Witam mam problem, nie wiem czy dobry dział..
Otóż od wczoraj mój komputer wariuje, pojawia sie niebieski ekran i ''Rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamięci i odlicza'' i tak cały czas potrafi sie robić niestety nie mogłam właczyc komputera w trybie awaryjnym ponieważ mam klawiature podłaczona pod USB i nie działa w trakcie logowania sie do systemu.. nic nie było przed tym instalowane, po prostu tak nagle pojawił sie niebieski ekran i odliczenie zrucania fizycznej pamięci.. wczoraj udało mi sie włączyc normalnie komputer i po paru godzinach znowu sie włączał niebieski ekran.. dzis udało mi sie włączyc ponownie komputer i włączyłam program-> GMER oto log: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
program mi sie chyba zacina bo gdy nacisne na plik i chce go usunac to nie moge ani go zabić, ani usunąć. Mam program anti-malware-malwarebytes włączyłam aby skanowało cały komputer w poszukiwaniu wirusów trojanów itp.
Robiłam również skanowanie ccleanerem w poszukiwanie problemów/błedów i znalazło jakis plik z programem ESET nie mam w ogóle tego programu.. oczywiście kliknełam aby naprawiło problem..
jeśli mam zrobic log z OTL mam cos wpisać/wkleić w okno 'Własne okno skanowania/skrypt" ? nie chce robic czegos sama aby czegoś złego nie zrobic, ponieważ nie znam sie na tym i prosze o wskazówki
Rootkity i blue screen?
- lewy
Rokity i blue screen?
Co do klawiatury to wejdź do biosu i w advanced bios features poszukaj opcji USB Dos Support lub USB Legacy Support. Włącz je, powinna zadziałać.
Włącz program bluescreenview i zobacz co tam jest podawane.
Ponadto w tym dziale http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/ zajrzyj do regulaminu. Musisz naszym specom dać logi, o których tam napisano.
Włącz program bluescreenview i zobacz co tam jest podawane.
Ponadto w tym dziale http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/ zajrzyj do regulaminu. Musisz naszym specom dać logi, o których tam napisano.
- deFco247
- Kontaktowanie:
Rootkity i blue screen?
Log z GMER nie wskazuje na obecność rootkita.
Zawartość logów wklejasz na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, a w poście wstawiasz linki do nich.
Tak, a do programu nie musisz nic wklejać. Musisz go tylko ustawić tak jak widać na obrazku: http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htmjeśli mam zrobic log z OTL mam cos wpisać/wkleić w okno 'Własne okno skanowania/skrypt" ?
Zawartość logów wklejasz na Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników lub Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, a w poście wstawiasz linki do nich.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Rootkity i blue screen?
aniusiapdg pisze:Witam mam problem, nie wiem czy dobry dział..
Otóż od wczoraj mój komputer wariuje, pojawia sie niebieski ekran i ''Rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamięci i odlicza'' i tak cały czas potrafi sie robić niestety nie mogłam właczyc komputera w trybie awaryjnym ponieważ mam klawiature podłaczona pod USB i nie działa w trakcie logowania sie do systemu.. nic nie było przed tym instalowane, po prostu tak nagle pojawił sie niebieski ekran i odliczenie zrucania fizycznej pamięci.. wczoraj udało mi sie włączyc normalnie komputer i po paru godzinach znowu sie włączał niebieski ekran.. dzis udało mi sie włączyc ponownie komputer i włączyłam program-> GMER oto log: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
program mi sie chyba zacina bo gdy nacisne na plik i chce go usunac to nie moge ani go zabić, ani usunąć. Mam program anti-malware-malwarebytes włączyłam aby skanowało cały komputer w poszukiwaniu wirusów trojanów itp.
Robiłam również skanowanie ccleanerem w poszukiwanie problemów/błedów i znalazło jakis plik z programem ESET nie mam w ogóle tego programu.. oczywiście kliknełam aby naprawiło problem..
jeśli mam zrobic log z OTL mam cos wpisać/wkleić w okno 'Własne okno skanowania/skrypt" ? nie chce robic czegos sama aby czegoś złego nie zrobic, ponieważ nie znam sie na tym i prosze o wskazówki
Reasumując. Prosimy o logi wymagane przez dział, oraz o odczyt .DMP.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Rootkity i blue screen?
nie byłam w stanie nic tu napisać, ponieważ problem się nasilił.. każde uruchomienie komputera kończyło się pojawieniem niebieskiego ekranu
wyświetlało mi np:
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
za kolejnym razem: atapi.sys - Adress F847AE14 base at 78478000, DateStamp 41107b4d
i kolejny: ACPI.sys - Adress F84E80EA base at F84E6000, DateStamp 41107d27
loga z OTL nie moge zrobić.. na scanning modules sie zacina za kazdym razem
pozyczylam klawiatury normalnej nie na usb i działa komputer pare godzin, program bluescreenview nie wykrywa żadnego problemu.. czy karta sieciowa żle zamontowana(brak jednej śrubki) mogło byc przyczyną problemu z rozpoczynaniem zrzucania fizycznej pamieci? dzis po otwarciu stacji dysku zauważyłam, że karta sieciowa nie jest przykrecona i moze w tym był problem..
zrobiłam LOG z DDS Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
LOG z Attach.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dodam rownież że usunełam dziś z komputera duzo zdjęć/obrazków/piosenek i programów ; ares, anti-malware malwarebytes, skype, google chrome i jeszcze jakieś ale już nie pamietam nazw
EDIT: problem cały czas sie pojawia, czasami na pere godzin właczony działa bez zarzutu, a czasami co chwile problem wystepuje.. oto 3 zdjecia które zrobiłam: -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ->
wyświetlało mi np:
za kolejnym razem: atapi.sys - Adress F847AE14 base at 78478000, DateStamp 41107b4d
pozyczylam klawiatury normalnej nie na usb i działa komputer pare godzin, program bluescreenview nie wykrywa żadnego problemu.. czy karta sieciowa żle zamontowana(brak jednej śrubki) mogło byc przyczyną problemu z rozpoczynaniem zrzucania fizycznej pamieci? dzis po otwarciu stacji dysku zauważyłam, że karta sieciowa nie jest przykrecona i moze w tym był problem..
Dodam rownież że usunełam dziś z komputera duzo zdjęć/obrazków/piosenek i programów ; ares, anti-malware malwarebytes, skype, google chrome i jeszcze jakieś ale już nie pamietam nazw
EDIT: problem cały czas sie pojawia, czasami na pere godzin właczony działa bez zarzutu, a czasami co chwile problem wystepuje.. oto 3 zdjecia które zrobiłam: -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników ->
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Rootkity i blue screen?
aniusiapdg pisze:EDIT: problem cały czas sie pojawia, czasami na pere godzin właczony działa bez zarzutu, a czasami co chwile problem wystepuje.. oto 3 zdjecia które zrobiłam: -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Możesz przeinstalować sterownik do grafiki, bo na jednym zdjeciu widać ze problemem jest win32k.sys co zazwyczaj zwiazane jest ze sterownikiem od grafiki.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- kominekl
- Kontaktowanie:
Rootkity i blue screen?
aniusiapdg pisze:nie byłam w stanie nic tu napisać, ponieważ problem się nasilił.. każde uruchomienie komputera kończyło się pojawieniem niebieskiego ekranu
wyświetlało mi np:
Przeczytaj regulamin -> bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html. Logi z OTL spróbuj wytworzyć w trybie awaryjnym.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Rootkity i blue screen?
Problem sie rozwiązał sam, co było przyczyną nie mam pojęcia, klawiatura zmieniona, jedynie ściągnęłam na pulpit komputera sterowniki do grafiki, ale nie instalowałam ich i problem znikł. Komputer nie wyłącza się, nie resetuje, nie pojawia się niebieski ekran..
- kominekl
- Kontaktowanie:
Rootkity i blue screen?
aniusiapdg pisze:Problem sie rozwiązał sam, co było przyczyną nie mam pojęcia, klawiatura zmieniona, jedynie ściągnęłam na pulpit komputera sterowniki do grafiki, ale nie instalowałam ich i problem znikł. Komputer nie wyłącza się, nie resetuje, nie pojawia się niebieski ekran..
Mimo to wykonaj zalecenia.
-
- Reklama