Strasznie Wolny Internet

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
qwerty

Użytkownik

Strasznie Wolny Internet

Post31 gru 2012, 11:36

Witam od jakiegoś czasu zauważyłem że strasznie muli internet...gdy wchodzę na stronę Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników są różne wyniki od 3 do 6 mb ( download ) a upload mam 0.1 i to mnie martwi, jakie mogą być przyczyny ?. Możliwe że mam złośliwe oprogramowanie ? . Internet mam z kablówki prędkość 4mb. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej usterki

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Strasznie Wolny Internet

Post31 gru 2012, 11:48

qwerty pisze: Internet mam z kablówki prędkość 4mb

Więc skoro testy na speedtest.pl wykazują 3Mb/s - 6Mb/s, to ja tutaj nie widzę problemu.

qwerty pisze:a upload mam 0.1 i to mnie martwi

Jaki masz wykupiony pakiet u operatora ? Download 4Mb/s, a jaki w umowie masz upload ?

qwerty

Użytkownik

Strasznie Wolny Internet

Post31 gru 2012, 13:36

Nie wiem jaki mam upload w umowie, ale wiem że zawsze był większy...

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników <-- czy przy takiej prędkości ten upload nie jest za mały ?

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Strasznie Wolny Internet

Post31 gru 2012, 13:44

Jest za mały, ale najpierw musiałbyś skontaktować się z dostawcą Internetu i zapytać czy z ich strony jest wszystko w porządku.

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Strasznie Wolny Internet

Post31 gru 2012, 15:50

qwerty pisze:Witam od jakiegoś czasu zauważyłem że strasznie muli internet...gdy wchodzę na stronę Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników są różne wyniki od 3 do 6 mb ( download ) a upload mam 0.1 i to mnie martwi, jakie mogą być przyczyny ?. Możliwe że mam złośliwe oprogramowanie ? . Internet mam z kablówki prędkość 4mb. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej usterki

Prędkość internetu często zależna jest od "procesów myślowych" komputera. Dlatego też sugeruję sprawdzenie logów i przeprowadzenie na ich podstawie ewentualnej optymalizacji. Proponuję zapoznać się z wymogami działu -> bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”