Problem z rootkit/trojan backdoor.rustock.a itd...

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
Misiek1212

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post10 mar 2014, 01:58

Witam. U rodziców mojej dziewczyny pojawił się problem i to dość duży. Otóż poszedłem do laptopa zrobić coś i tak patrzę nortonowi w coś nie serek, i próbuje uruchomić skanowanie a tu nic nie reaguje itd... więc restart systemu no i zaczęło się okienka z jakimiś błędami aplikacji zaczeły wyskakiwać komputer ledwo co chodzi a to nowiutki asus. Więc znowu restart i szybciutko włączyłem nortona włączyłem skanowanie szybkie,skanuje kilka po drodze wirusów i zawszę zatrzymuje się na backdoor.rustock.a i zaczyna się wieszać a myszka ledwo co chodzi. A to jest Windows 8

Jakim programem mogę go usunąć ?? najlepiej jak by to był by program gdzie można wgrać na płytę i uruchomić go z poziomu awaryjnego systemu (myślę że chyba wtedy w miarę nie chodził jak muł)
Największą katastrofą programistów było stworzenie AQQ :jupi:

filutka78

Użytkownik

Post10 mar 2014, 08:46

Spróbuj w Trybie Awaryjnym (F8 przed startem Systemu) użyć TDSSKiller > http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi-tdsskiller-a341.htm
Nie jestem pewna, czy wykryje tego Rootkita, ale warto spróbować, bo skanowanie GMER'em trwa wiele godzin.

F.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”