Witam
przedstawiłem problem już na innym forum niestety na razie rozwiązania brak dlatego pytam u Was, może ktoś pomoże.
z tego co udało mi się znaleźć to jestem kolejnym z problemem zmiany tapety.
Niestety nie mam Win7 starter tylko Home Premium x64 stąd mój post.
Komputer to HP TouchSmart 610 i zastanawiam się czy jakiś program z HP tego nie blokuje?
Mam włączone Aero i zmienić mogę tylko kolory tła i cieniowanie pasków. Tapeta pomimo możliwości wybrania i zaznaczenia, że to ta i zapisania nowej kompozycji automatem trzyma jedną tapetę z logo HP.
I to mnie właśnie zastanawia bo dużo sprzętów HP na prywatnych zdjęciach też ma tą tapetę. Można jakoś sprawdzić co blokuje zmianę? Poradziłem sobie z małym ś które włączało w HP okno z danymi kompa, ale nie wiem co z tą tapetą. Jest program z HP do optymalizacji wyświetlania, ale nie ma tam nic związanego z tapetą.
Niestety nie mam w rejestrze pozycji ActiveDesktop ani wallpaper więc kiszka żeby tam coś zdziałać
plan zasilania ustawiony na zalecane
A teraz ciekawostki
1. Z Irfana mogę zmienić tapetę, ale nie mogę jej już później zmienić przez kompozycje pulpitu nawet wrócić do poprzedniej. Zmianę cofnąłem przez Irfana
2. Przeniosłem grafikę używaną przez kompozycję w inne miejsce i mam czarny pulpit, wywaliłem kompozycję i dalej nic.
Przez systemowy panel nie mogę nic zrobić. Tak jakby ta kompozycja była zainstalowana z zablokowaniem zmian?
Aha w koszu jedna kompozycja ma nazwę Custom, a druga OEM. Coś to pomoże? Nie pomaga kombinacja z przywróceniem kompozycji z kosza, ani inna grafika z nazwą starej tapety, ani przywrócony plik starej tapety już nie są pokazywane jato tapeta no i dalej nie można nic zmienić. Zrobiłem przywracanie systemu żeby chociaż ta stara tapeta była.
3. Utworzyłem nowego użytkownika z prawami administratora i na nim można zmieniać bez problemu Tylko co teraz?
Korzystać z tego drugiego konta? A to pierwsze da się zlikwidować? A jak z dostępem do plików itp? Można to jakoś zrobić?
4. Znalazłem jeszcze taki program Stardock MyColors od HP.
Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale skoro w rejestrze nie ma śladu po kompozycji pulpitu to może HP jakimś swoim programem ustawia domyślą kompozycję? Komputer odkupiłem i było na nim albo przywrócenie systemu do czystej wersji, albo reinstalacja. Programów HP mam w 3 i trochę, ale tego nie. Może był kiedyś, a teraz została tylko ta zainstalowana kompozycja pulpitu... Program jest z 2011r., kompozycja pulpitu też z 2011 czyli tak jak te komputery wyszły na rynek. Może spróbuję go zainstalować i może coś ruszy. Bo skoro mam dwie różne tapety od HP, a tylko jedna się wyświetla to coś musiało je zmieniać, a nazywają się HP1 i HP_2. Poprawcie mnie jeżeli źle kombinuję.
Sorki, że tak przydługawo, ale irytuje mnie ta sprawa.
Mam ServicePack 1
Kombinowałem z wyłączaniem aero i nic
Wyłączyłem z autostartu i w msconfig wszystko od HP oprócz sterów do klawii i nic
Zostaje jeszcze tylko Stardock...
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
na zrzucie widać jedną zainstalowaną kompozycję HP
Problem ze zmianą tapety win7 home premium/ hp touchsmart610
-
- XMan
Sprawdzałeś wiele, wiem to z innych forum gdzie założyłeś ten temat
Może jeszcze:
Przeskanuj komputer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Zaktualizuj bazę wirusów.
Pełne skanowanie
(nie instaluj wersji PRO tylko Freeware)
W razie wykrycia infekcji usuń zainfekowane pliki.
Usuń zarażone pliki z kwarantanny.
Po skanowaniu wrzuć z niego raport na:
Wrzuć wymagane logi.
Obowiązkowe logi:
OTL.txt i Extras.txt --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi/raporty wklejasz na:
a na forum podajesz tylko linki do nich.

Może jeszcze:
Przeskanuj komputer Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Zaktualizuj bazę wirusów.
Pełne skanowanie
(nie instaluj wersji PRO tylko Freeware)
W razie wykrycia infekcji usuń zainfekowane pliki.
Usuń zarażone pliki z kwarantanny.
Po skanowaniu wrzuć z niego raport na:
Wrzuć wymagane logi.
Obowiązkowe logi:
OTL.txt i Extras.txt --> http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm
TDSSKiller --> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm
Logi/raporty wklejasz na:
a na forum podajesz tylko linki do nich.
-
log malware Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
otl Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
extras Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
tdss Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 18 sty 2014, 09:36 --
Nie wiem, czy to pomoże, czy namiesza ale zrobiłem jeszcze tak:
zrobiłem punkt przywracania po czyszczeniu i zainstalowałem Stardock MyColors od HP
program mógł zmienić całą kompozycję pulpitu na swoją (tak jakby z wyłączeniem Aero) i można też było powrócić do Aero.
Co ciekawe przy powrocie do Aero wrzucił podstawową kompozycję, ale potem tło pupitu też było zablokowane i nie dało się systemowo zmienić więc gdzieś coś jest skopane
niestety ten wynalazek od HP nie ma deinstalatora więc przywróciłem system z punktu przywracania, żeby dodatkowo już nie mieszać
-- 18 sty 2014, 17:01 --
kurcze musiało się coś w systemie wysypać może jak przywracali kompa?
z ciekawości zmieniłem kompozycję na zwykłą podstawową, a potem o dużym kontraście i wywaliło tapetę na czarno
bieżącą kompozycję pokazuje niby z grafiką HP, a pulpit czarny no i oczywiście wszystko można zmienić oprócz czarnego (tak dla odmiany
) tła pulpitu
mam pełną załamkę ...
otl Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
extras Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
tdss Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 18 sty 2014, 09:36 --
Nie wiem, czy to pomoże, czy namiesza ale zrobiłem jeszcze tak:
zrobiłem punkt przywracania po czyszczeniu i zainstalowałem Stardock MyColors od HP
program mógł zmienić całą kompozycję pulpitu na swoją (tak jakby z wyłączeniem Aero) i można też było powrócić do Aero.
Co ciekawe przy powrocie do Aero wrzucił podstawową kompozycję, ale potem tło pupitu też było zablokowane i nie dało się systemowo zmienić więc gdzieś coś jest skopane

niestety ten wynalazek od HP nie ma deinstalatora więc przywróciłem system z punktu przywracania, żeby dodatkowo już nie mieszać
-- 18 sty 2014, 17:01 --
kurcze musiało się coś w systemie wysypać może jak przywracali kompa?
z ciekawości zmieniłem kompozycję na zwykłą podstawową, a potem o dużym kontraście i wywaliło tapetę na czarno
bieżącą kompozycję pokazuje niby z grafiką HP, a pulpit czarny no i oczywiście wszystko można zmienić oprócz czarnego (tak dla odmiany

mam pełną załamkę ...
Ostatnio zmieniony 19 sty 2014, 10:36 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wrzucone logi, przenoszę temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
Powód: wrzucone logi, przenoszę temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
- XMan
Czekaj cierpliwie za sprawdzeniem logów przez specjalistów z tego działu.
-
Nie ma tu żadnej infekcji.
Kosmetyka:
Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to:
Kliknij w Wykonaj Skrypt.
Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
F.
Kosmetyka:
Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to:
:OTL
2012/08/31 22:10:05 | 000,384,844 | ---- | C] () -- C:\Users\user\AppData\Local\funmoods-speeddial.crx
O16 - DPF: {8AD9C840-044E-11D1-B3E9-00805F499D93} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Java Plug-in 1.6.0_22)
O16 - DPF: {CAFEEFAC-0016-0000-0022-ABCDEFFEDCBA} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Java Plug-in 1.6.0_22)
O16 - DPF: {CAFEEFAC-FFFF-FFFF-FFFF-ABCDEFFEDCBA} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Java Plug-in 1.6.0_22)
O4 - HKLM..\Run: [] File not found
O3 - HKU\S-1-5-21-1561679157-2717032906-122649870-1000\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {7FEBEFE3-6B19-4349-98D2-FFB09D4B49CA} - No CLSID value found.
O3 - HKU\S-1-5-21-1561679157-2717032906-122649870-1000\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {E7DF6BFF-55A5-4EB7-A673-4ED3E9456D39} - No CLSID value found.
O2 - BHO: (no name) - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - No CLSID value found.
:Commands
[emptytemp]
Kliknij w Wykonaj Skrypt.
Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
F.
-
zrobione i co teraz?
Niestety nadal zmienić mogę wszystko oprócz tła pulpitu.
Grafikę mogę zmienić tylko przez Irfan, ale jak dam przywróć poprzednią to mam czarne tło
Jak wybiorę kompozycję pulpitu którą sobie ściągnąłem z Microsoftu to także zmienia wszystko oprócz tła pulpitu, ale zamiast czarnego mam szare
Niestety nadal zmienić mogę wszystko oprócz tła pulpitu.
Grafikę mogę zmienić tylko przez Irfan, ale jak dam przywróć poprzednią to mam czarne tło
Jak wybiorę kompozycję pulpitu którą sobie ściągnąłem z Microsoftu to także zmienia wszystko oprócz tła pulpitu, ale zamiast czarnego mam szare

- XMan
Może tu leży problem ?
Jaka to jest kompozycja, podaj link do niej ?
A jak jest bez tej kompozycji ?
Tutaj aby ją teraz prawidłowo odinstalować trzeba dużo pracy oraz dokładne "wydrapanie" komputera
z pozostałości po niej...
-
jak kupiłem kompa była kompozycja HP która ma 2 tła pulpitu z czego wyświetlało tylko 1.
Kompozycje próbowałem różne ściągnięte jak i te od razu z windą oraz zmianę typu ustaw jako tło pulpitu.
Systemowo zmienić można wszystko czyli grafikę na otwarcie i zamknięcie systemu, kolory pasków w Aero, dźwięki itd oprócz tego nieszczęsnego tła pulpitu.
Komputer był kupiony używany z czystym systemem + dodatki HP. Nie wiem jak zrobiono system, czy przez jakiś punkt przywracania, czy z dysku recovery.
Problem dotyczy tylko użytkownika który był czyli HP-user
Najchętniej to założyłbym nowego admina gdzie wszystko działa tylko szkoda mi poczty zainstalowanych programów itd. bo szczerze mówiąc nie wiem nawet co i jak pokopiować, żeby nic nie stracić.
A starego admina albo nie używać albo usunąć.
Nie mam żadnych wpisów w rejestrze o których była mowa w poradnikach czyli jakby coś było i nie było ...
-- 19 sty 2014, 20:58 --
Teraz zauważyłem jeszcze jedną rzecz, a mianowicie po tych wszystkich czyszczeniach nie mam miniatur obrazków. Ale myślę, że to będzie chyba łatwiej odkręcić widziałem u was poradnik do tego, ale nie chcę za dużo nakręcić na raz
Kompozycje próbowałem różne ściągnięte jak i te od razu z windą oraz zmianę typu ustaw jako tło pulpitu.
Systemowo zmienić można wszystko czyli grafikę na otwarcie i zamknięcie systemu, kolory pasków w Aero, dźwięki itd oprócz tego nieszczęsnego tła pulpitu.
Komputer był kupiony używany z czystym systemem + dodatki HP. Nie wiem jak zrobiono system, czy przez jakiś punkt przywracania, czy z dysku recovery.
Problem dotyczy tylko użytkownika który był czyli HP-user
Najchętniej to założyłbym nowego admina gdzie wszystko działa tylko szkoda mi poczty zainstalowanych programów itd. bo szczerze mówiąc nie wiem nawet co i jak pokopiować, żeby nic nie stracić.
A starego admina albo nie używać albo usunąć.
Nie mam żadnych wpisów w rejestrze o których była mowa w poradnikach czyli jakby coś było i nie było ...
-- 19 sty 2014, 20:58 --
Teraz zauważyłem jeszcze jedną rzecz, a mianowicie po tych wszystkich czyszczeniach nie mam miniatur obrazków. Ale myślę, że to będzie chyba łatwiej odkręcić widziałem u was poradnik do tego, ale nie chcę za dużo nakręcić na raz
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Wejdź do edytora rejestru i zobacz w
HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / ActiveDesktop
Teraz ustaw NoChangingWallpaper na 0
Teraz zobacz czy istnieje w HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies /
klucz Wallpaper
Jeśli tak to go skasuj, zamknij rejestr i restart komputera. Teraz zobacz czy zmienisz.
Poradnik specjalnie z myślą o Tobie http://www.hotfix.pl/brak-mozliwosci-zm ... s-a395.htm
HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / ActiveDesktop
Teraz ustaw NoChangingWallpaper na 0
Teraz zobacz czy istnieje w HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies /
klucz Wallpaper
Jeśli tak to go skasuj, zamknij rejestr i restart komputera. Teraz zobacz czy zmienisz.
Poradnik specjalnie z myślą o Tobie http://www.hotfix.pl/brak-mozliwosci-zm ... s-a395.htm
-
wielkie dzięki za zainteresowanie. Ostatnio jak sprawdzałem to nie było wpisu ActiveDesktop ani Wallpaper ale jak będę w domu popołudniu to sprawdzę i napiszę
-
- Reklama