Dlatego tez postanowiłem poprosić o pomoc fachowców gdyż rozwiązania wyszukane na Google nie przyniosły efektu.
Chodzi mi bowiem o problem jaki został juz tutaj rozwiązany, tzn system Win staruje ;wpisuje hasło użytkownika i oczom ukazuje się czarny ekran z kursorem myszy.
Nadmieniam iż jest to laptop który dostałem z tym problemem do ogarnięcia od użytkownika kompletnie zielonego.
Owy komp to Dell Inspiron na Win 7 Home Premium 64 bit SP1,Intel Core I3 - 2310M CPU @ 2.10 GHz, 3,0GB RAM Intel HD Graphics Family.
W moim przypadku explorer włączałem poprzez Menedżera Ctr+shift+enter/plik/nowe zadanie/explorer i trybił po restarcie zów to samo trzeba powtórzyć.
Dodatkowo laptop miał problem z aktualizacjami Win Update ale z tym sobie jakoś poradziłem,
zauważyłem pozostałości po McAfee usunąłem je narzędziem removal tool. Na kompie chodzi avast free
Nadmieniam że przeskanowałem wszystko Malwarebytes i AdwCleaner, wyczyściłem ccleaner a wpisy w rejestrze odnośnie Winlogon jest niby ok
Aha i naprawa systemu jak i przywracanie z F8 nie udaje sie z uwagi na napotkanie nieznanego błędu.
to link do powyższego loga OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
up: po odinstalowaniu w trybie awaryjnym avast free narzędziem removal tool bez zmian

pomocy bo juz mi brak pomysłów
-- 24 kwi 2014, 17:27 --
po 12 godzinach samotnej walki poradziłem sobie , można zamknąć