Witam!
Proszę o sprawdzenie loga OTL. Problemem jest głośność odtwarzanego dźwięku która "sama" się reguluje, tzn skacze od najwyższej wartości do ok 20%. Widoczne jest to w Mikserze dźwięku, widoczne są również "kwadraciki" obok nazw programów.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Z góry dzięki.
Samoczynna zmiana poziomu głośności.
- kominekl
- Kontaktowanie:
Zbędne oprogramowanie.
Trochę masz tu oprogramowania. Zastanów się, które jest tu zbędne.
O4 - HKLM..\Run: [SoundMax] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SoundMAX.exe (Analog Devices, Inc.)
O4 - HKU\S-1-5-21-2212045752-176416493-1125916500-1000..\Run: [DAEMON Tools Lite] C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\DTLite.exe (DT Soft Ltd)
To zbędne wpisy w autostarcie. Usunę je skryptem.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (aoxzqp4m)
IE - HKU\S-1-5-21-2212045752-176416493-1125916500-1000\..\SearchScopes,DefaultScope = {33BB0A4E-99AF-4226-BDF6-49120163DE86}
@Alternate Data Stream - 168 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:C4252FE0
:Files
C:\Windows\tasks\*.job
C:\Windows\tasks\SA.DAT
C:\Users\marcino1104\AppData\Roaming\ESET
C:\Users\marcino1104\AppData\Roaming\EurekaLog
:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"SoundMax"=-
[HKEY_USERS\S-1-5-21-2212045752-176416493-1125916500-1000\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"DAEMON Tools Lite"=-
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\FirewallRules]
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + log z TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- marcino1104
za chwilę dodam resztę logów. Jest jeszcze jeden problem, mianowicie miałem zainstalowany program KIS (Kaspersky Internet Security) i wtedy po włączeniu komputera nie wykrywało mi połączeń sieciowych, po upływie ok 4 min automatycznie znajdowało połączenie. Po odinstalowaniu KIS'a problem nie ustąpił. Podłączony jestem przez kabel LAN do Routera. Ustawienia routera są poprawne, na innym komputerze połączenie jest bezproblemowe.
Reszta logów.
za chwilę dodam resztę logów. Jest jeszcze jeden problem, mianowicie miałem zainstalowany program KIS (Kaspersky Internet Security) i wtedy po włączeniu komputera nie wykrywało mi połączeń sieciowych, po upływie ok 4 min automatycznie znajdowało połączenie. Po odinstalowaniu KIS'a problem nie ustąpił. Podłączony jestem przez kabel LAN do Routera. Ustawienia routera są poprawne, na innym komputerze połączenie jest bezproblemowe.
Reszta logów.
- kominekl
- Kontaktowanie:
22:10:50.0487 2060 C:\Windows\System32\Drivers\sptd.sys - copied to quarantine
22:10:50.0488 2060 HKLM\SYSTEM\ControlSet001\services\sptd - will be deleted on reboot
22:10:50.0522 2060 HKLM\SYSTEM\ControlSet002\services\sptd - will be deleted on reboot
22:10:50.0671 2060 C:\Windows\System32\Drivers\sptd.sys - will be deleted on reboot
22:10:50.0671 2060 sptd ( LockedFile.Multi.Generic ) - User select action: Delete
To przywróć z kwarantanny TDSSKiller`a.
Jest jeszcze jeden problem, mianowicie miałem zainstalowany program KIS (Kaspersky Internet Security) i wtedy po włączeniu komputera nie wykrywało mi połączeń sieciowych, po upływie ok 4 min automatycznie znajdowało połączenie. Po odinstalowaniu KIS'a problem nie ustąpił. Podłączony jestem przez kabel LAN do Routera. Ustawienia routera są poprawne, na innym komputerze połączenie jest bezproblemowe.
Czy problemy rozpoczęły się po instalacji Kaspersky`iego?
Description = Sterownik wykrył błąd kontrolera na \Device\Harddisk2\DR2.
Wejdź w Menedżer Urządzeń -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Podstawowy kanał IDE -> Ustawienia zaawansowane -> Sprawdź, jak jest ustawiony Bieżący tryb transferu. To samo robisz dla Pomocniczego kanału IDE.
Logi.
Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
:Files
C:\TDSSKiller_Quarantine
C:\Windows\tasks\SA.DAT
C:\Users\Ikony\AppData\Roaming\ESET
:Commands
[emptyflash]
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]
Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie w OTL -> Sprzątanie.
Ultimate Edition (Version = 6.1.7600) - Type = NTWorkstation
Zainstaluj SP1 -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216024FF}" = Java(TM) 6 Update 24
Odinstaluj i zainstaluj najnowszą wersję -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
"Foxit Reader" = Foxit Reader
Odinstaluj i zainstaluj najnowszą wersję -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
"{EE7257A2-39A2-4D2F-9DAC-F9F25B8AE1D8}" = Skype™ 5.8
Kroki Finalizujące.
Przeczyść dysk i rejestr CCleaner`em -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes`em Anti-Malware (nie gódź się na wersję testową) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, jeśli coś znajdzie usuń i daj raport.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
- marcino1104
22:10:50.0487 2060 C:\Windows\System32\Drivers\sptd.sys - copied to quarantine
22:10:50.0488 2060 HKLM\SYSTEM\ControlSet001\services\sptd - will be deleted on reboot
22:10:50.0522 2060 HKLM\SYSTEM\ControlSet002\services\sptd - will be deleted on reboot
22:10:50.0671 2060 C:\Windows\System32\Drivers\sptd.sys - will be deleted on reboot
22:10:50.0671 2060 sptd ( LockedFile.Multi.Generic ) - User select action: Delete
To przywróć z kwarantanny TDSSKiller`a.
TDSSKiller już to usunął

Tak, te problemy zaczęły występować po instalacji Kaspersky'iego.
- kominekl
- Kontaktowanie:
TDSSKiller już to usunął![]()
No właśnie. A nie powinien. Domyślnie była akcja -> Skip, ale Ty ją przestawiłeś na -> Delete. Jeśli jednak wykonałeś już skrypt to nie przywrócisz tego, co usunął TDSSSKiller, ale to nie istotne. Przejdź dalej.
Użyj tego -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. A następnie usuń to narzędzie.
- marcino1104
Niestety nie pomogło..
Niestety nie pomogło..
- XMan
1. Wyłącz chwilowo tego antywirusa, sprawdź.
Będzie OK to zainstaluj innego np:
Avast! Free Antivirus
avast! Free Antivirus - zapoznanie i konfiguracja
Avira AntiVir Personal - Free Antivirus
Avira AntiVir Personal - Free Antivirus - konfiguracja antywirusa
Wcześniej musisz prawidłowo odinstalować poprzedni, jeżeli już odinstalowałeś to pozostały się jeszcze
pozostałości/śmieci

2. Jeżeli masz jeszcze dodatkowo jakiegoś firewalla to również wyłącz chwilowo i sprawdź.
3. Ile masz jeszcze komunikatorów i jakie ?
(widziałem w logach dużo)
Komunikatory również mogą "przestawiać" dźwięk

Reszta należy do fachowców z tego działu, po wszystkim jeżeli nic nie pomoże załóż nowy temat w dziale Problemy
z podaniem linku do tego tematu.
- marcino1104
Xman,
1.Mam już odinstalowanego Kasperskiego oraz pozostałości po nim programem podanym przez kominekl,oraz zainstalowaną Avirę. Problem z dźwiękiem już rozwiązany dzięki skryptowi OTL.
2.Nie mam dodatkowego.
3.j.w
1.Mam już odinstalowanego Kasperskiego oraz pozostałości po nim programem podanym przez kominekl,oraz zainstalowaną Avirę. Problem z dźwiękiem już rozwiązany dzięki skryptowi OTL.
2.Nie mam dodatkowego.
3.j.w
- XMan
marcino1104 pisze:Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Niestety nie pomogło..
Sugerowałem się tą odpowiedzią.
Czekaj za sprawdzeniem podanych, ostatnich logów

- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem z Internetem.
Spróbuj reinstalować sterowniki sieciowe. Ponadto utwórz od zera połączenie sieciowe.
-
- Reklama