Prośba o sprawdzenie logów

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post09 kwie 2013, 20:32

fasterbijacz pisze:Opróżniłem kwarantannę, czy jest coś jeszcze co mógłbym zrobić, ponieważ komputer przy włączeniu dopiero po kilku minutach zaczyna pracować normalnie. Na początku jest strasznie wolny, nawet włączenie radia internetowego zajmuje mu około minuty. Porażka.

Ten Combofix tutaj zrobił swoje. Sprawdź, jak wygląda sytuacja w trybie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

fasterbijacz

Użytkownik

Post09 kwie 2013, 21:24

Włączyłem komputer w tym trybie czystego rozruchu, wszystko było okej. Kiedy uruchomiłem już normalnie to radio którego używam (Spotify), zaczęło się "instalować". Nie wiem o co chodziło, może jakaś samoistna aktualizacja, ale teraz jest w porządku i nie mam nic przeciwko :).

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post10 kwie 2013, 19:14

fasterbijacz pisze:Włączyłem komputer w tym trybie czystego rozruchu, wszystko było okej. Kiedy uruchomiłem już normalnie to radio którego używam (Spotify), zaczęło się "instalować". Nie wiem o co chodziło, może jakaś samoistna aktualizacja, ale teraz jest w porządku i nie mam nic przeciwko :).

Innymi słowy problem rozwiązany? :)
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

fasterbijacz

Użytkownik

Post11 kwie 2013, 20:29

Nie wiem czy po prostu mi się wydaje, może to jakieś złudzenie, ale mam wrażenie, że często po uruchomieniu (jakieś pięć minut) komputer pracuje wolniej niż przez cały czas. Nie dałoby się tego w jakiś sposób sprawdzić? BTW. Przepraszam za regularność moich postów, ale ostatnio mam strasznie mało czasu i i chwilę wolności znajduję dopiero wieczorem :(

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post11 kwie 2013, 20:37

fasterbijacz pisze:Nie wiem czy po prostu mi się wydaje, może to jakieś złudzenie, ale mam wrażenie, że często po uruchomieniu (jakieś pięć minut) komputer pracuje wolniej niż przez cały czas. Nie dałoby się tego w jakiś sposób sprawdzić? BTW. Przepraszam za regularność moich postów, ale ostatnio mam strasznie mało czasu i i chwilę wolności znajduję dopiero wieczorem :(

Na początek sprawdź, czy sytuacja taka ma miejsce również po odinstalowaniu antywirusa.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”