Proszę o sprawdzenie logów z OTL

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post19 lut 2013, 20:26

Kaskader92 pisze:Najstarszy to instalacja dodatku do Microsoftu 7, więc niestety po użyciu Autoruns.

Dupnie. Podaj nowy log z Autoruns - poczaruje tu. Na przyszłość - o takich rzeczach mówi się bezpośrednio po wykonaniu instrukcji, kiedy jeszcze można cofnąć przypadkowy błąd którejś strony ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Kaskader92

Użytkownik

Post22 lut 2013, 23:15

Przepraszam za taką zwłokę, ale całkowicie nie miałem czasu, aby to zrobić. Widzę także, że trochę ktoś rozdzielił ten temat i końcówka jest w innym temacie.
W Autoruns zrobiłem co napisałeś. Tak jak wcześniej z lokacji HKLM\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects oraz
Task Scheduler nie mogłem ruszyć tego co wcześniej.
Log z OTL - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jeszcze raz przepraszam, że tak długo nie odpisywałem i dziękuję za dalszą chęć pomocy ;)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post23 lut 2013, 19:28

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

O2 - BHO: (no name) - AutorunsDisabled - No CLSID value found.

:Files
$RECYCLE.BIN /alldrives

:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

Kaskader92

Użytkownik

Post24 lut 2013, 21:54

O to log z usuwania - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprzątanie wykonane. Dziękuję jeszcze raz za poświęcony mi czas ;)

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post25 lut 2013, 18:55

Kaskader92 pisze:O to log z usuwania - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprzątanie wykonane. Dziękuję jeszcze raz za poświęcony mi czas ;)

Czy temat można zamknąć? ;)

Kaskader92

Użytkownik

Post25 lut 2013, 20:21

Myślę, że tak;) System chodzi sprawnie, porządki zrobione, więc można zamykać.
Dziękuję za pomoc ;)

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”