Proszę o analizę OTL

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
danon37

Użytkownik

Proszę o analizę OTL

Post30 gru 2013, 01:06

Po uruchomieniu (Lenovo Y580, procesor i5-2.50 GHz, 4gb ram, grafika gf GTX 660M) windows 7 64bit się uruchamia a następnie się wiesza tak że ctrl+alt+delete nie reaguje i ogólnie nic nie można zrobić prócz resetu...Po resecie normalnie chodzi. Jeżeli już pracuje i potrzebuje uruchomić ponownie komputer np ostatnio jak przeinstalowywałem sterownik do karty graficznej to wszystko normalnie chodzi bez zwiechy i dodatkowych resetów.

-Posiadam Antywirusa Eset NOD32 skanowałem w poszukiwaniu wirusów zostały znalezione i przeniesione do kwarantanny
-Skanowałem również programem Malwarebytes Anti-Malware również znalazł jakieś problemy które przeniosłem do kwarantanny lub usunąłem (dwa razy skanowałem)
-Stosowałem również CCleaner
-Testowałem dysk programem HD Tune (niby okej wszystko niżej zamieszczę screen)

Wszystkie te skanowania nic nie zmieniły ogólnie od początku system po uruchomieniu był strasznie wolny... mój stary komputer z win xp szybciej się zbiera niż ten win 7 na nowym laptopie który nawet roku jeszcze nie ma.

HD Tune
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

OTL Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Extras Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Nie wiem co to za dwie partycje (od góry) mam pierwszy raz laptopa proszę o wytłumaczenie.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

filutka78

Użytkownik

Proszę o analizę OTL

Post30 gru 2013, 02:22

Pierwsza partycja:
Nazwa OEM jest też stosowana w odniesieniu do producentów komputerów osobistych, gdy sprzedają je razem z oprogramowaniem będącym standardowym wyposażeniem. Oprogramowanie OEM jest nierozerwalnie połączone z komputerem (lub jego częścią), na którym jest ono zainstalowane. Nie wolno go przenosić na inne komputery oraz odsprzedawać.

W logach nie widzę żadnej infekcji.

Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner.txt.

F.

danon37

Użytkownik

Proszę o analizę OTL

Post30 gru 2013, 11:23

filutka78

Użytkownik

Proszę o analizę OTL

Post30 gru 2013, 13:00

najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.

Czy tak zrobiłeś?
Dałeś raport tylko z opcji SZUKAJ.

F.

danon37

Użytkownik

Proszę o analizę OTL

Post30 gru 2013, 14:11

Tak zrobiłem dałem szukaj pokazały mi się te problemy wcisnąłem przycisk CLEAN program wymusił restart w celu dokończenia usuwania tak tez zrobiłem po restarcie puściłem jeszcze raz skanowanie i otrzymałem to Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

filutka78

Użytkownik

Proszę o analizę OTL

Post30 gru 2013, 15:52

OK,
W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Odinstaluj (UNINSTALL)

F.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”