Proszę o sprawdzenie Logów z OTL

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Magik

Użytkownik

Post31 maja 2014, 20:27

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Problem polegał na wiadomościach z FB, które powiedzmy "wysyłałem" do znajomych. Oczywiście nic takiego nie robiłem, ale coś z mojego kompa jak widać tak. Znajomi otrzymywali jakieś dziwne linki.

Przeskanowałem system Avastem, bo to generalnie laptop mojej siostry ciotecznej, wywaliło zdaje się wiele zainfekowanych plików, ciekaw jestem czy wszystkie?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 cze 2014, 00:14

1. Odinstaluj:
"{79A765E1-C399-405B-85AF-466F52E918B0}" = KMPlayer Toolbar Updater
"Akamai" = Akamai NetSession Interface
"DSite" = Update for Video Converter
"WNLT" = IB Updater Service
"WPM" = WPM17.8.0.3297
"Desk 365" = Desk 365
Internet Explorer Toolbar 4.6 by SweetPacks / Update Manager for SweetPacks 1.1 / SweetPacks bundle uninstaller
WebCake 3.00

2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner[S1].txt

3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować). Pokaż raport.

4. Uruchom FireFox > menu Pomoc > Informacje dla pomocy technicznej > Zresetuj program Firefox. Zakładki i hasła nie zostaną naruszone.

5. Wklej logi z FRST.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”