od mniej więcej tygodnia podczas przeglądania internetu, uaktywnia się mój ZoneAlarm i wyświetla komunikat o zagrożeniu z (między innymi) domeny satanisci.waw.pl; no więc akcja standardowa - zablokuj wejście a log do pliku. Za pierwszym razem myślę sobie 'o znów ktoś próbuje coś badać' (czy dane IP jest i czy ma zabezpieczenia itp). Po chwili jednak znów; i znowu powtórka akcji standardowej. I tak chyba co 10 - 15 min. W końcu się wkurzyłem (bo ileż można klikać w 'Deny'), dałem 'Remember to all' i mam spokój. Po weryfikacji logów zauważyłem dziwną rzecz - blokowany ruch pochodził z domen *.waw oraz *.waw.com
Jestem ciekaw, czy ktoś miał coś podobnego?
Uwaga na domeny *.waw oraz *.waw.com
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Ostatnio wiele spamerów usadawia strony właśnie na takich domenach regionalnych, bo są po prostu tanie.
- kominekl
- Kontaktowanie:
cosik_ktosik pisze:Ostatnio wiele spamerów usadawia strony właśnie na takich domenach regionalnych, bo są po prostu tanie.
Potwierdzam.
Jestem ciekaw, czy ktoś miał coś podobnego?
Jak chcesz to mogę sprawdzić Ci logi

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama