Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post28 lut 2017, 10:36

Ostatnio zmieniony 28 lut 2017, 10:52 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu oraz pisowni, przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

sprawdzenie logów narzędzia Frist

Post28 lut 2017, 10:41

Nie wiem czy mogę, czy jaśnie pan mnie nie skrzyczy. ?



Kod: Zaznacz cały

Error: (02/26/2017 09:23:37 PM) (Source: Application Error) (EventID: 1000) (User: )
Description: Nazwa aplikacji powodującej błąd: firefox.exe, wersja: 51.0.1.6234, sygnatura czasowa: 0x5888f28c
Nazwa modułu powodującego błąd: mozglue.dll, wersja: 51.0.1.6234, sygnatura czasowa: 0x5888f27e
Kod wyjątku: 0x80000003
Przesunięcie błędu: 0x0000ec83
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x3b4
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01d2906df3eaa0fa
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Program Files\Mozilla Firefox\mozglue.dll
Identyfikator raportu: 94d52dac-749f-44c1-9d9a-7c26e2ac3286
Pełna nazwa pakietu powodującego błąd:
Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd:


To powinni być tutaj: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pobrać, rozpakować i umieścić gdzie trzeba. (instrukcja w środku)
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13385
Rejestracja: 30 lis 2008, 00:40

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post28 lut 2017, 10:57

Jakie masz problemy że prosisz o sprawdzenie logów ?
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post02 mar 2017, 09:13

Witam, znowu pokazał się niebieski ekran z info o błędzie.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post02 mar 2017, 09:34

Możesz podać plik znajdują się w "C:\WINDOWS\Minidump\" powinien był taki plik jak np. "031711-21138-01.dm

Kod: Zaznacz cały

DNS Servers: 46.17.102.11 - 8.8.8.8


A te numery to jakieś specjalne czy nie wiesz ?
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post02 mar 2017, 17:01

Jest plik w "C:\WINDOWS\Minidup\030217-37687-01.dmp"
Nie znam się na tym ale wcześniej miałem na facebooku zainfekowany cały czat znajomych , pousuwane zostały wszystkie konwersacje ze znajomymi. Może to było przyczyną tych specjalnych cyferek.

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post02 mar 2017, 17:31

To w domu jesteśmy. :D
To weź udostępnij ten plik lub pliki z folderu "Minidump". To się sprawdzi w czym była rzesz.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post02 mar 2017, 19:06

Jest już zainstalowany w systemie windows ten plik

Awatar użytkownika
robiwielki

Ekspert
Posty: 2851
Rejestracja: 25 gru 2013, 18:11
Kontaktowanie:

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post02 mar 2017, 19:26

Nie kumam, są pliki w folderze "Minidump" czy nie ? a tak są to można je skopiować.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.


Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
wobler1

Użytkownik
Posty: 352
Rejestracja: 06 kwie 2012, 16:45
Lokalizacja: Wielkie Ksiestwo Mazowieckie ze stolicą w Płocku

Sprawdzenie logów narzędzia FRST

Post10 mar 2017, 22:48

Witam , wszedłem w folder Minidump i po otworzeniu okazało się ze jest pusty.



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości