System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
munkk

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 01 mar 2009, 18:07

System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post01 mar 2009, 18:10

Ostatnio zmieniony 01 mar 2009, 18:16 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edytowałem tytuł, przerzuciłem log

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator
Posty: 1223
Rejestracja: 22 lis 2008, 19:28
Lokalizacja: Śląsk

System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post01 mar 2009, 18:17

Z czym Masz dokładniej problem? Wolno chodzi, zawiesza się albo co?
-------------------


Logi proszę wklejać na strony typu Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników a w postach dawać tylko link.

filutka78

Użytkownik
Posty: 1485
Rejestracja: 28 sty 2009, 17:40

Re: System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post01 mar 2009, 18:29

c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\311D4
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\32222
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\1534B
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\2420D
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\1096
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\1A2EE
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\39243
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\529B
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\25109
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\7109
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\9186
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\8119
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\1835B
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\191D4
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\2B7D
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\372E
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\223B9
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\363D8
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\172E
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\38CB
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\391FC
c:\documents and settings\All Users\Dane aplikacji\13280

Przy okazji napisz, co to za programy o takich dziwnych nazwach?

EDIT:
A ponieważ masz Rootkita w sektorze MBR dysku, to możesz też przy okazji:
1) Użyj (w Trybie Awaryjnym) --> SDFix >>>http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=67
Pokaż Report.txt znajdujący się w folderze SDFix.
2) Daj log z >mbr.exe >Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (scan trwa tylko 2 sekundy)

F.

munkk

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 01 mar 2009, 18:07

Re: System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post01 mar 2009, 19:32

często mi sie zacina i wyskakuje program nie odpowiada ,musze kombinować dwie min. żeby wyłączyć te okno potem jeszcze wyskakuje wyślij raport o błędach nie znam sie za dobrze na kompie od razu mówie

filutka78

Użytkownik
Posty: 1485
Rejestracja: 28 sty 2009, 17:40

Re: System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post01 mar 2009, 22:00

S3 {DEF85C80-216A-43ab-AF70-1665EDBE2780};{DEF85C80-216A-43ab-AF70-1665EDBE2780};\??\c:\windows\TEMP\175.tmp --> c:\windows\TEMP\175.tmp [?]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Services\{DEF85C80-216A-43ab-AF70-1665EDBE2780}]
"ImagePath"="\??\c:\windows\TEMP\175.tmp"

Widzę, że nie chcesz wykonywać moich zaleceń - to Twoja sprawa, nie mam zamiaru zmuszać Cię do tego.

Ale, jak widać powyżej, Rootkita w sektorze MBR dysku na pewno masz.

F.

munkk

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 01 mar 2009, 18:07

Re: System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 10:18

Tak jak mówiłeś pobrałem z instalek SDFix ale naciskam F8 i nic sie nie dzieje wyłączyłem kompa i próbowałem też nacisnąć F8 i też nic

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4082
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 10:28

Możesz wejść do trybu awaryjnego przez msconfig?
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

munkk

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 01 mar 2009, 18:07

Re: System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 11:28

nie znam sie na tym kompletnie więc nie wiem co i gdzie jast ten msconfig

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 11:45

W menu start->uruchom->wpisz msconfig
Przechodzisz do zakładki boot.ini i zaznaczasz /SAFEBOT
Zatwierdzasz i restart.

Ale być może Masz klawiaturę na USB, a wtedy aby zadziałał klawisz F8 wystarczy włączyć ją w Biosie dla działania w trybie tekstowym.
W biosie przejdź do Integrated Peripherals i włącz:
USB Keyboard Support, USB Mouse Support, USB Dos Support oraz USB Legacy Support.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

munkk

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 01 mar 2009, 18:07

System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 12:18

pisałem ja sie kompletnie nie znam musisz mi napisać jak w pierwszej klasie nie wiem jak mam to exportowaća klawiature mam podłączono przez USB

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 12:24

Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL lub F2 przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. W biosie przejdź do Integrated Peripherals i włącz:
USB Keyboard Support, USB Mouse Support, USB Dos Support oraz USB Legacy Support.
(Będzie jedna, dwie z nich).
Aby włączyć opcję, wybierasz ją, naciskasz opcję, wybierasz Enter.
Zapisz zmiany klawiszem F10. Na wszelkie pytania, odpowiedz Y (Yes).
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

munkk

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 01 mar 2009, 18:07

Re: System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 13:22

nie wiem Del to ten długi klawisz? u mnie gdy naciskam wyskakuje
Wybierz system operacyjny do uruchomienia
Microsoft Windows Reovery Console
Microsoft Windows XP proffessional
i na dole
Rozwiązywanie problemów i zaawansowane opcje uruchamiania systemu-klawisz F8
gdy wchodze na F8 nic tam nie ma oPress DEL czy Enter Setup wszystko jest po polsku
a gdy wciskam F2 to nic sie nie dzieje
Myśle chyba że dam sobie spokój te zacinanie sie ti problem ale można z tym żyć a sam za mało sie orjętuje żeby se z tym poradzić dzięki za pomoc Munkk

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 13:29

Press DEL czy Enter Setup

Pojawia się to przed startem systemu. Już na pierwszym ekranie po włączeniu komputera.
Tu Masz włączyć obsługę klawiatury.

Microsoft Windows Reovery Console
Microsoft Windows XP proffessional

To pojawia się dalej, przy starcie już systemu. Tutaj możesz wejść do trybu awaryjnego.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

munkk

Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 01 mar 2009, 18:07

Re: System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 14:04

mam jest na samym dole pisze Press DEL to enter Setup DEL jest zaznaczone ,ale co mam wcisnąć wciskam F2 nic wciskam długi nic tam za tym Setup DEL pisze klawiszF11 naciskam to wyskakuje BOOTMenu a po zatym to szybko bardzo znika i nie moge najechać myszką zresztą chyba nawet nie ma strzałki

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Posty: 21330
Rejestracja: 13 lis 2008, 01:17
Lokalizacja: Szczecin
Kontaktowanie:

System się zacina, proszę o sprawdzenie loga z Combofix

Post02 mar 2009, 14:07

Press DEL to enter Setup, oznacza naciśnij DEL aby wejść do setupu. A zatem wciskasz DEL.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości