Strasznie wolny internet, wolne wczytywanie się stron, duży

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
SaSki

Użytkownik

Post19 sty 2014, 10:53

J/w nie wiem o co chodzi... Strony wczytują się po 3-4 minuty.
Rano usuwałem wirusy, mialem ich 17, usunąłem.
Użyłem z 1-2h temu combofixa i troche pomogło, jednak internet przyśpiesza i zwalnia przez cały czas.
Logi z OTL:
OTL.Txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Extras.Txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
^ nie wiedziałem które mam wkleić....
Jak jakieś logi potrzeba jeszcze to pisać, zrobie wszystkie byle dało się grać/przeglądać neta. :P
Proszę o pomoc. :(

Reszta logów:
RSIT: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sillent runners: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
GMER: (Dodam logi jak skończy się skanować)
MBRCheck: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
TDDSKiller: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

filutka78

Użytkownik

Post19 sty 2014, 12:53

Użyj >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (aby pobrać kliknij na dużą zieloną strzałkę po prawej).
najpierw kliknij na SZUKAJ, a dopiero po zakończeniu skanowania, gdy uaktywni się przycisk USUŃ, to kliknij na niego.
Pokaż raport z niego C:\AdwCleaner\AdwCleaner.txt

Zrób nowy log z OTL.

MBRCheck - nic ciekawego.
TDSSKiller - nic ciekawego.

F.

filutka78

Użytkownik

Post19 sty 2014, 14:53

Kosmetyka:
Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej to:
:OTL
DRV - File not found [File_System | On_Demand | Stopped] -- C:\Program Files\Xfire2\XFDriver.sys -- (XFDriver)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\wanatw4.sys -- (wanatw)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\VcommMgr.sys -- (VcommMgr)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\VComm.sys -- (VComm)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\RTL8129.SYS -- (rtl8129)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\RAMDiskXP.sys -- (RAMDiskXP)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\nlndis.sys -- (NLNdisPT)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\nlndis.sys -- (NLNdisMP)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\drivers\MTiCtwl.sys -- (MagicTune)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- System32\Drivers\Diag69xp.sys -- (Diag69xp)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- C:\DOCUME~1\NOWEKO~1\USTAWI~1\Temp\catchme.sys -- (catchme)
DRV - File not found [Kernel | Boot | Stopped] -- System32\Drivers\BTHidMgr.sys -- (BTHidMgr)
DRV - File not found [Kernel | Boot | Stopped] -- System32\Drivers\vbtenum.sys -- (BTHidEnum)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\btnetdrv.sys -- (BT)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\BlueletSCOAudio.sys -- (BlueletSCOAudio)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Stopped] -- system32\DRIVERS\blueletaudio.sys -- (BlueletAudio)
DRV - File not found [Kernel | On_Demand | Unknown] -- -- (ankr3fx5)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@pandonetworks.com/PandoWebPlugin: C:\Program Files\Pando Networks\Media Booster\npPandoWebPlugin.dll File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@real.com/nsJSRealPlayerPlugin;version=: File not found
O16 - DPF: {00000055-9980-0010-8000-00AA00389B71} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Reg Error: Key error.)
O16 - DPF: {8AD9C840-044E-11D1-B3E9-00805F499D93} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Java Plug-in 10.51.2)
O16 - DPF: {CAFEEFAC-0016-0000-0037-ABCDEFFEDCBA} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Java Plug-in 1.6.0_37)
O16 - DPF: {CAFEEFAC-FFFF-FFFF-FFFF-ABCDEFFEDCBA} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Java Plug-in 10.51.2)
O16 - DPF: {E2883E8F-472F-4FB0-9522-AC9BF37916A7} Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (Reg Error: Key error.)

:Files
C:\Documents and Settings\Nowe konto\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions\hphehadppenpmajgnkjdcopcfijjegaf

:Commands
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj Skrypt.
Raportu już nie dawaj.

W Adw-Cleaner kliknij na przycisk Odinstaluj (UNINSTALL)
W OTL kliknij na przycisk Sprzątanie - to go usunie razem z jego Kwarantanną.

herp mi, nie mam neta ;_;

być może Moderator przesunie Twój temat do innego działu Forum.

F

SaSki

Użytkownik

Post19 sty 2014, 17:42

Pomogło, nie pomogło, sam nie wiem. Jednak dzięki za pomoc:)... Internet dalej jest wolny, znaczy są skoki gdzie jest w miare szybki, ale przeważa jednak to, że strony wczytują się po 3-4 minuty.
Jak macie jeszcze jakieś rady to chętnie spróbuję...
Pozdrawiam.

@Edit
No nie pomogło :|

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post19 sty 2014, 18:43

System operacyjny : Microsoft Windows XP Dodatek Service Pack 3 (32 bits)

@Edit
No nie pomogło :|

Zobacz jeszcze:

1. Oczyść wszystkie punkty przywracania systemu oprócz ostatniego.
Dysk C --> Właściwości --> Oczyszczanie dysku --> Więcej opcji --> Przywracanie systemu --> Oczyść --> Tak.
(nie usuwa ostatniego punktu)

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

2. Start --> Panel sterowania --> System --> Zaawansowane --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne - zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

3. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.

4. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

5. Wykonaj gruntowny scandisk :

Obrazek

PPM / prawym przyciskiem myszki / na dysk C -> Właściwości -> Narzędzia -> Sprawdzanie błędów -> Sprawdź
zaznacz wszystko tak jak na screenie -> Rozpocznij -> Tak.
Restart komputera - czekaj...

Wykonaj defragmentację za pomocą Auslogics Disk Defrag
Łatwy, bezpieczny, szybki, za free i PL.
Inne programy do defragmentacji :
http://www.hotfix.pl/infusions/pro_down ... w-pc49.htm
Poradnik :
Darmowe programy do defragmentacji dysków twardych.

Po defragmentacji Utwórz nowy punkt przywracania systemu.

Sprawdź:
oprogramowanie/optymalizacja-autostartu-z-wykorzystaniem-narzedzia-autoruns-t1340.html

Aktualizacje automatyczne masz wyłączone :?:
Często powodują 100% użycia procesora oraz spowolnienie internetu...
Jeżeli masz włączone to wyłącz i włączaj co drugą środę m-ca czyli raz na m-c.
Po aktualizacji wyłącz ponownie i użyj p/w programów do czyszczenia komputera.

duży

ping ?

Sprawdź inne DNS-y:

Open
208.67.222.222
208.67.220.220
-------------------
lub Google
8.8.8.8
8.8.4.4
-------------------

Zobacz poradnik:
http://www.hotfix.pl/zmniejszanie-pingu ... a-a153.htm
Klikamy dwukrotnie lewym przyciskiem myszy na zasadzie Ogranicz rezerwowalną przepustowość.

W oknie właściwości będą widoczne trzy opcje Nie skonfigurowano, Włączone oraz Wyłączone. Zaznaczamy opcje Włączone, po czym w polu >Limit przepustowości (%) wpisujemy wartość 0, podobnie jak na poniższym zrzucie. Po zmodyfikowaniu ustawień wybieramy Zastosuj i potwierdzamy OK.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

SaSki

Użytkownik

Post20 sty 2014, 17:14

Są inne rady? Dzwoniłem do dostawcy internetu u nich wszystko okey, a u mnie? 1000 pingu w grach, net się wyłącza etc etc... Jest jakiś program który usunie wirusy,rokkity i inne te .... za jednym skanem?

qwerty

Użytkownik

Post21 sty 2014, 00:04

Kolego mam to samo i też nie potrafię sobie poradzić z tym problemem.

SaSki

Użytkownik

Post21 sty 2014, 17:28

Przeskanuj kompa dr.web'em. Mi pomógł, może komp i net się czasami zacina, ale pomógł bardzo. :) Znalazł mi 30 wirusów których antywirus nie znalazł.

koper

Stały bywalec

Post03 wrz 2014, 11:21

Jak mi zwolnił net to napisałem mejla do dostawcy internetu i w ciągu pół godziny net był naprawiony.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”