Witam,
Jako administrator dwóch serwerów (Win2k3 oraz Win2k8), na których działa kilka aplikacji webowych i dwie strony naszej firmy.
Napotkałem problem, że rozwiązanie które do tej pory stosowałem do testowania bezpieczeństwa serwerów i aplikacji, nie wskazało dwóch bardzo poważnych błędów, które stały się przyczyną ataku (niestety udanego).
Chciałbym zapytać, czy ktoś z Was mógłby polecić jakieś rozwiązanie pozwalające na testy aplikacji webowych pod kątem ***** na ataki dynamiczne. Nie będę pisał czego używałem teraz, bo nie o to chodzi.
Czy ktoś miał doświadczenie z aplikacjami takimi jak Burp, Retina czy HP WebInspect? Znacie jeszcze jakieś inne, godne polecenia narzędzia?
Dzięki za każdą wskazówkę.
Szukam rozwiązania - badanie podatności aplikacji webowych
-
- rokko
- Kontaktowanie:
Szukam rozwiązania - badanie podatności aplikacji webowych
Websecurify => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
w3af => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nikto2 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Acunetix Web Security Scanner => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
w3af => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Nikto2 => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Acunetix Web Security Scanner => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama