Problem ze złośliwym toolbarem.

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
samyazza

Użytkownik

Post19 paź 2014, 20:09

Witam.

Zainstalowałem dzisiaj darmowy program i przez przypadek zainstalowałem jakiś toolbar 'mystartsearch'. Przekierowuje mnie sam na jakieś strony, każe korzystać ze swojej przeglądarki itp. Proszę o pomoc. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłem 'log'a' bo robię to pierwszy raz .
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post19 paź 2014, 20:19

Witamy na Hotfix,
jestem Kamil i spróbuje Ci pomóc.

1. Odinstaluj: McAfee Security Scan Plus oraz Akamai NetSession Interface (chyba, że korzystasz - to nie). Starego i nie wspieranego na pospolite czasy Spybot - Search & Destroy też możesz usunąć z systemu.

2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner[S].txt

3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować). Pokaż raport.

4. Wykonaj i wklej logi z FRST: bezpieczenstwo/korzystanie-z-frst-t28530.html

Pozdrawiam.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”