Witam otóż mam mega problem pierwszy to taki że wchodząc na każde inne okienko muszę wciskać shift+ctrl bo zamiast z mam y itd. już Mnie wkurza to monotonne "wklepywanie" shit+ctrl bo muszę to robić za każdym razem jak uruchamiam system...
2. Problem otóż jak włączam system jest ładne logowanie tapetka itd. to mi wychodzi błąd "coś tam instalation" bodajże ściągnąłem jakiegoś virusa ale zeskanowałem malwiem kompa "pełne skanowanie" i nic mi nie wykryło... dlatego daje logi z OTL może się Wam jakoś przydadzą...
Extras :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL :
Problem (nie umiem sprecyzować)
-
Ostatnio zmieniony 14 gru 2011, 20:32 przez djarta, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: jest infekcja - przenoszę do bezpieczeństwa
Powód: jest infekcja - przenoszę do bezpieczeństwa
- djarta
- Kontaktowanie:
1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:
Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.
2. Ściągnij Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wciśnij w nim Clean
Pokaż raport z tego narzędzia.
3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz log.
:OTL
O4 - HKLM..\Run: [entry] c:\gfx.com ( )
O4 - HKCU..\Run: [Facebook Update] C:\Documents and Settings\konrad\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Facebook\Update\FacebookUpdate.exe (Facebook Inc.)
O4 - HKCU..\RunOnce: [UpdateN] C:\Documents and Settings\konrad\Dane aplikacji\mservice32.exe ()
:Files
C:\Program Files\mplayerc.exe
C:\FOUND.*
C:\Documents and Settings\konrad\Moje dokumenty\ghjhf
C:\Documents and Settings\konrad\ghjhf
C:\set.ini
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\LauncherAccess.dt
:Commands
[emptyflash]
[resethosts]
[emptytemp]
Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.
2. Ściągnij Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wciśnij w nim Clean
Pokaż raport z tego narzędzia.
3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz log.
-
To z tego ad...
po czyszczeniu.
a teraz OTL:
Extras :
OTL :
po czyszczeniu.
a teraz OTL:
Extras :
OTL :
- kominekl
- Kontaktowanie:
Odinstaluj koniecznie -> Ad-Remover, Eusing Free Registry Cleaner i Malwarebytes' Anti-Malware(później zainstalujemy go ponownie, po prostu w obecnej formie to nie ma sensu).
Następnie wejdź w START -> URUCHOM -> Msconfig -> Usługi -> odznacz usługę -> NVIDIA Display Driver Service.
Następnie uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL, wykonane dokładnie wedle tej instrukcji -> http://hotfix.pl/articles.php?article_id=143.
Następnie wejdź w START -> URUCHOM -> Msconfig -> Usługi -> odznacz usługę -> NVIDIA Display Driver Service.
Następnie uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search bar = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://search.winamp.com/search/search?query={searchTerms}&invocationType=tb50-ff-winamp-chromesbox-en-us&tb_uuid=20110625164251921&tb_oid=07-07-2011&tb_mrud=07-07-2011&query="
FF - prefs.js..browser.search.order.1: "Ask.com"
[2011-09-16 22:21:56 | 000,000,000 | ---D | M] ("Winamp Toolbar") -- C:\Documents and Settings\konrad\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\jv9ul6qq.default\extensions\{0b38152b-1b20-484d-a11f-5e04a9b0661f}
[2011-11-10 18:01:42 | 000,000,000 | ---D | M] (DownloadHelper) -- C:\Documents and Settings\konrad\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\jv9ul6qq.default\extensions\{b9db16a4-6edc-47ec-a1f4-b86292ed211d}
[2011-11-10 18:01:40 | 000,000,000 | ---D | M] ("Przycisk "Nie LubiÄ™!" na Facebooka") -- C:\Documents and Settings\konrad\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\jv9ul6qq.default\extensions\dislikebutton_pl@dislike.netnovate.com
[2011-07-07 23:54:12 | 000,002,354 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\konrad\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\jv9ul6qq.default\searchplugins\aol-web-search.xml
O4 - HKLM..\Run: [ApnUpdater] "C:\Program Files\Ask.com\Updater\Updater.exe" File not found
C:\Program Files\Ad-Remover
C:\WINDOWS\tasks\WGASetup.job
C:\Documents and Settings\konrad\Moje dokumenty\Task1.tsk
C:\WINDOWS\tasks\FacebookUpdateTaskUserS-1-5-21-117609710-1993962763-1417001333-1003Core1cc8e64a7e25faa.job
:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"NvCplDaemon"=-
"NvMediaCenter"=-
"nwiz"=-
"Office"=-
"AutoStartNPSAgent"=-
:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL, wykonane dokładnie wedle tej instrukcji -> http://hotfix.pl/articles.php?article_id=143.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Rozumiem że chcesz pomóc ale Mój komp to "antyk" i tylko djarta może mi napisać co mam robić xD
Ale dzięki za chęć pomocy
- kominekl
- Kontaktowanie:
dennisek123 pisze:Rozumiem że chcesz pomóc ale Mój komp to "antyk" i tylko djarta może mi napisać co mam robić xD
OK.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- djarta
- Kontaktowanie:
1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:
Klik w Wykonaj Skrypt. Pokaż raport z usuwania.
O4 - HKLM..\Run: [ApnUpdater] "C:\Program Files\Ask.com\Updater\Updater.exe" File not found
FF - prefs.js..browser.search.defaultengine: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.defaultenginename: "Ask.com"
FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://search.winamp.com/search/search?query={searchTerms}&invocationType=tb50-ff-winamp-chromesbox-en-us&tb_uuid=20110625164251921&tb_oid=07-07-2011&tb_mrud=07-07-2011&query="
C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\KONRAD\DANE APLIKACJI\MOZILLA\FIREFOX\PROFILES\JV9UL6QQ.DEFAULT\EXTENSIONS\{D10D0BF8-F5B5-C8B4-A8B2-2B9879E08C5D}.XPI
C:\Documents and Settings\konrad\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\jv9ul6qq.default\searchplugins\aol-web-search.xml
C:\Documents and Settings\konrad\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\jv9ul6qq.default\extensions\{0b38152b-1b20-484d-a11f-5e04a9b0661f}
C:\WINDOWS\tasks\FacebookUpdateTaskUserS-1-5-21-117609710-1993962763-1417001333-1003Core1cc8e64a7e25faa.job
[-HKEY_CURRENT_USER\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2]
Klik w Wykonaj Skrypt. Pokaż raport z usuwania.
-
- kominekl
- Kontaktowanie:
Czy nadal tylko moderator może pracować z Twoim tematem??? Nie wiem, czy mam pisać Ci instrukcje.
// E, chłopie, nie naginaj z tym spamowaniem - ostatnie moje ostrzeżenie słowne.
// Następnym razem będzie warn.
// djarta
// E, chłopie, nie naginaj z tym spamowaniem - ostatnie moje ostrzeżenie słowne.
// Następnym razem będzie warn.
// djarta
-
Tylko djarta może kombinować co napisać bo ja jestem Jego padawanem ;<
- kominekl
- Kontaktowanie:
Mam nadzieję, że nie będzie to uznane, jako SPAM, ale tu:
oznaczyłem zbędniki w kluczu startowym, które można wyłączyć.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"NvCplDaemon"=-
"NvMediaCenter"=-
"nwiz"=-
"Office"=-
"AutoStartNPSAgent"=-
oznaczyłem zbędniki w kluczu startowym, które można wyłączyć.
- djarta
- Kontaktowanie:
Pokaż nowy log z OTL.
-
OTL :
Extras :
-- 23 gru 2011, 01:21 --
R
E
F
R
E
S
H
Extras :
-- 23 gru 2011, 01:21 --
R
E
F
R
E
S
H
- djarta
- Kontaktowanie:
Jest już czysto.
Uruchom OTL i wciśnij Sprzątanie.
To wszystko.
Uruchom OTL i wciśnij Sprzątanie.
To wszystko.
-
oczywiście chciałbym żeby to było wszystko....
Ale nadal muszę ciągle wklepywać shift+ctrl by zmienić ustawienia klawiatury...
Za każdym włączeniem systemu i zawsze muszę wklepywać np. wpisuję nazwe użytkownika na Waszym forum muszę wklepać shift+ctrl
następnie chcę coś wyszukać w google znowu muszę wklepać shift+ctrl bo zamiast y mam z itd.
HELP ME ....
OFICJALNIE OGŁASZAM ŻE KAŻDY KTO CHCE MOŻE MI POMÓC...
Ale ja tu jestem stałym bywalcem więc nie zepsuć mi tego kompa jasne...
Ale nadal muszę ciągle wklepywać shift+ctrl by zmienić ustawienia klawiatury...
Za każdym włączeniem systemu i zawsze muszę wklepywać np. wpisuję nazwe użytkownika na Waszym forum muszę wklepać shift+ctrl
następnie chcę coś wyszukać w google znowu muszę wklepać shift+ctrl bo zamiast y mam z itd.
HELP ME ....
OFICJALNIE OGŁASZAM ŻE KAŻDY KTO CHCE MOŻE MI POMÓC...
Ale ja tu jestem stałym bywalcem więc nie zepsuć mi tego kompa jasne...
-
- Reklama