splwow64.exe zly obraz Windows 8

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
mmmn

Użytkownik

Post04 gru 2013, 12:07

Witam,
mam problem ponieważ przy uruchamianiu większości programów (MS Word, AutoCad, Archicad) pojawia się komunikat splwow64.exe zly obraz który dotyczy pliku hpbxjConfig1202.dll który rzekomo zawiera błąd lub nie jest przeznaczony do uruchamiania w systemie Windows. Stan błędu 0xc000012f. Prymitywne narzędzia typu dll fix nie rozwiązują problemu. Bardzo proszę o pomoc.
Korzystam z Windows 8 64 bit

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post04 gru 2013, 22:59

hmm, ciekawe. Ja bym najpierw sprawdził logi z OTLa, stąd przenoszę do odpowiedniego działu, a Ciebie proszę o podanie logów z tego -> http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

filutka78

Użytkownik

Post05 gru 2013, 07:59

splwow64.exe zly obraz który dotyczy pliku hpbxjConfig1202.dll

najprawdopodobniej wystarczy wyrzucić Twoja drukarkę na śmietnik - nie pasuje do Twego komputera.

Logi oczywiście możesz dać, może będą w nich jakieś śmieci do usunięcia (nie mające nic wspólnego z problemem )

F.

mmmn

Użytkownik

Post06 gru 2013, 23:28

W takim razie jest to jeszcze dziwniejsze ponieważ do tego komputera nigdy nie była podłączana drukarka. Problem blokuje mi włączenie programów graficznych, archicada i autocada. Jak myślicie co można z tym zrobić? Wielkie dzięki za wskazówki

-- 06 gru 2013, 23:28 --

Jeżeli chodzi o te logi - przyznam- kompletnie nie wiem o co chodzi i jak miałabym to zrobić. Może poradzicie w takim razie gdzie z takim problemem mogłabym się zgłosić?
Ale dziś pojawiła się nowość - przy uruchomieniu google chrome pojawił się komunikat chrome.exe - zły obraz ale deinstalacja i ponowna instalacja przeglądarki rozwiązały problem. (w przeciwieństwie do programów graficznych, tam to nie zdawało egzaminu)
Dodam, że wczoraj okazało się że nie działa usługa Live Update z Norton Internet Security, ale używając jakiegoś tam Norton Autofix udało mi się sprawę rozwiązać. A podobna sytuacja miała też miejsce ok. miesiąc temu. (wtedy właśnie mój ojeciec programista postanowił mi "wszystko naprawić" i od tego czasu występuje u mnie ten problem z którym do Was się zgłaszam)
Przepraszam, za chaos w wypowiedzi ale nie wiem czy te dwa problemy mogą być powiązane - najzwyczajniej nie znam się na tym.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”