WItam,
Załączam Wam tylko jeden log z gmer'a, ponieważ HijackThis nie wygenerował mi żadnego LOG'a. Po wiśnięciu skanuj pokazał się taki błąd, mam printscreen'a :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Podejrzewam że coś jest nie tak ponieważ komp zaczął mulić się na prostych rzeczach, odinstalowywanie małych programików to dla niego jakiś 15 gb potwór... Dodatkowo w menadzerze widziałem aplikację "unit.exe" i nie można jej zamknąc. Otwierając drugą zakładkę w Operze jest widoczne zacięcie na jakieś 2-4sek.
Skanowałem (opcja Szybko) malwarebytes'em, nic nie znalazł, tak samo jak Comodo Antyvirus.
Dać log z jakiegoś innego narzędzia ?
LOG GMER :
LOG OTL:
OTL.txt:
EXTRAS.txt:
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam, Drusss.
Rutynowa kontrola + podejrzenie że coś jest nie tak
-
- djarta
- Kontaktowanie:
Rutynowa kontrola + podejrzenie że coś jest nie tak
1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to:
Kliknij w Wykonaj Skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie.
2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner[S1].txt
3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować).
4. Wklej nowe logi z OTL.
:OTL
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4:64bit: - HKLM..\Run: [IntelTBRunOnce] wscript.exe //b //nologo "C:\Program Files\Intel\TurboBoost\RunTBGadgetOnce.vbs" File not found
DRV:64bit: - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\Enigma Software Group\SpyHunter\esgiguard.sys -- (esgiguard)
:Files
C:\Users\Druss\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\extensions\{687578b9-7132-4a7a-80e4-30ee31099e03}
:Commands
[emptyflash]
[emptyjava]
[emptytemp]
Kliknij w Wykonaj Skrypt. Zatwierdź restart komputera. Zapisz raport, który pokaże się po restarcie.
2. Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner[S1].txt
3. Uruchom Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wciśnij dowolny klawisz i czekaj, aż skończy się operacja. (UWAGA: podczas pobierania, programy mogą wskazywać, że to jest zagrożenie, proszę to zignorować).
4. Wklej nowe logi z OTL.
-
- Reklama