Problem ze skype. Spamowanie linków.

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
TenTego

Użytkownik

Post24 cze 2012, 20:50

Tak, jestem głupi że wszedłem w link i pobrałem coś... Wiążąc to że jestem zielony w tym temacie ostatnio pobrałem jakiegoś wirusa który spamił dziwnymi linkami do wszystkich znajomych na skype. Próbowałem usunąć wirusa sam, lecz nie wiem czy poprawnie to zrobiłem.

A więc prosiłbym o pomoc, oraz poradę, jak mogę sprawdzić czy na pewno ten wirus nie istnieje już na moim komputerze. :) Z góry dzięki.

Tak wiem że istnieje tutaj ten temat bardzo podobny: bezpieczenstwo/dziwny-wirus-ze-skype-prosze-o-pomoc-t15994.html Lecz na tą chwilę nie pojmuje tego. :)

Dodam jeszcze że przed wysyłaniem tych linków 'skype.exe' chciało wykorzystać skype, akurat zrobiłem to po aktualizacji myślałem że to specjalnie... Niestety.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 cze 2012, 16:14

Tak wiem że istnieje tutaj ten temat bardzo podobny

Każdy przypadek jest zupełnie inny ; ) .

Reasumacja.

Zapoznaj się z regulaminem i wszystko pojmiesz -> bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”