Proszę o pomoc- Winamp sam się włącza

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
mercucio4

Użytkownik

Post20 lut 2010, 15:06

Witam, mój problem polega na tym, że Winamp sam z siebie się włącza, a właściwie teraz Windows Media Player... Zacznę od początku:

Wszystko zaczęło się dwa dni temu, miałem zainstalowanego Winampa do którego nie miałem zastrzeżeń, aż do momętu kiedy sam z siebie zaczął się włączać, no i zamykałem go cały czas a on i tak po krótkiej chwili się włączał i tak samo jest jeżeli chodzi o minimalizacje bo gdy go zminimalizuje to też po krótkiej chwili przywraca się, no to za długo nie myśląc wszedłem w panel sterowania i go odinstalowałem myśląc ze problem został rozwiązany, lecz tak nie było ponieważ teraz w ten sam sposób włącza mi się WMP :( dodam jeszcze, że wciskając przycisk shiftu też mi się odpala WMP.

Mam Windowsa XP
To są moje logi;

Extras.Txt: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL.Txt: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
DDS.txt: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Attach.txt: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.

koleś git

VIP
Kontaktowanie:

Post20 lut 2010, 16:46

Zobacz, czy nie masz włączonego jego toolbara. Kliknij prawym przyciskiem myszy na pasek zadań --> wybierz Paski Narzędzi --> odznacz Windows Media Player.

Spróbuj nacisnąć jeszcze alt kilka razy.
Pozdrawiam, koleś git

mercucio4

Użytkownik

Post20 lut 2010, 17:03

Nie no, nie jest zaznaczony w pasku narzędzi, a nawet jak był to i tak wraca po chwili na pulpit. A po co miałem naciskać kilka razy alt? Naciskałem i bez zmian...

Aha miałem pytać, a z moimi logami jest wszystko ok czy nie? Bo słyszałem, że może z nimi jest coś nie tak ale nie mam pojęcia jak to sprawdzić.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post21 lut 2010, 19:50

Co do logów nie sprawdzałem, będą eksperci od sprawdzania ich to podpowiedzą co i jak.

Co do samego problemu, daj do analizy całe dzienniki, aplikacja oraz system według instrukcji zapisywanie dzienników podglądu zdarzeń. Dzienniki wrzuć na jakiś hosting, najlepiej wikisend.com przed wrzuceniem proszę je skompresować do formatu 7z lub RAR według instrukcji kompresowanie plików i folderów. W treści postu zamieszczasz tylko sam odnośnik prowadzący do dzienników.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

filutka78

Użytkownik

Post21 lut 2010, 22:58

Co do logów nie sprawdzałem

Bo tam właściwie nie ma co sprawdzać: infekcji nie widać żadnej. A opis problemu nie wskazuje na infekcję, raczej na nieprawidłowe ustawienia w jakimś programie.

Kosmetyka:
Uruchom OTL i w oknie Custom Scans/Fixes wklej to:
:OTL
IE - HKU\S-1-5-21-746137067-630328440-842925246-1004\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - - No CLSID value found.
O4 - HKLM..\Run: [Cmaudio] File not found
O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck] File not found
O4 - HKU\.DEFAULT..\RunOnce: [nltide_2] File not found
O4 - HKU\S-1-5-18..\RunOnce: [nltide_2] File not found
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [nltide_2] File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [nltide_2] File not found
[2010-02-04 18:18:53 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\MyGlobalSearch
[2010-02-04 18:18:49 | 000,000,000 | ---D | C] -- C:\Program Files\BearShare
[2010-01-28 19:19:32 | 000,000,000 | -HSD | C] -- C:\RECYCLER

:Commands
[emptytemp]
[Reboot]

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

F.

mercucio4

Użytkownik

Post24 lut 2010, 18:42

Dziennik aplikacji Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dziennik systemu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Tutaj miałem wkleić linki do dzienników tak?

-- 24 lut 2010, 18:42 --

Dobra moja sprawa jest już chyba rozwiązana :D Ale powiedzcie mi czy to możliwe, że zmieniłem klawiaturę na starą bo dosłownie stara!! bo moja ta z nowszych modeli była już bardzo dobita ze cześć klawiszy nie działała... no ale mniejsza o to a liczy się to że już winamp ani WMP nie włączają mi się same... czyli sprawa jest rozwiązana (mam taka nadzieje :)).

Dziękuje wszystkim za jakąkolwiek pomoc i porady... Jeszcze raz DZIĘKI ALL :D

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”