Witam!
Mam następujący problem, od pewnego czasu nie mogę korzystać z pendrivów z systemem plików fat32. Po włożeniu do portu usb wyskakuje komunikat że dysk należy sformatować i jest to możliwe jedynie w ntfs. Sprawdzałem, nie jest to wina pena, na innym kompie działa bez problemów; sprawdzałem także inne peny z fat32 – problem się powtarza. Od razu piszę, próbowałem różnych programów do formatowania, pen był także zerowany. Można powiedzieć, że problem pojawił się z dnia na dzień. Wydaje mi się że wkradł się jakiś błąd w systemie którego nie umiem wykryć i naprawić. Zainstalowałem od nowa chipset oraz stery do usb, nie przyniosło to skutku. Proszę o inne pomysły na rozwiązanie problemu.
Zgodnie z radą z forum Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników zamieszczam tutaj dzienniki zdarzeń z mojego kompa Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników z nadzieją że eksperci forum.hotfi.pl pomogą mi rozwiązać problem:)
Problem z pendrivem FAT32 (windows 7)
- rokko
- Kontaktowanie:
Użyj na początek Dr.WEB CureIt!
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
Dr.WEB Curelt! niestety nie poprawił sytuacji. Zrobiłem szybkie skanowanie, wykryty został jeden błąd który usunąłem. Niestety nie rozwiązało to mojego problemu:(
Proszę o dalsze pomysły
Proszę o dalsze pomysły
- XMan
Zrobiłem szybkie skanowanie
Błąd, wykonaj Pełne skanowanie:
http://www.hotfix.pl/instrukcja-uzytkow ... --a193.htm
Dodatkowo przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware
Nie instaluj wersji PRO tylko Freeware.
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware
Wrzuć raporty z w/w programów po skanowaniu.
-
Tym razem nie popełniłem błędu i wykonałem pełne skanowanie. W poniższym linku zamieszczam raporty z obu programów:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę o dalszą pomoc w rozwiązaniu problemu, mimo usunięcia błędów wykrytych przez w/w programy problem z pendrivem pozostał
-- 30 paź 2012, 12:31 --
Nikt nie ma już pomysłu jak rozwiązać mój problem?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Proszę o dalszą pomoc w rozwiązaniu problemu, mimo usunięcia błędów wykrytych przez w/w programy problem z pendrivem pozostał
-- 30 paź 2012, 12:31 --
Nikt nie ma już pomysłu jak rozwiązać mój problem?

Ostatnio zmieniony 30 paź 2012, 17:29 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
Powód: przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
- kominekl
- Kontaktowanie:
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama