Witam, mam kilka problemów, mianowicie dwa. Żeby nie zakładać nowego tematu opiszę je tu.
Niedawno zmieniłem system na Windows 7. Zainstalowałem wszystko poprawnie, lecz bardzo denerwują mnie błędy przy nim.
Podczas słuchania muzyki w winampie, gdy ktoś pokaże mi się dostępny na komunikatorze Gadu-Gadu, winamp "zacina się" i przestaje odtwarzać plik, wyłączam winampa i włączam z powrotem i wyskakuje mi błąd 1* oraz jeszcze "BŁĄD PODCZAS TWORZENIA BUFORA DIRECT SOUND kod błędu: 88780096."
Żeby muzyka działała ponownie trzeba zrestartować komputer. Gdy ten błąd wyskoczy Przestaje działać całkowicie głos:winamp,youtube,gry.I wyskakuje za każdym razem gdy ktoś jest na gg.Próbowałem zainstalować sterowniki od nowa z płyty, bez skutku.
Następną rzeczą jest dość dziwne zachowanie się portów USB. Mam neostradę i modem Wi-Fi gdy podłączam go z przodu działa on normalnie, łączy się z siecią i jest dobrze, ale jest on narażony na złamanie bo jest bardzo blisko krzesła i chcę go przenieść z tyłu. Gdy podłączam kabelkiem i wpinam z tyłu modem on w ogóle nie reaguje, komputer nie łączy się z siecią, kabel jest w 100% sprawny ponieważ widać jak lampeczka świeci się na na zielono.
Proszę o pomoc, z poważaniem Rafał.
Informacje:
-Windows 7 x32
-Procesor:AMD Athlon II x2 250 `3.0 GHz
-DirectX 11
-Karta Graficzna: ATI RADEON HD5600 SERIES
-Karta Muzyczna: VIA HD Audio (chyba)
-Płyta główna: Asus M4A77
1* Screen:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Problem z Winampem i wejściami USB.
-
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2011, 21:48 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wrzuciłem miniaturkię screena.
Powód: wrzuciłem miniaturkię screena.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Witam, co do błędu Winampa, to reinstalacja sterowników dźwięku oraz najnowsze kodeki na początek.
Co do problemów z USB, jak podłączysz z tyłu to menedżer urządzeń cokolwiek wykrywa? Nie wiem, może wyświetla jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki?
Co do problemów z USB, jak podłączysz z tyłu to menedżer urządzeń cokolwiek wykrywa? Nie wiem, może wyświetla jakieś znaki zapytania lub wykrzykniki?
-
Sterowniki mam zainstalowane, zapomniałem, że przed instalacją sterowników trzeba je najpierw usunąć, więc zrobiłem to i zainstalowałem. Co to kodeków, mam te ffdshow, czy jakoś tak. Ale to nie wiem, jak Pan sądzi, czy to jest normalne, gdy jest komunikat na Gadu Gadu, że ktoś jest dostępny w Windowsie głos się całkowicie wyłącza, nawet nie mogę uruchomić testu głośników, ponieważ występuje błąd, tak jakby ich w ogóle nie było. Co do portu USB poradziłem sobie, wystarczyło nacisnąć w Liveboxie przycisk do wyszukiwania urządzeń Wi-Fi, dziękuję za pomoc przy tym, lecz został jeszcze ten głos.
Opiszę bardziej ten problem. Gdy ten dźwięk się wyłącza to nawet nie mogę uruchomić Call Off Duty Modern Warfare 2, ponieważ wyskakuje błąd z tym "DirectSound", nie wiem. Może mam zainstalować bibliotekę DirectX ? Na komputerze mam zainstalowany DX 11, ale w niektórych elementach jest napisane, że jest DX 9, szczególnie przy dźwięku. Przeszukiwałem kilka for, szukałem nawet na zagranicznych, bez skutku. Nie znalazłem rozwiązania do mojego problemu. Dodam jeszcze, że nie bawiłem się w BIOS'ie, bo stwierdziłem, że wina nie leży tu. Jeszcze jest taki problem, mianowicie,gdy wyłączam komputer ustawienia, które co włączenie ustawiam tak, aby głośniki grały, resetują się. Załóżmy zaznaczam w panelu "Urządzenia do Odtwarzania>Speakers" zaznaczam opcję A, po wyłączeniu komputera muszę robić to samo, samoczynnie się zmienia na zerowe. Jeśli Pan chce, mogę dać Screen Shoty, jeśli to pomoże.
Dla pomocy, dorzucam Screeny błędów:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pozdrawiam, i proszę o pomoc Rafał aka oWn.
Opiszę bardziej ten problem. Gdy ten dźwięk się wyłącza to nawet nie mogę uruchomić Call Off Duty Modern Warfare 2, ponieważ wyskakuje błąd z tym "DirectSound", nie wiem. Może mam zainstalować bibliotekę DirectX ? Na komputerze mam zainstalowany DX 11, ale w niektórych elementach jest napisane, że jest DX 9, szczególnie przy dźwięku. Przeszukiwałem kilka for, szukałem nawet na zagranicznych, bez skutku. Nie znalazłem rozwiązania do mojego problemu. Dodam jeszcze, że nie bawiłem się w BIOS'ie, bo stwierdziłem, że wina nie leży tu. Jeszcze jest taki problem, mianowicie,gdy wyłączam komputer ustawienia, które co włączenie ustawiam tak, aby głośniki grały, resetują się. Załóżmy zaznaczam w panelu "Urządzenia do Odtwarzania>Speakers" zaznaczam opcję A, po wyłączeniu komputera muszę robić to samo, samoczynnie się zmienia na zerowe. Jeśli Pan chce, mogę dać Screen Shoty, jeśli to pomoże.
Dla pomocy, dorzucam Screeny błędów:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pozdrawiam, i proszę o pomoc Rafał aka oWn.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2011, 21:45 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wrzuciłem miniaturki screenów.
- XMan
Zainstalowałeś sterowniki do płyty głównej Chipset ?
Zobacz sterowniki audio ze strony producenta płyty :
- wybierz system.
Sprawdź bez GG.
/wyłącz chwilowo w tray`u lub odinstaluj/.
Może to wina Winampa ?
Jaką masz wersję ?
Możesz sprawdzić czy jest to samo podczas słuchania muzyki np. z WMP lub AIMP 2.61 Build 583 .
Jeszcze może być wina kodeków, odinstaluj i zainstaluj tylko Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzuć screeny z :
1. Dodaj lub usuń programy /wszystko/.
2. Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos.
3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo i gier.
Zobacz sterowniki audio ze strony producenta płyty :
- wybierz system.
Sprawdź bez GG.
/wyłącz chwilowo w tray`u lub odinstaluj/.
Może to wina Winampa ?
Jaką masz wersję ?
Możesz sprawdzić czy jest to samo podczas słuchania muzyki np. z WMP lub AIMP 2.61 Build 583 .
Jeszcze może być wina kodeków, odinstaluj i zainstaluj tylko Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wrzuć screeny z :
1. Dodaj lub usuń programy /wszystko/.
2. Start -> Panel sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> zakładki Audio oraz Głos.
3. Menedżer urządzeń z rozwiniętym Kontrolery dźwięku, wideo i gier.
-
Wcześniej kolega podał mi te sterowniki do Chipsetu
Problem bez Gadu Gadu występuje.
Wersja Winampa 5.61
Dźwięk działał na AIMP, dopóki nie włączyłem gry, po włączeniu gry, echo.
Kodeki mam instalowane.
Na życzenie screeny :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zauważyłem również, że w zakładce Nagrywanie, ciągle urządzenia dodają się i usuwają, nie wiem co jest tym spowodowane.
Na forum podajesz tylko linki do screenów lub miniaturki,
XMan.
Problem bez Gadu Gadu występuje.
Wersja Winampa 5.61
Dźwięk działał na AIMP, dopóki nie włączyłem gry, po włączeniu gry, echo.
Kodeki mam instalowane.
Na życzenie screeny :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zauważyłem również, że w zakładce Nagrywanie, ciągle urządzenia dodają się i usuwają, nie wiem co jest tym spowodowane.
Na forum podajesz tylko linki do screenów lub miniaturki,
XMan.
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2011, 21:50 przez XMan, łącznie zmieniany 3 razy.
- XMan
1. Masz kodeki K-Lite Codec Pack Full + Quick Time a ja pisałem :
2. Sprawdź w opcjach sterowników do karty dźwiękowej czy masz :
v Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego :
http://www.hotfix.pl/brak-dzwieku-na-pa ... a--a48.htm
Czytałem że podczas występowania tego błędu 88780096 na sterownikach Realtek pomaga.
/masz inne/.
3. Wrzuć logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Jeszcze może być wina kodeków, odinstaluj i zainstaluj tylko K-Lite Mega Codec Pack
2. Sprawdź w opcjach sterowników do karty dźwiękowej czy masz :
v Wyłącz wykrywanie gniazda panela przedniego :
http://www.hotfix.pl/brak-dzwieku-na-pa ... a--a48.htm
Czytałem że podczas występowania tego błędu 88780096 na sterownikach Realtek pomaga.
/masz inne/.
3. Wrzuć logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
-
Kodeki zainstalowane i nic nie dały.
Wykrywanie gniazda panela przedniego:
Logi:
DDS:
-Attach Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-DDS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
GMER:
-GMER Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-GMER2 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL:
-Extras Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 17 kwi 2011, 20:57 --
Przed chwilą zaobserwowałem dziwną rzecz. Gdy oglądam filmiki na YouTube, dźwięk przerywa, czyli raz jest raz go nie ma, gdy się pojawia następuje duże podgłoszenie, i jest takie efekt jakby głośniki nie łączyły. Ale przecież nie byłoby żadnego błędu gdyby one na prawdę nie łączyły.
-- 17 kwi 2011, 21:17 --
Dodam również, że zaobserwowałem ciągły napis "Jack plugged out" "Jack plugged in", zdaje mi się, że chyba wina leży po stronie karty muzycznej, albo nie łączy, albo coś się stało. Wiem, że kiedyś się tak nie robiło, gdy miałem Vistę. A teraz ten błąd nie daje mi satysfakcji z korzystania z komputera, ani w nic pograć, ani posłuchać muzyki, ano obejrzeć filmu, totalne zero, przez brak dźwięku w komputerze. Dodam Screen, żeby chociaż spróbować Wam ułatwić sprawę. Jeśli to nic nie da, będę zmuszony oddać komputer do specjalisty, albo w najgorszym przypadku sformatować dysk, czego bym nie chciał. ale pokładam w Was nadzieję, z myślą, że postaracie mi pomóc. Z tego co widzę, jest tu sporo osób obeznanych w świecie komputerów, liczę na Waszą pomoc
Screen:
Pozdrawiam Rafał.
Wykrywanie gniazda panela przedniego:
Logi:
DDS:
-Attach Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-DDS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
GMER:
-GMER Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-GMER2 Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL:
-Extras Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 17 kwi 2011, 20:57 --
Przed chwilą zaobserwowałem dziwną rzecz. Gdy oglądam filmiki na YouTube, dźwięk przerywa, czyli raz jest raz go nie ma, gdy się pojawia następuje duże podgłoszenie, i jest takie efekt jakby głośniki nie łączyły. Ale przecież nie byłoby żadnego błędu gdyby one na prawdę nie łączyły.
-- 17 kwi 2011, 21:17 --
Dodam również, że zaobserwowałem ciągły napis "Jack plugged out" "Jack plugged in", zdaje mi się, że chyba wina leży po stronie karty muzycznej, albo nie łączy, albo coś się stało. Wiem, że kiedyś się tak nie robiło, gdy miałem Vistę. A teraz ten błąd nie daje mi satysfakcji z korzystania z komputera, ani w nic pograć, ani posłuchać muzyki, ano obejrzeć filmu, totalne zero, przez brak dźwięku w komputerze. Dodam Screen, żeby chociaż spróbować Wam ułatwić sprawę. Jeśli to nic nie da, będę zmuszony oddać komputer do specjalisty, albo w najgorszym przypadku sformatować dysk, czego bym nie chciał. ale pokładam w Was nadzieję, z myślą, że postaracie mi pomóc. Z tego co widzę, jest tu sporo osób obeznanych w świecie komputerów, liczę na Waszą pomoc

Screen:
Pozdrawiam Rafał.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2011, 08:39 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: wrzuciłem miniaturki screenów, przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo.
Powód: wrzuciłem miniaturki screenów, przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo.
- XMan
Jack plugged out - Jack jest obecnie odłączony.
Jack plugged in - Jack podłączony.
Czyli OK.
1. Odinstaluj kodeki QuickTime - pisałem że mają być tylko K-Lite Mega Codec Pack.
2. Zaktualizuj, zainstaluj najnowszy Flash Player 10.2.159.1.
3. Odłącz chwilowo komputer od internetu, wyłącz Nortona - sprawdź bez antywirusa.
4. Poczekaj za sprawdzeniem logów przez specjalistów.
Jack plugged in - Jack podłączony.
Czyli OK.
1. Odinstaluj kodeki QuickTime - pisałem że mają być tylko K-Lite Mega Codec Pack.
2. Zaktualizuj, zainstaluj najnowszy Flash Player 10.2.159.1.
3. Odłącz chwilowo komputer od internetu, wyłącz Nortona - sprawdź bez antywirusa.
4. Poczekaj za sprawdzeniem logów przez specjalistów.
-
Dźwięk do momentu był, a teraz go nie ma...
1.Zrobione
2.Zrobione
3.Zrobione
4. Mam czekać na opinię specjalistów od Państwa ?
To jest tak irytujące, żeby człowiek od trzech dni próbował uporać się z problemem, a tu za żadną ch....ę nic nie da rady zrobić. To się aż prosi o pomstę do nieba. Teraz tylko pokładam całą nadzieję w tych logach, że coś tam się znajdzie. Jeśli nie to specjalista lub format.
Na dziś mam dość tego problemu, jestem już zdenerwowany i zmęczony.
Dobranoc, do usłyszenia jutro.
1.Zrobione
2.Zrobione
3.Zrobione
4. Mam czekać na opinię specjalistów od Państwa ?
To jest tak irytujące, żeby człowiek od trzech dni próbował uporać się z problemem, a tu za żadną ch....ę nic nie da rady zrobić. To się aż prosi o pomstę do nieba. Teraz tylko pokładam całą nadzieję w tych logach, że coś tam się znajdzie. Jeśli nie to specjalista lub format.
Na dziś mam dość tego problemu, jestem już zdenerwowany i zmęczony.
Dobranoc, do usłyszenia jutro.
- Andziorka
- Kontaktowanie:
O1 - Hosts: 127.0.0.1 genuine.microsoft.com
O1 - Hosts: 127.0.0.1 mpa.one.microsoft.com
O1 - Hosts: 127.0.0.1 sls.microsoft.com
Proponuję kupić i zainstalować legalną wersję Windowsa, może wtedy problem zniknie. Temat zamykam.
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'
-
- Reklama