Cześć wszystkim:]
mam następujący problem podczas użytkowania zwłaszcza podczas przeglądania www ale czasem tez w grach występuje sytuacja przywieszania się kursora myszki tak na 1-2sec. Posiadałem mysz logitecha mx310 kabel sprawdzany i był ok, teraz mam bezprzewodową też logitecha i to samo się dzieje. Miałem podobny problem jakiś czas temu ale nowa instalacja systemu pomogła i działał parę miesięcy ok, aż tu nagle znów to samo. Przeszukałem fora internetowe wszystkie porady jakie były czyli sprawdzenie techniczne i softowe (wgranie na nowo sterowników itp) nie pomogło.
Mam wrażenie jak by jakiś niechciany osobnik po systemie się panoszył ale logi hijack i kombofixa nic mi nie mówią i nie jestem sam wstanie zdiagnozować czy coś tam siedzi:]
logi ->Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
System: win 7 64x ultimate - servis pack 1
plyta: MSI 770-g45
Proc: phenom II x2 555
grafa: hd5770 1gb
zasilacz: OCZ modxstream pro - 500w
ram: 4 goodram gb
Antyvir: Avira free antivirus
Proszę o pomoc :]
Przywieszanie się myszki/systemu - logi combofix, hijack
-
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 15:27 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: logi, przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
Powód: logi, przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo
- XMan
Przeskanuj komputer programem Malwarebytes Anti-Malware.
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware.
Po skanowaniu wrzuć z niego logi,
oraz logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Obsługa programu OTL
Pełne skanowanie.
Obsługa programu Malwarebytes' Anti-Malware.
Po skanowaniu wrzuć z niego logi,
oraz logi zgodnie z tym regulaminem :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
Obsługa programu OTL
Powinny wyskoczyć dwa logi - OTL.txt i Extras.txt - proszę je dać na Forum.
5. Logi wrzucamy na serwisy.!Jako, że logi są ogromne i zajmują dużą ilość strony trzeba trzeba je wstawiać na serwisy.
Logi wstawiajcie na taki serwis: (najlepszy do logów)
- Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
Wiec zrobiłem wsio wedle instrukcji i oto logi:
Malwarebytes Anti-Malware
mbam-log-2012-01-13.txt --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL:
OTL.txt --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras.txt --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Malwarebytes Anti-Malware
mbam-log-2012-01-13.txt --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL:
OTL.txt --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras.txt --> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
Wejdź w START -> URUCHOM -> Msconfig -> Usługi -> odznacz usługę -> Windows Defender.
Następnie odinstaluj -> Malwarebytes Anti-Malware (bezsensowna forma instalacji).
Następnie uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Następnie odinstaluj -> Malwarebytes Anti-Malware (bezsensowna forma instalacji).
:OTL
FF:64bit: - HKLM\Software\MozillaPlugins\@adobe.com/FlashPlayer: C:\Windows\system32\Macromed\Flash\NPSWF64_11_1_102.dll File not found
FF:64bit: - HKLM\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE: disabled File not found.
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE: disabled File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nsJSRealPlayerPlugin;version=: File not found
O15 - HKU\S-1-5-21-664681632-3707148186-3011470083-1000\..Trusted Domains: mks.com.pl ([www] http in Zaufane witryny)
:Files
C:\Users\xyzo\AppData\Roaming\Malwarebytes
C:\Program Files (x86)\Malwarebytes' Anti-Malware
C:\ProgramData\Malwarebytes
C:\Program Files (x86)\Trend Micro
C:\Windows\temp
C:\$RECYCLE.BIN
C:\Windows\ERDNT
C:\Windows\tasks\SA.DAT
:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"HDAudDeck"=-
"StartCCC"=-
[HKEY_USERS\S-1-5-21-664681632-3707148186-3011470083-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"DAEMON Tools Lite"=-
:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- XMan
- zaszkodził MBAM i trzeba go szybko odinstalować

Wykrytych plików: 1
G:\-= INSTALL PROGRAMS =-\UTILZ\office\ABBYY FineReader 10 Pro PL + patch\FineReader10-patch.exe (PUP.Hacktool.Patcher) -> Nie wykonano akcji.
No tak MBAM nie jest na system 64 bit.

- kominekl
- Kontaktowanie:
XMan pisze:Następnie odinstaluj -> Malwarebytes Anti-Malware (bezsensowna forma instalacji).
- zaszkodził MBAM i trzeba go szybko odinstalowaćWykrytych plików: 1
G:\-= INSTALL PROGRAMS =-\UTILZ\office\ABBYY FineReader 10 Pro PL + patch\FineReader10-patch.exe (PUP.Hacktool.Patcher) -> Nie wykonano akcji.
Nie w tym rzecz. Chodzi o konflikt interesów. Został zainstalowany pod okresem testowym. To bez sensu. Antywirus już działa, a Malwarabytes tylko mu obecnie przeszkadza. Jego instalacja w przypadku obecności antywirusa jest poprawna w postaci skanera na żądanie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- XMan
a Malwarabytes tylko mu obecnie przeszkadza.
- a to dziwne że Malwarabytes przeszkadza.

Od dawna mi nie przeszkadza.
Pytanie czy program jest za Free czy Trial

No tak MBAM nie jest na system 64 bit.
-
Malwarabytes podczas uruchomienia dał możliwość wyboru wersji trial stwierdziłem ze trial będzie może bardziej skuteczny heh, nie mo to jak laik:]
wracając do problemu wykonałem powyższe operacje tylko po wykonaniu skryptu nie miałem żadnego loga, więc zabardzo nie wiem o jaki log z usuwania chodziło,("Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.)" przeszło mi na ekran wylogowania użytkownika i samoistnie dodało nowe konto "inny użytkownik", zalogowalem sie na swoim koncie i zrobiłem nowe logi:
OTL -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras - > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
wracając do problemu wykonałem powyższe operacje tylko po wykonaniu skryptu nie miałem żadnego loga, więc zabardzo nie wiem o jaki log z usuwania chodziło,("Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL.)" przeszło mi na ekran wylogowania użytkownika i samoistnie dodało nowe konto "inny użytkownik", zalogowalem sie na swoim koncie i zrobiłem nowe logi:
OTL -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras - > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
Malwarabytes podczas uruchomienia dał możliwość wyboru wersji trial stwierdziłem ze trial będzie może bardziej skuteczny heh, nie mo to jak laik:]
- a przecież podałem p/w :
http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-m ... re-a55.htm

-
no racja, tyle, że przed uruchomieniem chciał się zaktualizować więc myślałem, że nie ma to znaczenia...
jednak teraz już wiem, że jak jest coś przedstawione krok po kroku to czemuś i komuś ma to służyć :] hehe

- kominekl
- Kontaktowanie:
Ta sprawa z Malwarebytes`em była wielokrotnie przedyskutowywana i póki co wersja trial traktowana jest, jak antywirus. Jak wiemy obecność dwóch antywirusów w systemie jest niedopuszczalna
.
Odinstaluj -> HiJackThis.

Odinstaluj -> HiJackThis.
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Shockwave Flash Object)
C:\Windows\TEMP
C:\Windows\ERDNT
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Password.lnk
:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"HDAudDeck"=-
"StartCCC"=-
[HKEY_USERS\S-1-5-21-664681632-3707148186-3011470083-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"DAEMON Tools Lite"=-
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
-
log z usuwania -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
nowe logi OTL
OTL.txt - >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras.txt -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
nowe logi OTL
OTL.txt - >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras.txt -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.
Odinstaluj starą wersję Java`y -> Java(TM) 6 Update 29 i zainstaluj najnowszą -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Odinstaluj starą wersję paczki kodeków K-Lite Codec Pack 5.3.0. Zainstaluj najnowszą wersję K-Lite Codec Pack -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... k-p155.htm.
Odinstaluj starą wersję Skype`a -> Skype™ 5.5 i zainstaluj najnowszą -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... e-p147.htm.
Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p158.htm.
Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes`em Anti-Malware (nie gódź się na wersję testową) -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... e-p164.htm, jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
C:\Windows\temp
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.
Odinstaluj starą wersję Java`y -> Java(TM) 6 Update 29 i zainstaluj najnowszą -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Odinstaluj starą wersję paczki kodeków K-Lite Codec Pack 5.3.0. Zainstaluj najnowszą wersję K-Lite Codec Pack -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... k-p155.htm.
Odinstaluj starą wersję Skype`a -> Skype™ 5.5 i zainstaluj najnowszą -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... e-p147.htm.
Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... r-p158.htm.
Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes`em Anti-Malware (nie gódź się na wersję testową) -> http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... e-p164.htm, jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
-
zrobione ;]
OTL
otl.txt -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
extras.txt - > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Malwarebytes`em Anti-Malware
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
OTL
otl.txt -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
extras.txt - > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Malwarebytes`em Anti-Malware
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
W OTL -> Sprzątanie.
-
- Reklama