Podejrzane pliki

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
szczerbate mleko

Użytkownik

Podejrzane pliki

Post18 lis 2012, 19:57

Szukam programu który spr pliki pod kontem wirusów przed ich otwarciem programy filmy

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Podejrzane pliki

Post18 lis 2012, 20:13

Antyvirus?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Podejrzane pliki

Post18 lis 2012, 20:29

szczerbate mleko pisze:Szukam programu który spr pliki pod kontem wirusów przed ich otwarciem programy filmy

Każde oprogramowanie z wbudowaną ochroną w czasie rzeczywistym, czyli inaczej antywirus.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Awatar użytkownika
szczerbate mleko

Użytkownik

Podejrzane pliki

Post18 lis 2012, 20:42

kominekl pisze:
szczerbate mleko pisze:Szukam programu który spr pliki pod kontem wirusów przed ich otwarciem programy filmy

Każde oprogramowanie z wbudowaną ochroną w czasie rzeczywistym, czyli inaczej antywirus.

mam zainstalowanego malwarebytes ,raczej chodzi mi o konkretny plik np zasysam film i przed odpaleniem skanuje go w Malwarebyles cgyba nie ma takiej funkcji?

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Podejrzane pliki

Post18 lis 2012, 21:22

Bo MalwareBytes to nie Antyvirus :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Podejrzane pliki

Post19 lis 2012, 16:58

szczerbate mleko pisze:
kominekl pisze:

mam zainstalowanego malwarebytes ,raczej chodzi mi o konkretny plik np zasysam film i przed odpaleniem skanuje go w Malwarebyles cgyba nie ma takiej funkcji?

Malwarebytes w formie podstawowej nie posiada ochrony w czasie rzeczywistym. To skaner na żądanie. Poza tym nawet wersja PRO tego oprogramowania jest słabej klasy szczerze mówiąc. Skaner jest wspaniały.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”