problem Rootkit.TDSS.v3

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

problem Rootkit.TDSS.v3

Post23 mar 2012, 19:19

filutka78

Dlaczego dajesz do usuwania prawidłowe, legalne i dobre programy?

Po Comodo i Simply Super Software zostały tylko szczątki. Registry Mechanic i WorkStationOptimizer to szmelc. Natomiast co do Wise Registry Cleaner i Wise Disk Cleaner to również znane są mi te programy, oraz również mam o nich dobre zdanie. Jednak wskazałem użytkownikowi oprogramowanie, z którego zapewne nie korzysta (wnioskuje po wypowiedziach). Użytkownik ma pełne pole wyboru, czy wykonać instrukcję. Jeśli któraś część instrukcji jest dla Niego niejasne, bądź się z nią nie zgadza powinien on się zwrócić na forum i zapytać o to. Nie bez powodu wszystko piszę w punktach. Dzięki temu można przy jakichś rozbieżnościach klub ustaleniach zedytować instrukcje na potrzeby przypadku.

PS: W przypadku jakichkolwiek wątpliwości, bądź sugestii proponuję pisać na PW żeby nie zaśmiecać tematu konwersacją pomiędzy nami. Na pewno odpiszę, oraz chętnie podyskutuje ;) .

wiktoria100705

TDSS.

filutka78 ma rację. Dorzuć nam koniecznie ten log.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

wiktoria100705

Użytkownik

problem Rootkit.TDSS.v3

Post23 mar 2012, 21:18

Żaden odinstalator antywirusowy nie dał rady ;/

-- 23 mar 2012, 21:01 --

Log z MCAFEE:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Z innymi jest podobnie, nie mogę wkleić na razie lipa ;(

-- 23 mar 2012, 21:02 --

a tdsskiller nic nie wykrył zaraz dam loga

-- 23 mar 2012, 21:18 --

Nie da się skopiować.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2012, 13:52 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta pisowni, wrzuciłem raport na zewnętrzny serwer.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

problem Rootkit.TDSS.v3

Post24 mar 2012, 13:31

zaden odinstalator antywirusowy niedal rady ;/

To będę mógł ocenić oglądając nowe logi. Jeśli to wykonałeś to przejdź dalej.

a tdsskiller nic niewykryl zaraz dam loga

Wystarczy mi to, że nic nie wykrył.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

wiktoria100705

Użytkownik

problem Rootkit.TDSS.v3

Post24 mar 2012, 22:45

WITAM
dziekuje wszystkim za pomoc i czas poswiecony moim problemom.
Zciaglem TDSSKiller i pousowal jakiec robactwo co spowodowalo poprawna prace odczytu dysku(mialem problem z odczytem plytki z formatem). Jednak pctool internet security wciaz pokazywal rootkit.
Namieszalem w kompie jak widzieliscie po logu wiec zrobilem formata wlasnie aktualizuje kompa i wracam do gry ;-)
DZIEKI ;)

Mimo , ze poszedlem inna drogą udalo sie.

;-D

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

problem Rootkit.TDSS.v3

Post25 mar 2012, 13:32

Cóż formatowanie wymazuje dane z dysku, tak wiec i infekcję. Skoro nie szkoda Ci było na to czasu to OK. Koniec tematu, ponieważ problem rozwiązany.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem Rootkit.TDSS.v3

Post25 mar 2012, 14:32

Zamykam.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”