Wirus Facebook - fałszywy link YouTube

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
kmil123

Użytkownik

Wirus Facebook - fałszywy link YouTube

Post22 sie 2011, 11:33

Witam!
Padłem ofiarom facebookowego wirusa.
Komputer został zainfekowany w sposób takowy iż dostałem link do filmiku na YouTube i wyświetlał się komunikat że brakuje mi wtyczki Flash Playera, chciałem pobrać ową wtyczkę by zobaczyć filmik.
Wtyczka była wirusem, teraz mam problem gdyż nie wiem co mam zrobić by pozbyć się owego wirusa.
Wirus zablokował mi dwa antywirusy Norton'a 2011 i Avasta, no i zablokował jeszcze Windows Defender.
Nie mogę nic zrobić gdy tylko połączę się przez Wi-fi z routerem i uzyskam dostęp do sieci komputer się restartuje. Momentami też zmienia się rozdzielczość monitora. Jestem zielony w tego typu sprawach i prosze o wytłumaczenie i pomoc na tzw. "chłopski rozum" :|
Na różnych forach czytałem coś o ? OTL ?
Sam nie wiem co to bo jak wyżej mówiłem jestem całkowicie zielony w tych sprawach. O ile się orientuję OTL to OldTimer i nie posiadam czegoś takiego ;c
Proszę o pomoc,
z góry dziękuje
kmil123
Ostatnio zmieniony 23 sie 2011, 12:19 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne, przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Wirus Facebook fałszywy link youtube

Post22 sie 2011, 11:52

Podaj logi z OTL według instrukcji:
http://www.hotfix.pl/obsluga-programu-otl-a143.htm

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”