Poproszę o sprawdzenie log-ów

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 cze 2013, 09:26

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

[2012/11/05 21:16:44 | 005,123,291 | ---- | C] () -- C:\Windows\SysWow64\FM2013-PatchFR.exe
[2013/06/22 14:58:23 | 000,054,095 | ---- | C] () -- C:\Users\Michał\Desktop\AutoRuns.rar
[2013/06/15 16:04:07 | 002,644,740 | ---- | C] () -- C:\Users\Michał\Desktop\AutoRuns.arn

:Commands
[resethosts]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL naciśnij przycisk Sprzątanie.

"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86416037FF}" = Java(TM) 6 Update 37 (64-bit)
"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86417009FF}" = Java 7 Update 9 (64-bit)
"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83217009FF}" = Java 7 Update 9

Odinstaluj i zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wersję.

"Xvid Video Codec 1.3.2" = Xvid Video Codec
"KLiteCodecPack_is1" = K-Lite Codec Pack 7.9.0 (Full)
"Avisynth" = AviSynth 2.5

Odinstaluj i zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników wersję.

Kroki Finalizujące.

Wykonaj pełne skanowanie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (nie gódź się na wersję testową), jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Przeczyść dysk i rejestr Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

pudzian1988

Użytkownik

Post26 cze 2013, 12:27

Witam, z aktualizowałem co trzeba, za wyjątkiem java, ponieważ wyskakuje mi komunikat o nieprawidłowym podpisie cyfrowym.

Log z OTL po wykonaniu skryptu:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Log z Malwarebytes:

Na koniec zgodnie z instrukcją przeczyściłem wszystko CCleaner'em.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post27 cze 2013, 11:22

Witam, z aktualizowałem co trzeba, za wyjątkiem java, ponieważ wyskakuje mi komunikat o nieprawidłowym podpisie cyfrowym.

Pokaż ten komunikat.

C:\Windows\KMService.exe (RiskWare.Tool.CK) -> Usuń po ponownym uruchomieniu.

To możesz przywrócić. To crack do Office`a ;) . Następnie opróżnij kwarantannę Malwarebytes`a (przycisk Usuń Wszystko).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

pudzian1988

Użytkownik

Post27 cze 2013, 23:25

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post29 cze 2013, 23:24

pudzian1988 pisze:http://img842.imageshack.us/img842/6607/8qe.png

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

pudzian1988

Użytkownik

Post11 lip 2013, 10:34

Wielkie dzięki....czy to już wszystko...przypominam o linku do jakiego antywirusa:) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post12 lip 2013, 10:19

pudzian1988 pisze:Wielkie dzięki....czy to już wszystko...przypominam o linku do jakiego antywirusa:) Pozdrawiam

Proponuję Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Czy są jeszcze jakieś problemy? :)

pudzian1988

Użytkownik

Post16 lip 2013, 13:38

To raczej wszystko...prosił bym jeszcze na koniec o kilka porad odnośnie utrzymania wydajności komputera przez jak najdłuższy czas...chodzi mi o używanie konkretnych programów do skanowania i czyszczenia:)

Mam jeszcze jedną kłopot, który dosłownie pojawił mi się przed chwilą...chodzi o program do obsługi poczty Outlook:

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post16 lip 2013, 14:34

To raczej wszystko...prosił bym jeszcze na koniec o kilka porad odnośnie utrzymania wydajności komputera przez jak najdłuższy czas...chodzi mi o używanie konkretnych programów do skanowania i czyszczenia:)

Np:

Odkurzacz Professional

lub zamiast niego

CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Continue to the media

+ do tego

Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dodatkowo:
usuwanie punktów przywracania systemu oprócz ostatniego, skan disk, defragmentacja.
(nie pomyl się z formatowaniem)

Mam jeszcze jedną kłopot, który dosłownie pojawił mi się przed chwilą...chodzi o program do obsługi poczty Outlook:

Skąd masz Outlook jak na Windows 7 nie ma ?
Ja mam Poczta usługi Windows Live --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wybieraj automatycznej instalacji, tylko ręczną (wybierz programy, które chcesz zainstalować) i tam zaznacz Mail.
Po instalacji konfiguracja, wpisz wymagane dane...
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post16 lip 2013, 21:19

pudzian1988 pisze:To raczej wszystko...prosił bym jeszcze na koniec o kilka porad odnośnie utrzymania wydajności komputera przez jak najdłuższy czas...chodzi mi o używanie konkretnych programów do skanowania i czyszczenia:)

Tu moderator powiedział wszystko ;) .

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”