problem z flash playerem

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
adam1234adam

Użytkownik

problem z flash playerem

Post03 maja 2014, 13:58

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
proszę bardzo :)
czekam cierpliwie na odpowiedz

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem z flash playerem

Post03 maja 2014, 14:02

Jest czysto...
Wykonaj pełny skan za pomocą Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Jeśli coś wykryje, przedstaw raport, w przeciwnym wypadku jest on zbędny.

adam1234adam

Użytkownik

problem z flash playerem

Post03 maja 2014, 14:16

okej nie wykryto niczego ;/
no to trudno pojadę jutro po nowy dysk i dokupię ramu przu okazji :)
dziękuję za poświęcony czas.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem z flash playerem

Post03 maja 2014, 14:17

po co nowy dysk?

adam1234adam

Użytkownik

problem z flash playerem

Post03 maja 2014, 17:50

po to ze nawet jak zrobilem reinstalacje windowsa i do tego zformatowalem dysk to dalej ten sam problem :/
coś siedzi na dysku i nie da sie usunąć. taki wniosek z tego wszyskiego.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem z flash playerem

Post03 maja 2014, 18:29

nie mozliwe
wyzeruj dysk w takim razie
MHDD

adam1234adam

Użytkownik

problem z flash playerem

Post03 maja 2014, 19:57

no wiem ze nie możliwe , a podpowie mi ktoś jak to dokładnie zrobić ? tzn wyzerować dysk ?

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem z flash playerem

Post03 maja 2014, 20:09

adam1234adam

Użytkownik

problem z flash playerem

Post04 maja 2014, 15:59

dziękuje
biorę się do roboty :) jak będą efekty to napisze :)

-- 04 maja 2014, 13:12 --

fajnie wszystko przebiegło dobrze zrobie jeszcze tylko skan i wrzuce tutaj żeby nie zaśmiecać forum :)
mam jeszcze jedno pytanie polecicie , jakis dobry darmowy program do dzielenia dysku na partycje ?

-- 04 maja 2014, 13:30 --

tutaj wklejam raport z hd tune , zauważyłem że jest jakieś atention :/ to znaczy że coc bedzie źle , tylko pytanie jak bardzo.

i takie pytanie mam , jesli potrzebowalbym zablokowac jedna strone w mozilli firefox pomoze ktoś ? :/ ...
czekam cierpliwie na odpowiedż :)

-- 04 maja 2014, 15:59 --

nareszcie doszedłem końca z wasza wielką pomocą.
opisze tutaj problem żeby ktoś , kto spodka się z podobnym , a nie wątpię w to , nie szukał rozwiązania 2 tygodnie :)
mianowicie , wracają do początku tematu gdzie wrzucałem linki ze screnami , w których to opisywałem problem. głownie chodzi o scren:

gdzie pojawiał się komunikat : "WARNING you Flash Player maybe aut of date. please update to continue."
i mozliwość wciśnięcia "OK" . Normalna rzecz , jeśli chcesz wejść na youtuba , i pooglądać filmy to dajesz "OK" i ściągasz instalke flash playera z myślą ze go zaktualizujesz i będzie wtedy wszystko wporządku. zostajesz przekierowany na stronę gdzie ściągasz plik instalacyjni o wadze ok 100 kb , ze strony:

jest fajnie , ściągłeś instalke , dajesz uruchom i czekasz aż się zainstaluje , na monitorze przy kursorze widać , że komputer pracuje , ale nic konkretnego nie instaluje. Starasz się po krótkiej chwili wejść na youtube , ale problem jest ten sam i znowu pojawi się komunikat: "WARNING you Flash Player maybe aut of date. please update to continue." , i tak w kółko bez ustanku. Mimo że później używałem różnych programów , które mi zaproponowane na tym forum to jednak problem powracał.
Użycie OTL niby coś dało , ale przy kolejnym wejściu na youtube problem powrocił :/ , użcie programu: Malwarebytes Anti-Malware wykryło sporo nieuczciwych plików i trojanów , usuniecie ich nie pomogło ponieważ problem z youtube był dalej i dalej powracał problem z komunikatem: WARNING you Flash Player maybe aut of date. please update to continue." . Poszliśmy dalej , do ostateczności czyli użycia MHDD :pray: z wielką nadzieją ze to musi pomóc :)
Użyłem programu MHDD tak jak to opisała pewna osoba na forum za co bardzo dziękuje. Byłem święcie przekonany ze problem sie rozwiązał :) w końcu usunołem wszystko z komputera i mam czyściutki dysk :)
Zainstalowałem nowy system , z IE pobrałem ze strony mozilli najnowsza instalke przeglądarki zainstalowałem , wchodzę na yt pełny radości ze teraz już będzie okej :clap:
wpisuje w linku : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ... jak mnie przekierowało i ujżałem :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników , czyli:
WARNING you Flash Player maybe aut of date. please update to continue."
to domyślacie się jaka była moja reakcja :chaja:
Ale wyciągłem jeden pożyteczny wniosek z waszego forum :) drążyć sprawę do końca ;)
Wiec została mi jeszcze jedna rzecz do sprawdzenia , TP-LINK TD-W8901G
Próbowałem wejść w menu po wpisaniu w link 192.168.1.1 , i wpisać hasło które zawsze zapisuje na kartce ;), drań mnie nie wpuścił :think: , no to strzeliłem mu RESETA ( wcisnąć i przytrzymać przycisk reset z tyłu modemu przez pare sekund aż wszystkie diody zgasną ).
Dokonałem poprawnego ustawienia modemu dla mojej nerwostrady ( Neostrada ). Wszystko jest OKEJ :)
Czyli dla 100 % pewności użycie MHDD , oraz ponowny reset modemu TP link rozwiązał problem definitywnie.
tak to wyglądało w moim przypadku. Zrodziło się też wiele pytań , na które muszę poszukać odpowiedzi dla mojego własnego bezpieczeństwa :)
Czegoś mnie ta cała lekcja nauczyła :)

dziękuje wam za poświęcony czas :)

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

problem z flash playerem

Post04 maja 2014, 17:38

co do:
(C7) Interface CRC Error Count 100 100 0 1 attention
to zmien kabelek komunikacji SATA bo jest blad
reszta zalatwiona wiec zamykam