Problem z ladowaniem sie stron

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez m4r1u5z » 05 sty 2013, 14:40

Witam
Kupilem niedawno nowego lapka z windowsem 8. Problem polega na tym, ze podczas przegladania stron czasem rzadko a czasem czesto (raz na dzien / przez pol dnia) strony laduja mi sie tak jakby chcialy a nie mogly, musze dana strone 3x (zawsze tyle samo, raz sie praktycznie nie laduje, drugi raz laduje ale np skypty sie rozne nie laduja, dopiero za trzecim razem wszystko ok) ladowac, zeby dobrze sie zaladowala. Problem wystepuje na wszystkich przegladarkach, niezaleznie od jakosci wifi, na kablu to samo. Co polecacie zrobic? Oddanie kompa na gwarancje srednio wchodzi w gre z pewnych przyczyn, ewentualnie za miesiac moglbym go oddac. Format systemu to tez byloby dla mnie ostateczne wyjscie.
Obrazek
m4r1u5z

Użytkownik
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 gru 2012, 19:41
Kasa: 37.00

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez madness2k » 05 sty 2013, 14:53

Z jakiej przeglądarki internetowej korzystasz ? Obstawiam, że to wina przeglądarki bo na wirusy nie ma co liczyć ponieważ lapek jest nowy, i tak musiało by się ich sporo nazbierać, chyba że lubisz ściągać (zauważyłem darkwarez).


Pozdrawiam, Madness2k.
madness2k

Użytkownik
 
Posty: 5
Dołączył(a): 01 sty 2013, 22:00
Kasa: 25.00

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez seba86mu » 05 sty 2013, 14:54

Pokaż logi z:
=> OTL (OTL.txt i Extras.txt) =>
=> TDSSKiller =>
Logi wklej na
Avatar użytkownika
seba86mu

Globalny Moderator
 
Posty: 9744
Dołączył(a): 13 lis 2008, 19:07
Lokalizacja: Sosnowiec
Blog: Zobacz Blog (1)

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez m4r1u5z » 05 sty 2013, 15:19

To screen z chroma, na operze zamiast takiego okienka jest blad zaladowania strony (zapewne Chroma po prostu laduje dla uzytkownika to co ma, a Opera pewnie w przypadku takiego zaladowania elementow wywala blad), podobnie na Firefoxie.
O wirusach raczej mowy nie ma, Norton na kompie jest to raz a dwa, taki problem byl od poczatku. Darkwarez darkwarezem, ale raczej jestem typem, ktory uwaza co robi i co pobiera.

Logi:
OTL:
extras:
otl:

TDSSKiller:
m4r1u5z

Użytkownik
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 gru 2012, 19:41
Kasa: 37.00

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez kominekl » 05 sty 2013, 16:18

Darkwarez darkwarezem, ale raczej jestem typem, ktory uwaza co robi i co pobiera.


Wirusy są wszędzie. To nie ma nic do rzeczy.

O wirusach raczej mowy nie ma, Norton na kompie jest to raz


Norton nie zapewnia wcale takiej pewności ;) . Poza tym to on może powodować problemy, ale o tym później.

"NARA" = Norton Online Backup ARA


Odinstaluj.

Logi.


Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

IE:64bit: - HKLM\..\SearchScopes\{607D409B-3C06-4744-AA43-6650F770CB34}: "URL" = {searchTerms}&form=IE10TR&src=IE10TR&pc=MASMJS
IE - HKLM\..\SearchScopes\{607D409B-3C06-4744-AA43-6650F770CB34}: "URL" = {searchTerms}&form=IE10TR&src=IE10TR&pc=MASMJS
IE - HKLM\..\SearchScopes\{E627DC4B-8C04-4234-A2D4-1D634EE01C41}: "URL" = {searchterms}
IE - HKU\S-1-5-21-1890577046-1904970765-735041783-1001\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL =
IE - HKU\S-1-5-21-1890577046-1904970765-735041783-1001\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
IE - HKU\S-1-5-21-1890577046-1904970765-735041783-1001\..\SearchScopes,DefaultScope = {E627DC4B-8C04-4234-A2D4-1D634EE01C41}
IE - HKU\S-1-5-21-1890577046-1904970765-735041783-1001\..\SearchScopes\{E627DC4B-8C04-4234-A2D4-1D634EE01C41}: "URL" = {searchterms}
FF:64bit: - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\windows\system32\Macromed\Flash\NPSWF64_11_5_502_135.dll File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=3: C:\Program Files (x86)\Google\Update\1.3.21.123\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=9: C:\Program Files (x86)\Google\Update\1.3.21.123\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
[2012-12-29 18:45:53 | 000,804,627 | ---- | M] () (No name found) -- C:\Users\Marjusz\AppData\Roaming\mozilla\firefox\profiles\esqy5coz.default\extensions\{d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d}.xpi
[2012-11-29 09:27:12 | 000,002,465 | ---- | M] () -- C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\searchplugins\bing.xml
[2012-11-29 09:27:12 | 000,002,058 | ---- | M] () -- C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\searchplugins\twitter.xml
O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktopChanges = 1
O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer: NoActiveDesktop = 1
[2013-01-05 14:02:07 | 002,066,480 | ---- | C] (Kaspersky Lab ZAO) -- C:\Users\Marjusz\Desktop\TDSSKiller.exe
[2012-12-27 20:14:55 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Users\Marjusz\AppData\Local\Temp
[2012-08-31 01:10:19 | 002,258,432 | ---- | C] (Samsung Electronics) -- C:\ProgramData\MakeMarkerFile.exe

:Files
C:\windows\tasks\*.*
C:\Program Files (x86)\Google\Update

:Reg
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]

:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]


Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podaj log z Autoruns -> .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Avatar użytkownika
kominekl

Ekspert
 
Posty: 5855
Dołączył(a): 27 lis 2011, 15:25
Kasa: 6,271.50
Lokalizacja: Pasztowa Wola Kolonia.
Blog: Zobacz Blog (10)
    Windows XPFirefox
 

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez m4r1u5z » 05 sty 2013, 16:48

logi z usuwania:
autoruns:

norton backup odinstalowalem. co do wirusow, wiadomo, ze moga byc wszedzie. tak jak napisalem, raczej uwazam na to co robie, problemow z wirusami nie mialem, system jest nowy, dlatego zakladam, ze raczej kwestia wirusa to nie to, aczkolwiek zawsze moge sie mylic. jesli norton stwarza taki problem to smialo go wyrzuce i dam w to miejsce jakas avire np.
m4r1u5z

Użytkownik
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 gru 2012, 19:41
Kasa: 37.00

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez kominekl » 05 sty 2013, 16:53

norton backup odinstalowalem


OK.

co do wirusow, wiadomo, ze moga byc wszedzie. tak jak napisalem, raczej uwazam na to co robie, problemow z wirusami nie mialem, system jest nowy, dlatego zakladam, ze raczej kwestia wirusa to nie to, aczkolwiek zawsze moge sie mylic


Infekcji jako takiej brak ;) .

jesli norton stwarza taki problem to smialo go wyrzuce i dam w to miejsce jakas avire np.


Avira - tragedia. AVG też. Tym się potem zajmiemy.

autoruns


Log jest pusty. Powtórz tworzenie loga i przyślij Go ponownie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Avatar użytkownika
kominekl

Ekspert
 
Posty: 5855
Dołączył(a): 27 lis 2011, 15:25
Kasa: 6,271.50
Lokalizacja: Pasztowa Wola Kolonia.
Blog: Zobacz Blog (10)
    Windows XPFirefox
 

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez m4r1u5z » 05 sty 2013, 17:00


teraz powinno byc poprawnie

co do antywirusa, tak wyczytalem swego czasu, ze avira z tych typowo darmowych jest jedna z lepszych pozycji.
swego czasu jechalem na kasperskym, ale obecnie pieniadze sie nie zgadzaja, wiec ta opcja odpada.

tak w ogole dzieki za zainteresowanie i pomoc! :)
m4r1u5z

Użytkownik
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 gru 2012, 19:41
Kasa: 37.00

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez kominekl » 05 sty 2013, 17:05

co do antywirusa, tak wyczytalem swego czasu, ze avira z tych typowo darmowych jest jedna z lepszych pozycji.


A to jakiś pseudo znawca musiał mówić ;) .

swego czasu jechalem na kasperskym, ale obecnie pieniadze sie nie zgadzaja, wiec ta opcja odpada.


KIS jest jednym z lepszych, ale jest pewien darmowy antywirus lepszy od Niego. O tym później.

tak w ogole dzieki za zainteresowanie i pomoc! :)


;) .

http://speedy.sh/cj7RJ/AutoRuns.rar
teraz powinno byc poprawnie


Nadal mam pusty. Jednak nie wiem, czy to błąd u mnie, czy u Ciebie. Z innymi plikami nie mam problemów, więc raczej u Ciebie. Spróbuj ponownie, ale na inny hosting, może w tym leży problem. Zrób nowy log.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Avatar użytkownika
kominekl

Ekspert
 
Posty: 5855
Dołączył(a): 27 lis 2011, 15:25
Kasa: 6,271.50
Lokalizacja: Pasztowa Wola Kolonia.
Blog: Zobacz Blog (10)
    Windows XPFirefox
 

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez m4r1u5z » 05 sty 2013, 17:43

Odpalam program, czekam az zaladuje sie lista plikow, daje save, czekam chwile az program stworzy plik i powinno byc ok.

tutaj na innym serwerze


jak ja uruchamiam ten plik to u mnie dziala :/
jak nadal nie zadziala porobilem fotki z zakladki everything









m4r1u5z

Użytkownik
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 gru 2012, 19:41
Kasa: 37.00

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez kominekl » 05 sty 2013, 18:06

tutaj na innym serwerze


Teraz jest OK.

Autoruns.


W Autoruns odznacz, a następnie usuń (co się bedzie dało):

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

BtTray
BtvStack
IgfxTray
Persistence
RtHDVCpl


HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Wszystko.


HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Active Setup\Installed Components

Wszystko.


HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Active Setup\Installed Components

Wszystko.


HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Wszystko.


HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects

Wszystko.


Task Scheduler

Wszystko.


HKLM\System\CurrentControlSet\Services

AdobeARMservice
AMD External Events Utility
AtherosSvc
cphs
Easy Launcher
gupdate
gupdatem
IAStorDataMgrSvc
Intel(R) Capability Licensing Service Interface
Intel(R) ME Service
jhi_service
LMS
MozillaMaintenance
SkypeUpdate
UNS
WinDefend
WMPNetworkSvc


HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\KnownDlls

Wszystko.


HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify

Wszystko.


Logi.


Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Avatar użytkownika
kominekl

Ekspert
 
Posty: 5855
Dołączył(a): 27 lis 2011, 15:25
Kasa: 6,271.50
Lokalizacja: Pasztowa Wola Kolonia.
Blog: Zobacz Blog (10)
    Windows XPFirefox
 

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez m4r1u5z » 06 sty 2013, 00:18

usunalem co sie dalo, czesci nie dalo sie odznaczyc, brak dostepu, czesci nie znaleziono lokalizacji, wiem samo z siebie zniknelo.
logi z OTL:
otl:
extras:

wybacz, ze tyle to zajelo czasu :)
mam nadzieje, ze nic potrzebnego nie usunalem
m4r1u5z

Użytkownik
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 gru 2012, 19:41
Kasa: 37.00

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez kominekl » 06 sty 2013, 14:36

m4r1u5z napisał(a):usunalem co sie dalo, czesci nie dalo sie odznaczyc, brak dostepu, czesci nie znaleziono lokalizacji, wiem samo z siebie zniknelo.
logi z OTL:
otl:
extras:

wybacz, ze tyle to zajelo czasu :)
mam nadzieje, ze nic potrzebnego nie usunalem


Ojć, to chyba nadal nie wszystko. Sprawdź ponownie, czy wszystko zrobiłeś w Autoruns, a następnie podaj nowy log z Niego, to sprawdzę efekty.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Avatar użytkownika
kominekl

Ekspert
 
Posty: 5855
Dołączył(a): 27 lis 2011, 15:25
Kasa: 6,271.50
Lokalizacja: Pasztowa Wola Kolonia.
Blog: Zobacz Blog (10)
    Windows XPFirefox
 

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez m4r1u5z » 06 sty 2013, 17:07

otl:
extras:

wczesniej nie dalo sie kilku rzeczy odznaczyc, usunalem je i jakos poszlo. 90% dalo sie usunac, te pare zostalo, ale odznaczonych

edit:
i chcialbym poinformowac o jednej rzecyz - touchpad od myszki sie tak jakby zepsul. mam wlaczona na stale blokade klikniec, nie moge scrollowac przesuwajac dwoma palcami w dol/gore, da sie to jakos naprawic? nie ukrywam, ze bez tego troche ciezko mi sie korzysta z komputera
m4r1u5z

Użytkownik
 
Posty: 13
Dołączył(a): 22 gru 2012, 19:41
Kasa: 37.00

Problem z ladowaniem sie stron

Postprzez kominekl » 06 sty 2013, 21:14

i chcialbym poinformowac o jednej rzecyz - touchpad od myszki sie tak jakby zepsul. mam wlaczona na stale blokade klikniec, nie moge scrollowac przesuwajac dwoma palcami w dol/gore, da sie to jakos naprawic? nie ukrywam, ze bez tego troche ciezko mi sie korzysta z komputera


Jaki to model laptopa?

następnie podaj nowy log z Niego, to sprawdzę efekty.


Ten log z Autoruns chciałbym zobaczyć ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Avatar użytkownika
kominekl

Ekspert
 
Posty: 5855
Dołączył(a): 27 lis 2011, 15:25
Kasa: 6,271.50
Lokalizacja: Pasztowa Wola Kolonia.
Blog: Zobacz Blog (10)
    Windows XPFirefox
 

Następna strona


  • Reklama

Powrót do Bezpieczeństwo



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość