Problem z komputerem

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z komputerem

Post30 sty 2013, 17:35

zaraz przeskanuje to jeszcze raz

OK ;) .

System oryginalny wersja oem ale zakupiona w sklepie osobno i mam tą płytę

OK. Uruchom Konsolę Odzyskiwania (Wiersz Polecenia po wybootowaniu - szczegóły w linku) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wprowadź tam polecenie -> CHKDSK /R .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

dominik174

Użytkownik

Problem z komputerem

Post30 sty 2013, 19:09

próbowałem wprowadzić to polecenie i komunikat
"Typ systemy plików to NTFS, nie można zablokować bieżącego dysku. System nie może uruchomić sprawdzania dysku na tym woluminie ponieważ jest on zabezpieczony przed zapisem.
Jak tam już byłem to próbowałem wpisać c:/chkdsk /r ale :
Nie można uruchomić ponieważ wolumin jest używany przez inny proces. Można uruchomić program po uprzedniej dezinstalacji woluminu.
WSZYSTKIE OTWARTE DOJŚCIA DO TEGO WOLUMINU PRZESTANĄ BYĆ PRAWIDŁOWE
A że nie wiem co to znaczy to dałem nie.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Problem z komputerem

Post31 sty 2013, 17:16

dominik174 pisze:próbowałem wprowadzić to polecenie i komunikat
"Typ systemy plików to NTFS, nie można zablokować bieżącego dysku. System nie może uruchomić sprawdzania dysku na tym woluminie ponieważ jest on zabezpieczony przed zapisem.
Jak tam już byłem to próbowałem wpisać c:/chkdsk /r ale :
Nie można uruchomić ponieważ wolumin jest używany przez inny proces. Można uruchomić program po uprzedniej dezinstalacji woluminu.
WSZYSTKIE OTWARTE DOJŚCIA DO TEGO WOLUMINU PRZESTANĄ BYĆ PRAWIDŁOWE
A że nie wiem co to znaczy to dałem nie.

Czy ty to naprawdę robiłeś przez Konsolę Odzyskiwania? Nie uruchamiasz systemu. A co do komunikatu to na przyszłość daj TAK.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”