Pokaż ukryte pliki i foldery nie działa.
-
Jak w temacie - nawet po ustawieniu wartości Dword z 0 na 1 w rejestrze
jaka może być przyczyna? Avast po skanowaniu wyrył tylko 2 konie trojańskie w system volume informacjon i przeniósł do kwarantanny: A0061540exe Win32A , A0031031exe Win32A.Pozdrawiam.

Ostatnio zmieniony 09 sie 2009, 14:29 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniosłem z działu Problemy
Powód: przeniosłem z działu Problemy
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Pokasz ukryte pliki i foldery nie działa.
Podaj logi według tego regulaminu
-
- djarta
- Kontaktowanie:
========== Alternate Data Streams ==========
@Alternate Data Stream - 24 bytes -> C:\WINDOWS:015E032735975854
Czyżby jakiś strumień jest podpięty pod folder Windows'a?
Daj log z ComboFixa.
=========
K.
-
Re: Pokaż ukryte pliki i foldery nie działa.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników co ciekawe nie miałem konsoli odzyskiwania-ten programik mi ją pobrał??
Przed chwilą zobaczyłem że już działa mi pokaż pliki ukryte!
tylko czemu? może że w tym programiku OTL.exe wybrałem opcję CleanUp??
Przed chwilą zobaczyłem że już działa mi pokaż pliki ukryte!

- djarta
- Kontaktowanie:
ComboFix usunął ten szkodliwy strumień.
1. Start>>>Uruchom>>>cmd>>>Wklep to:
ENTER.
2. Odpal OTL i wywołaj go z opcji CleanUp, zgódź się na czyszczenie + restart komputera.
3. Scan programem Malwarebytes Anti-Malware.
===========
K.
1. Start>>>Uruchom>>>cmd>>>Wklep to:
Kod: Zaznacz cały
SC DELETE MaplomL
ENTER.
2. Odpal OTL i wywołaj go z opcji CleanUp, zgódź się na czyszczenie + restart komputera.
3. Scan programem Malwarebytes Anti-Malware.
===========
K.
-
Dziękuję Wam wszystkim za pomoc
skanowanie programem Malwarebytes wykonałem-jest czysto więc nie daję loga.
Może również pomożecie mi co do drugiego komputera-nie chcę zakładać nowego tematu,ale jeżeli jest taka konieczność to tak zrobię.
Drugi komputer ma 3lata:procesor Athlon3000+ 1GB RAM-(kości nie markowe) Płyta Nforce4M-A ,Grafika 7900GS(geforce),Zasilacz Chiefftec 450.Od samego początku ten komp ma problem z plikami avi - pisałem o tym na jakimś forum-radzono mi test kości programem Memest, robiłem też testy programem 3dMark-wszystkie te testy przechodzi spokojnie - a po włączeniu avi się resetuje, ale tylko na pełnym ekranie(monitor 19') w okienku można oglądać cały dzień
oczywiście odkrył to 9latek do którego należy ten PC
rady z for nic nie pomagały.Jakiś czas temu zaczął się spóźniać zegarek systemowy-nie chciało mi się zmieniać baterii-aż do czasu gdy PC nie uruchomił się,wydawał piski, co według tablicy błędów dźwiękowych oznaczało właśnie błąd zegara-baterię zmieniłem-jakiś czas działało wszystko ok' teraz znowu jest problem z datą i godziną - ale już podczas uruchomiania kompa-czarny ekran-trzeba wchodzić w CMOS i tam ustawiać datę-komp strasznie muli-długo się wszystko uruchamia?? wirusów nie ma-ja myślę że trzeba zmienić BIOS płyty głównej który jest z 2006 roku.Ale nie jestem pewny-no i czytałem że to jest niebezpieczne-Co radzicie , co sprawdzić żeby wiedzieć jaka jest przyczyna.
-- Dzisiaj, 05:47 --
Dziś zrobiłem skan pełny z podpiętym dyskiem zewnętrznym, oto wynik: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Co ciekawe Avast wykrył mi masę wirusów na tym dysku zewnętrznym w system volume Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Jakieś rady?

Może również pomożecie mi co do drugiego komputera-nie chcę zakładać nowego tematu,ale jeżeli jest taka konieczność to tak zrobię.
Drugi komputer ma 3lata:procesor Athlon3000+ 1GB RAM-(kości nie markowe) Płyta Nforce4M-A ,Grafika 7900GS(geforce),Zasilacz Chiefftec 450.Od samego początku ten komp ma problem z plikami avi - pisałem o tym na jakimś forum-radzono mi test kości programem Memest, robiłem też testy programem 3dMark-wszystkie te testy przechodzi spokojnie - a po włączeniu avi się resetuje, ale tylko na pełnym ekranie(monitor 19') w okienku można oglądać cały dzień

-- Dzisiaj, 05:47 --
Dziś zrobiłem skan pełny z podpiętym dyskiem zewnętrznym, oto wynik: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Co ciekawe Avast wykrył mi masę wirusów na tym dysku zewnętrznym w system volume Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Jakieś rady?

-
- Reklama