Totalne zawieszanie sie komputera i problemy z filmami
-
- Kontaktowanie:
To jest parametr do polecenia.
Pozdrawiam, koleś git
- misiatm
Panowie wszystko na nic. Zdenerwowałem się, zrobiłem formata i dalej bylo podobnie. Postanowiłem przyjrzeć się samej grafice. Temp procka graficznego byla około 50 stopni. Zawołałem kolegę, zdjęliśmy wentylator przesmarowaliśmy pastą przewodzącą i teraz temp pokazuje około 40 stopni. Filmy otwierają się prawidlowo, ale np test 3D Mark nie może zrobić do końca wywala ją z testu z jakimś napisem error. Może za dlugo chodzila na przegrzanym procku? Czy to już koniec tej karty??? Na razie nadaje się tylko do prostych rzeczy na kompie. Może jakieś podpowiedzi.???
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Może zasilanie nie wyrabia.
Z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
Podaj odczyt napięć z Biosu.
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. Wybierz PC Health Status (czasami jest Hardware Monitor), wejdź i spisz napięcia +3.3V, +5V oraz +12V. Z Biosu wychodzisz klawiszem ESC.
Z programu Everest Ultimate podaj odczyt z czujników (w programie Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników).
Podaj odczyt napięć z Biosu.
Do Biosu wchodzisz wciskając klawisz DEL przy starcie komputera. Na pierwszym ekranie po starcie będzie napis Press DEL to Enter Setup, wciskasz i wchodzisz. Wybierz PC Health Status (czasami jest Hardware Monitor), wejdź i spisz napięcia +3.3V, +5V oraz +12V. Z Biosu wychodzisz klawiszem ESC.
- misiatm
No przed chwilą udało mi się dobić do końca testu 3DMark zaraz po wyjściu z BIOS. Screen w załączeniu ponad 13000 pkt.
Ale były dość spore artefakty w kilku częściach testu.
Drugi screen z Everesta na spokojnej pracy kompa przed wejściem do BIOS.
Podaję odczyty napięć z BIOS:
Vdd(V) - 1,61V Vcore(V) - 1,48V Vdimm(V) - 2,76V
+5V - 5,02V +12V - 11,67V -5V - 4,99V
Vagp(V) - 1,53V VBAT(V) - 2,88V 5VSB(V) - 4,96V
Ale były dość spore artefakty w kilku częściach testu.
Drugi screen z Everesta na spokojnej pracy kompa przed wejściem do BIOS.
Podaję odczyty napięć z BIOS:
Vdd(V) - 1,61V Vcore(V) - 1,48V Vdimm(V) - 2,76V
+5V - 5,02V +12V - 11,67V -5V - 4,99V
Vagp(V) - 1,53V VBAT(V) - 2,88V 5VSB(V) - 4,96V
-
- Reklama