Sprawdzenie loga gmer

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Tulku

Użytkownik

Sprawdzenie loga gmer

Post17 paź 2013, 21:05

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Jest jedno zaznaczenie na czerwono , Ktoś mógłby to sprawadzić

filutka78

Użytkownik

Sprawdzenie loga gmer

Post17 paź 2013, 21:28

Disk \Device\Harddisk0\DR0 unknown MBR code

Czy to może jest laptop?
Jeśli nie jest to laptop, to zrobisz log z TDSSKilller http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm

Process (*** hidden *** ) [4] 84761790

Tu GMER się nie popisał: niby jest jakiś ukryty proces, ale tego nie potwierdza, tak więc trudno zgadnąć, czy jest, czy nie ma.

Podobny przypadek jest na forum "fixitpc", więc śledź tamten temat - może tam znajdzie się jakieś logiczne wytłumaczenie tego niby wykrycia GMER
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

F.

Tulku

Użytkownik

Sprawdzenie loga gmer

Post17 paź 2013, 22:51

Dzięki za wskazówki , przywróciłem system z partycji recovery wiec troche mnie to zaskoczyło zę na "świeżym" gmer znalazł
jakiegoś rootkita.A co do pytania jest to laptop ale i tak zrobie skan tdsskilerm.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Sprawdzenie loga gmer

Post20 paź 2013, 10:47

Tulku pisze:Dzięki za wskazówki , przywróciłem system z partycji recovery wiec troche mnie to zaskoczyło zę na "świeżym" gmer znalazł
jakiegoś rootkita.A co do pytania jest to laptop ale i tak zrobie skan tdsskilerm.

Podaj logi wymagane przez Regulamin.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”