Sprawdzenie logów otl i gmer

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
dann0150

Użytkownik

Post19 lis 2012, 13:57

Witajcie !
Miałem problem z incredibarem , i nie wiem czy sobie już z nim poradziłem czy nie, dlatego dla pewności wrzucam te logi, mam nadzieję, że pomożecie (jestem zupelnie zielony w temacie incredibar itp). A największą nadzieję mam na to, że już się z tym uporałem.
Z góry wielkie dzięki!
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post19 lis 2012, 17:14

dann0150 pisze:Witajcie !
Miałem problem z incredibarem , i nie wiem czy sobie już z nim poradziłem czy nie, dlatego dla pewności wrzucam te logi, mam nadzieję, że pomożecie (jestem zupelnie zielony w temacie incredibar itp). A największą nadzieję mam na to, że już się z tym uporałem.
Z góry wielkie dzięki!

Temat zgłaszam do wydzielenia. W międzyczasie edytuj post. Wstaw logi z hostingu na -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników i podaj link i zapoznaj się dokładniej z regulaminem -> bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html.

Logi.

Uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:

:OTL

IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search bar = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Secondary Start Pages = Reg Error: Value error.
IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników - HKU\S-1-5-21-1960408961-113007714-839522115-1005\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
IE - HKU\S-1-5-21-1960408961-113007714-839522115-1005\..\SearchScopes\${searchCLSID}: "URL" = Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników{searchTerms}&src={referrer:source?}

:Files
RECYCLER /alldrives

:Commands
[clearallrestorepoints]
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt. Dajesz log z usuwania. Następnie podajesz nowe logi z OTL + log z Autoruns -> http://www.hotfix.pl/optymalizacja-auto ... s-a128.htm.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

dann0150

Użytkownik

Post19 lis 2012, 18:41

wykonałem ten skrypt, cos tam porobilo, zresetowalo komputer, ale juz po wlaczeniu systemu OTL nie bylo tam gdzie wczesniej

-- 19 lis 2012, 19:41 --

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post20 lis 2012, 21:03

dann0150 pisze:wykonałem ten skrypt, cos tam porobilo, zresetowalo komputer, ale juz po wlaczeniu systemu OTL nie bylo tam gdzie wczesniej

-- 19 lis 2012, 19:41 --

Wykonałeś log, ale nie dla siebie. Podaj nowe logi (te, których wymaga dział).
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”