Witam wszystkich userów,
Piszę tutaj, bo mam taki problem (a może to nie problem, a ciekawostka do rozwikłania). Od jakiegoś czasu (maksymalnie 2 tygodni? Tak mi się wydaje), jeśli zostawię jakiś folder otwarty i zamknę/uruchomię ponownie system, to po restarcie ten sam folder się otwiera, tak jakby sesja nie była do końca zamykana? Może coś w rejestrze jest skopane? Przeglądałem uruchamiane programy wraz ze startem OS, nic podejrzanego nie ma. Nie wiem z jakim softem to powiązać, bo ostatnio instalowałem Splasha Free, generalnie soft do odtwarzania video. Wszystko odinstalowałem Revo + czyszczenie Ccleanerem, teraz mam VLC (jeśli wgl jest to istotne). A może jakiś syfek się zalęgł? Poszedł skan MBAM`em, Dr. Web`em czysto. Nie mniej jednak wg przykazań zapodaje logi:
OTL - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Gmer 1 - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Gmer 2 - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
FRST - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Addition - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Shortcut - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Generalnie jak nie będzie większego syfu to mogę przymknąć oko na ten problem z folderami, ale dziwna sprawa...
EDIT: zmieniłem w opcjach folderów (odptaszkowałem) "Przywróć poprzednie okna folderów po zalogowaniu" i teraz nie wyskakują foldery. Może jakimś cudem automatycznie się to przestawiło...Tak czy inaczej proszę o sprawdzenie logów profilkatycznie.
Po restarcie systemu otwierają się foldery
-
- djarta
- Kontaktowanie:
W logach nic ciekawego.
Drobna kosmetyka:
Otwórz notatnik i wklej:
Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix).
Drobna kosmetyka:
Otwórz notatnik i wklej:
CloseProcesses:
S3 cleanhlp; \??\D:\Programy\Emsisoft\bin\cleanhlp32.sys [X]
S3 cpuz136; \??\C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\cpuz136\cpuz136_x32.sys [X]
U3 aftcqaoc; \??\C:\Users\Asus\AppData\Local\Temp\aftcqaoc.sys [X]
HKU\S-1-5-18\...\Run: [] => 0
C:\Users\Asus\AppData\Roaming\vlc
C:\Users\Asus\AppData\Local\4dots_Software
C:\Program Files\4dots Software
C:\ProgramData\wmzddnmb.cix
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\CleanHlp => ""="Driver"
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Minimal\CleanHlp.sys => ""="Driver"
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\CleanHlp => ""="Driver"
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SafeBoot\Network\CleanHlp.sys => ""="Driver"
Task: {6AEF0C98-2CB4-4B67-8C70-4C977C7355CC} - System32\Tasks\Microsoft\Windows\SoftwareProtectionPlatform\SvcRestartTask => start sppsvc
Task: {87BE9C6C-B1FE-4520-B16F-CCE8245965FF} - System32\Tasks\{C54258A3-D36E-498E-8F3E-8F754B3779EF} => pcalua.exe -a C:\Users\Asus\Desktop\visio\SETUP.EXE -d C:\Users\Asus\Desktop\visio
Task: {B096B2BD-3424-4761-9A07-0EAA28EC4177} - System32\Tasks\CCleanerSkipUAC => C:\Program Files\CCleaner\CCleaner.exe [2015-05-08] (Piriform Ltd)
Task: {D5FC077A-08B4-49DC-84BD-41F9AF43BC4D} - System32\Tasks\ATKOSD2 => C:\Program Files\ASUS\ATK Package\ATKOSD2\ATKOSD2.exe [2012-09-14] (ASUSTek Computer Inc.)
Task: {D622195C-D680-4FEA-9C56-59660C7C9E94} - System32\Tasks\Microsoft\Windows\UPnP\UPnPHostConfig => config upnphost start= auto
EmptyTemp:
Plik zapisz pod nazwą fixlist.txt i umieść obok narzędzia FRST. Uruchom FRST i kliknij w Napraw (Fix).
-
Zrobione
Dzięki za pomoc. Mimo, że to był fałszywy alarm, dzięki za poświęcony czas. Przynajmniej wiem, że OS jest czysty. Temat do zamknięcia.

Ostatnio zmieniony 11 lut 2016, 19:50 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zamek.
Powód: Zamek.
-
- Reklama