Zupełnie się na tym nie znam, zgodnie z tym co wyczytałam, udało mi się zrobić logi programem Malwarebytes (OTL cały czas mi się zacinał podczas skanowania). Komputer jest prawdopodobnie czysty, facebook nie działa.
(Usunęłam plik host z systemu32 i wszystko to, co wykrył Malwarebytes. )
Aktualny log: (wygląda tak jakby wszystko było czyste, a fb nie działa)
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Log przed usunięciem tych wirusów.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nie wiem nawet czy zrobiłam te logi dobrze, bo naprawdę się na tym nie znam.
Błagam kogoś zorientowanego o pomoc.
Proszę o pomoc! Wirus "hi", facebook nie działa. Co zrobić?!
-
-
c:\program files\dealio toolbar\sscfg.ini (PUP.Dealio.TB) -> Not selected for removal.
c:\program files\dealio toolbar\config.ini (PUP.Dealio.TB) -> Not selected for removal.
DEALIO to zbędny śmieć, więc powinnaś pozwolić MBAM na jego usunięcie.
Błagam kogoś zorientowanego o pomoc.
A niby jak Ci mamy pomóc, jeśli nie dałaś logów z OTL?
Jeśli OTL u Ciebie źle działa, to spróbuj w Trybie Awaryjnym (F8 przed startem Systemu).
F.
-
Dziękuję za pomoc. Przepraszam mój błąd, ale jak mówiłam, nie wiedziałam, że bez logu z OTL nic nie ruszy.
Na szczęście kryzys już opanowałam. Jeszcze raz przeskanowalam komputer, bez wahania pousuwałam wszystkie zagrożenia i... voil? - facebook znowu działa. Pozmieniałam hasła i mam nauczkę, żeby już nie klikać na zdradzieckie linki.
Na szczęście kryzys już opanowałam. Jeszcze raz przeskanowalam komputer, bez wahania pousuwałam wszystkie zagrożenia i... voil? - facebook znowu działa. Pozmieniałam hasła i mam nauczkę, żeby już nie klikać na zdradzieckie linki.
-
No cóż, skoro nie chcesz dać logu z OTL, to temat zostanie zamknięty.
F.
F.
-
- Reklama