Profilaktyczna kontrola logów, wolny start kompa.

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
smolawl

Użytkownik

Post21 kwie 2012, 09:37

wracam do tematu z pebu, zrobiłem co kazałeś, oto wyniki :)
Zrobione, włącza się szybciej, jeszcze wyłączyłem aktualizacje javy i adobe w msconfig, problem z hibernacją ma chyba podłoże w sprzęcie, może coś nie tak z obudową.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2012, 12:07

wracam do tematu z pebu, zrobiłem co kazałeś, oto wyniki :)

OK ;) . Witam na HotFix. Jednak być może ktoś będzie zainteresowany, co się działo, więc opisz to.

Zrobione, włącza się szybciej, jeszcze wyłączyłem aktualizacje javy i adobe w msconfig, problem z hibernacją ma chyba podłoże w sprzęcie, może coś nie tak z obudową.

Powolutku - zaraz to zbadamy. Jednakże na tamtym forum o niezwykle debilnych zasadach działania nie mogliśmy normalnie pracować. Ponadto minęło wiele czasu i jak być może zauważyłeś odeszłem z Peb`u po moim proteście, za który zresztą zostałem zbanowany -> ciekawe za co ;) . W każdym bądź razie podaj proszę nowe logi z OTL -> http://hotfix.pl/articles.php?article_id=143 i TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm, abyśmy mogli dokończyć w spokoju i komforcie temat na tym forum ;) .

Wyniki z Malwarebytes

Możesz opróżnić kwarantanne Malwarebytes`a (Usuń Wszystko).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

smolawl

Użytkownik

Post23 kwie 2012, 10:08

działo się to:
Proszę o sprawdzenie moich logów, komputer włącza się dosyć długo około 2minuty do momentu w którym zaczyna wszystko sprawnie działać.
Zamieszczam logi z OTL :

To co teraz opiszę nie jest problemem tego postu ale jeśli ktoś ma jakieś pomysły co się dzieję to poproszę:) : Przez ostatni rok używałem głównie hibernacji ale od jakiegoś czasu, po zastosowaniu hibernacji, po ponownym uruchomieniu nie włącza sie ekran i pika sygnalizując awarię zasilacza lub płyty głównej, wyłączenie zasilacza( z tyłu komputera) sprawia że po włączeniu wszystko jest oki i działa, nie dzieje sie tak przy normalnym zamykaniu systemu.

Zamieszczam nowe logi

dużo przyjemniejsze to forum, żal administracji Pebu, popieram twoją postawe :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2012, 20:17

dużo przyjemniejsze to forum, żal administracji Pebu, popieram twoją postawe :)

Dziękuje ;) . Zostań z Nami.

"MyFreeCodec" = MyFreeCodec

Odinstaluj te ubogie kodeki, bo masz K-Lite`a.

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:Processes
killallprocesses

:OTL

DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (al5nyq70)

:Files
C:\Documents and Settings\smoła\Pulpit\tdss
C:\Program Files\v9Soft
RECYCLER /alldrives

:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

smolawl

Użytkownik

Post05 maja 2012, 11:11

Tych kodeków używa mój brat do telefonu, więc mu zostawiam, sorki że tak długo :-)
Log z usuwania:

Otl:

Extras:

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post05 maja 2012, 12:35

Logi.

DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (a7np9sxj)

C:\Documents and Settings\smoła\Ustawienia lokalne\temp
C:\windows\System32\System32
RECYCLER /alldrives

:Reg
[HKEY_USERS\S-1-5-21-861567501-2025429265-725345543-1004\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"KiesHelper"=-
"KiesPDLR"=-

[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.

smolawl

Użytkownik

Post07 maja 2012, 20:29

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post08 maja 2012, 18:28

Logi.

DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (a8973zpl)

RECYCLER /alldrives

[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.

Kroki Finalizujące.

Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p158.htm.
Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes`em Anti-Malware (nie gódź się na wersję testową) -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... e-p164.htm, jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.

Gotowe, wiesz jaka może być przyczyna problemu z hibernacją? ;)

Winny jest prawdopodobnie zasilacz. Podaj dane o Nim.

smolawl

Użytkownik

Post13 lip 2012, 12:27

zrobione wsio ;)

zasilacz 3 letni "be quiet straight power 550w (bn03 6)" wiec może juz sie kończyć jego żywotność :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post13 lip 2012, 13:47

zasilacz 3 letni "be quiet straight power 550w (bn03 6)" wiec może juz sie kończyć jego żywotność :)

Zasilacz należy do jednych z lepszych. Jak wygląda obecnie sytuacja z komputerem?

smolawl

Użytkownik

Post15 lip 2012, 16:14

Ogólnie wszystko spoko, nie działa dalej ta hibernacja(tzn po jej zastosowaniu nie wlacza sie komp i jest pikanie informujące o awarii zasilacza lub płyty głównej) i zauważyłem że przy nagłym skoku napięcia czyli jak wyłączam jakąś wymagającą gre za pomocą alt+f4 to potrafi sie pojawić na moment niebieski ekran i restartuje się komputer(sam). ;)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post15 lip 2012, 18:23

smolawl pisze:Ogólnie wszystko spoko, nie działa dalej ta hibernacja(tzn po jej zastosowaniu nie wlacza sie komp i jest pikanie informujące o awarii zasilacza lub płyty głównej) i zauważyłem że przy nagłym skoku napięcia czyli jak wyłączam jakąś wymagającą gre za pomocą alt+f4 to potrafi sie pojawić na moment niebieski ekran i restartuje się komputer(sam). ;)

Pożycz na próbę od kogoś zasilacz.

smolawl

Użytkownik

Post17 lip 2012, 13:09

tak zamierzałem zrobić ale w chwili obecnej i tak nie stać mnie na wymiane sprzętu dlatego sie tak to ciągnie ;) dzięki za pomoc :)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post17 lip 2012, 17:09

smolawl pisze:tak zamierzałem zrobić ale w chwili obecnej i tak nie stać mnie na wymiane sprzętu dlatego sie tak to ciągnie ;) dzięki za pomoc :)

OK, ale sprawdź czyjś na chwilę żeby sprawdzić, czy to on jest winny.

smolawl

Użytkownik

Post30 mar 2013, 08:43

Winny był jednak zasilacz, wczoraj wymieniłem na nowy i stan wstrzymania już działa. PRZESTROGA: jeśli wam się popsuł zasilacz to szybko wymieńcie, u mnie spalił się dysk twardy razem z ostatnim tchnieniem zasilacza i to dobrej firmy bo bequiet! Wygląda na to że uszkodzeniu uległ zewnętrzny układ elektryczny, bo widać spalone fragmenty, jest na nim pare folderów które wolałbym odzyskać więc przykra sprawa, dzięki za wcześniejszą pomoc. :oops:

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”