Witam. U rodziców mojej dziewczyny pojawił się problem i to dość duży. Otóż poszedłem do laptopa zrobić coś i tak patrzę nortonowi w coś nie serek, i próbuje uruchomić skanowanie a tu nic nie reaguje itd... więc restart systemu no i zaczęło się okienka z jakimiś błędami aplikacji zaczeły wyskakiwać komputer ledwo co chodzi a to nowiutki asus. Więc znowu restart i szybciutko włączyłem nortona włączyłem skanowanie szybkie,skanuje kilka po drodze wirusów i zawszę zatrzymuje się na backdoor.rustock.a i zaczyna się wieszać a myszka ledwo co chodzi. A to jest Windows 8
Jakim programem mogę go usunąć ?? najlepiej jak by to był by program gdzie można wgrać na płytę i uruchomić go z poziomu awaryjnego systemu (myślę że chyba wtedy w miarę nie chodził jak muł)
Problem z rootkit/trojan backdoor.rustock.a itd...
- Misiek1212
- Kontaktowanie:
Największą katastrofą programistów było stworzenie AQQ 

-
Spróbuj w Trybie Awaryjnym (F8 przed startem Systemu) użyć TDSSKiller > http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi-tdsskiller-a341.htm
Nie jestem pewna, czy wykryje tego Rootkita, ale warto spróbować, bo skanowanie GMER'em trwa wiele godzin.
F.
Nie jestem pewna, czy wykryje tego Rootkita, ale warto spróbować, bo skanowanie GMER'em trwa wiele godzin.
F.
-
- Reklama