Cześć.
Mam problem z tym syfem. Od jakiegoś czasu nie działało mi pobieranie plików, a mianowicie zatrzymywało się na 99.9% i nie chciało się do końca pobrać. Pogrzebałem trochę w sieci i wyszło, że niby to wina dostawcy, jednak na drugim kompie działało poprawnie. Postanowiłem sformatować dysk, jednak nie przyniosło to efektu. Wcześniej wykryło spy.zbota, jednak malware usunęło to, chociaż teraz widać, że nie do końca. Sformatowałem, tylko ten z windowsem, ponieważ na innych były potrzebne dane. Widząc brak efektu zainstalowałem dr. web cureit i znalazło mi około 150 zainfekowanych plików exe, głównie w system volume information (wszystkie win32.sector.5), potem zaraziło się parę innych. Zaznaczyłem do naprawy większość z nich. Potem zaraziło się jeszcze kilka ze sterownikami. Wyłączyłem przywracanie systemu, znów uleczyłem, po czym zrestartowałem komputer, ponownie zeskanowałem i kiedy nic nie znalazło włączyłem z powrotem. Przeskanowałem dodatkowo salitykiller, bo wyczytałem, że te pliki mogą być od tego, a także rmslt i malware, jednak ode nic nie znalazły. Chcąc uratować pozostałe pliki proszę Was o pomoc. Wrzucam dwa logi z OTL, jeden zwykły drugi extra i byłbym wdzięczny, gdybyście rzucili okiem.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Pozdrawiam, Kamil
win32.sector.5
- kominekl
- Kontaktowanie:
win32.sector.5
"D:\sp39374.exe" = D:\sp39374.exe:*:Enabled:ipsec
Mamy tu infekcję plików wykonywalnych Sality. To ciężka infekcja, która uszkadza system.
1. Usuń punkty przywracania.
2. Użyj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników kilkukrotnie (dotąd, dopóki nic już nie będzie znajdował).
3. Pobierz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, zapisz Go z losową nazwą i rozszerzeniem (np. ffq12.com). Wykonuj pełne skanowania, kilka razy dotąd, dopóki skaner nie będzie nic znajdował. Lecz co się da, resztę usuwaj.
4. Następnie podaj nowe logi z OTL + log z TDSSKiller.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama