Myślę, że ten wątek będzie pasować do tego działu, gdyż będzie dotyczył gier online.
Mam następujące pytanie. Czy istnieje możliwość wprowadzenia opcji w tym programie, żeby wyszukiwarka Google nie reagowała w ogóle na słowa "gry online"? Mam w domu takiego delikwenta, co zabiera innym cenny czas. Ja sam jestem nieraz zmuszony siedzieć po nocach, żeby załatwić jakiekolwiek sprawy. Jeden tutorial z yt mam za sobą, lecz nie wiem czy istnieje taka możliwość, by w takim stopniu wpłynąć na znaną wyszukiwarkę na naszym komputerze. Testował ktoś może taki program albo podobny? Od razu chcę wspomnieć, że mam na myśli jedynie darmowe programy.
Jak a razie wiem o tym, że warto wyłączyć Flasha, a Website Blocker jest dobry, ale jak wprowadzi się konkretne strony na "czarną listę". Jeżeli jesteście obeznani w tej dziedzinie to możecie podać dobre programy bądź sposoby choćby dotyczące blokowania portów.
Pytanie odnośnie k9 web protection
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
A nie łatwiej jakiegoś Firewalla typu Comodo i tam blokować: aplikacje, porty? Ewentualnie jak posiadasz router to i na nim. Albo plikiem HOSTS
-
Czytałem już o tych sposobach, ale myślę, że na dobry początek wyłączyć w Chromie Javę, Flasha i Microsoft Silverlight. Ewentualnie użyję Website Blockera. Z tego co wiem to w przypadku portów lepiej być choć trochę bardziej obeznanym. Poza tym zamierzam to zrobić tak, żeby kompletnie nikt nie widział. Będę wiedział jak to zrobić.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ja bym blokował stronki przez plik Hosts, cicho i nikt nie wie. Wtyczki i tak sprawdza się na początku. Inne aplikacje widać w tle, że chodzą, a plik hosts jest i siedzi cicho na dysku.
Można jeszcze kombinować z narzędziami do kontroli rodzicielskiej.
Można jeszcze kombinować z narzędziami do kontroli rodzicielskiej.
-
Szczerze to u mnie w domu jestem jednym z "mózgów" i stanowimy wraz z bratem tak jakby autorytet w dziedzinie informatyki, czyli że bardzo na nas polegają. No cóż żeby ktoś nie marnował czasu innych na głupoty to trzeba odwołać się do podstępu
. Nikt poza nami dwoma nie sprawdziłby tych sterowników. W razie czego poszukam tego, co służy kontroli rodzicielskiej.

- lewy
- kominekl
- Kontaktowanie:
Po kolei.
Zostaw Flash, nie tylko gry online z niego korzystają.
Czy tylko gry online korzystają z Java`y?
Nie.
Brawo
. Tak - to jest świetny sposób.
Jest to jakieś wyjście, ale po cóż marnować pamięć operacyjną komputera?
Najlepszym wyjściem jest blokada HOSTS. Jeśli jakieś wątpliwości masz to możemy je rozwiać
.
Jak a razie wiem o tym, że warto wyłączyć Flasha, a Website Blocker jest dobry, ale jak wprowadzi się konkretne strony na "czarną listę". Jeżeli jesteście obeznani w tej dziedzinie to możecie podać dobre programy bądź sposoby choćby dotyczące blokowania portów.
Zostaw Flash, nie tylko gry online z niego korzystają.
Czytałem już o tych sposobach, ale myślę, że na dobry początek wyłączyć w Chromie Javę, Flasha i Microsoft Silverlight. Ewentualnie użyję Website Blockera. Z tego co wiem to w przypadku portów lepiej być choć trochę bardziej obeznanym. Poza tym zamierzam to zrobić tak, żeby kompletnie nikt nie widział. Będę wiedział jak to zrobić.
Czy tylko gry online korzystają z Java`y?

Ja bym blokował stronki przez plik Hosts, cicho i nikt nie wie.
Brawo

lewy pisze:http://www.hotfix.pl/programy-do-kontroli-rodzicielskiej-porownanie-i-opis-a135.htm
Jest to jakieś wyjście, ale po cóż marnować pamięć operacyjną komputera?
Reasumacja.
Najlepszym wyjściem jest blokada HOSTS. Jeśli jakieś wątpliwości masz to możemy je rozwiać

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Jak mam zainstalować ten program Nie wiem co mam wpisać w okienko "K9 User License"
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Trzeba pobrać licencję
www1.k9webprotection.com/get-k9-web-protection-free
www1.k9webprotection.com/get-k9-web-protection-free
-
- Reklama