Witam
Wczoraj robilem format systemu i wszystko było ok, a dzisiaj od rana zaczeły sie problemy z niektórymi programami.
Gdy chciałem odpalic winamp'a wyskakiwał mi błąd "Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja jest niewłaściwa.
Problem ten może rozwiązać ponowne zainstalowanie aplikacji."
Po kilku reinstalacjach winampa nic to nie dalo ,wiec znalazlem inny program tego typu ,lecz pozniej ten błąd wyskakiwał również przy próbie uruchomienia gg i kilku innych programów ,ale nie przy wszystkich.
Może byc to problem spowodowany brakiem plików Microsoft Visual C++ 2005/2008/2010?
Zainstalowalem 2005 i 2010,ale 2008 nie moge ponieważ wyskakuje błąd
Próbowałem tez zainstalowac net framework,4 sie zainstalowała ale przy instalacji wersji 3.5 wyskakuje błąd instalacji
Mam system Windows DT (edytowany xp sp3) 32 bitowy.
Z góry dzieki za pomoc:)
Logi :
OTL : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras : Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Problem z odpalaniem niektórych programów.
-
- kominekl
- Kontaktowanie:
Mam system Windows DT (edytowany xp sp3) 32 bitowy.
To zapewne na tym polega problem. "Czarna modyfikacja". Czy jesteś mi w stanie powiedzieć jakie usługi były na 100% wycięte w tym Windows? Stan systemu pozostawia wiele do życzenia.
"{C4ABDBC8-1C81-42C9-BFFC-4A68511E9E4F}" = TuneUp Utilities 2013
"{C66A542D-B66B-4E67-84EA-F2D0383FBC14}" = TuneUp Utilities Language Pack (pl-PL)
"SP_48c708f2" = BrowseToSave 1.74
Odinstaluj.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
SRV - File not found [Auto | Stopped] -- C:\Program Files\TuneUp Utilities 2013\TuneUpUtilitiesService32.exe -- (TuneUp.UtilitiesSvc)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\TuneUp Utilities 2013\TuneUpUtilitiesDriver32.sys -- (TuneUpUtilitiesDrv)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\DOCUME~1\SysOp\USTAWI~1\Temp\catchme.sys -- (catchme)
IE - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src={referrer:source?}
IE - HKCU\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKCU\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src={referrer:source?}
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@pandonetworks.com/PandoWebPlugin: C:\Program Files\Pando Networks\Media Booster\npPandoWebPlugin.dll File not found
[2013-03-15 17:09:30 | 000,000,000 | ---D | M] (Beroowse22suavee) -- C:\Documents and Settings\SysOp\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\bhphwlbu.default\extensions\cxnu@oqnkuui.co.uk
[2013-03-16 19:51:18 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\aff972cd4df949c599e80c579cf1328f
[2013-03-16 14:27:21 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Config.Msi
[2013-03-16 14:22:41 | 000,031,584 | ---- | C] (TuneUp Software) -- C:\WINDOWS\System32\TURegOpt.exe
[2013-03-16 14:22:28 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\SysOp\Dane aplikacji\TuneUp Software
[2013-03-16 14:22:03 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\TuneUp Software
[2013-03-16 14:21:54 | 000,000,000 | -HSD | C] -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\{C4ABDBC8-1C81-42C9-BFFC-4A68511E9E4F}
[2013-03-16 14:21:25 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Documents and Settings\SysOp\Dane aplikacji\OpenCandy
:Files
RECYCLER /alldrives
C:\WINDOWS\tasks\*.*
:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + log z TDSSKiller.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Log z usuwania Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
TDSSKiller Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
To co zostało usunięte z windowsa(to o co prosiles)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co do systemu to przed formatem uzywalem go przez ponad rok bez zadnych problemów.
Sugerujesz żeby zrobic format'a jeszcze raz?
TDSSKiller Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
To co zostało usunięte z windowsa(to o co prosiles)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Co do systemu to przed formatem uzywalem go przez ponad rok bez zadnych problemów.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Nie. Chodzi o to, że on ponownie będzie szwankował. Źle to poucinali. Spróbuję to nadrobić. Jednak dobrze byłoby gdybyś zaopatrzył się w poprawną wersję, dlatego też linkuję Cię tu -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Pobierz to, wypal i daj mi znać. Pokieruję Cie dalej (nie będzie formatu).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
OK , wypalone :>
Czekam na dalsze instrukcje
- kominekl
- Kontaktowanie:
Roxor1992 pisze:OK , wypalone :>
OK. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i wprowadź tam polecenie -> CHKDSK /R. Następnie wejdź w START -> URUCHOM -> CMD -> SFC /SCANNOW .
-
Kilka minut po napisaniu mojego ostatniego postu wyskoczył mi jakiś błąd krytyczny ,i nie mogłem załadować systemu.
Zrobiłem formata i zainstalowałem tego windowsa który poleciles i wszystko jest dobrze.
Ale teraz mam inny problem. Dotyczy on internetu, a dokladniej chyba sterownika ethernet albo wejscia na plycie ,poniewaz czasem strony wczytuja sie bardzo wolno , a czasem wcale tak jak by nie bylo internetu. I dotyczy to nie tylko stron ale rownież logowania do gg ,steam, itp
To nie wina łącza bo na laptopie wszystko działa.
Sterownik ze strony producenta płyty - gigabyte.
Jedynym rozwiazaniem jest wylaczenie sterownika w menadzerze urządzen i ponowne włączenie co jest dosyc uciążliwe.
Zrobiłem formata i zainstalowałem tego windowsa który poleciles i wszystko jest dobrze.
Ale teraz mam inny problem. Dotyczy on internetu, a dokladniej chyba sterownika ethernet albo wejscia na plycie ,poniewaz czasem strony wczytuja sie bardzo wolno , a czasem wcale tak jak by nie bylo internetu. I dotyczy to nie tylko stron ale rownież logowania do gg ,steam, itp
To nie wina łącza bo na laptopie wszystko działa.
Sterownik ze strony producenta płyty - gigabyte.
Jedynym rozwiazaniem jest wylaczenie sterownika w menadzerze urządzen i ponowne włączenie co jest dosyc uciążliwe.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Można było bez formata to naprawić

Podaj model płyty głównej.
-
gigabyte m68m-s2p
Sterowniki do pobrane z :http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m68m-s2p_23/download/
Sterowniki do pobrane z :http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m68m-s2p_23/download/
- kominekl
- Kontaktowanie:
-
Zainstalowalem wersje 2.3
- kominekl
- Kontaktowanie:
Roxor1992 pisze:Zainstalowalem wersje 2.3
A spróbuj z powyższą.
-
- Reklama