Wirus który uniemożliwia uruchomienie systemu Windows 7

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
redprez

Użytkownik

Post18 lip 2013, 12:08

Witam, czy wie ktoś jak usunąć wirusa który uniemożliwia uruchomienie systemu win 7?
Ostatnio zmieniony 18 lip 2013, 13:25 przez XMan, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: korekta tytułu tematu, przeniosłem temat z działu Problemy --> Bezpieczeństwo

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

natrętny wirus

Post18 lip 2013, 12:23

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

natrętny wirus

Post18 lip 2013, 12:33

Wirus - logi - do mnie ;) .
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

redprez

Użytkownik

Post18 lip 2013, 20:05

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

musze tak bo nie moglem wzucic
wklej.eu nie gryzie ;)

Pomoże ktoś?

Dodam że jest to dość ważna sprawa bo nie mogę normalnie pracować na kompie. Tryb awaryjny mnie nie satysfakcjonuje :shock: :pray:

Sformatowałem komputer i wgrałem win xp home , i nie moge odpalić nawet menedżera zadań. W necie piszą ludzie że to jakiś chamski wirus. Może te informację Wam pomogą zdiagnozować mój problem . Pomóżcie proszę

Wiem że to jest wirus WIN32.SALITY wie ktoś czy wchodzi on do pamięci ram?
Ostatnio zmieniony 18 lip 2013, 23:02 przez Lena, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wrzucone na wklej.eu

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post18 lip 2013, 22:38

Wiem że to jest wirus WIN32.SALITY wie ktoś czy wchodzi on do pamięci ram?

1. Usuń punkty przywracania.
2. Użyj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników kilkukrotnie (dotąd, dopóki nic już nie będzie znajdował).
3. Pobierz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, zapisz Go z losową nazwą i rozszerzeniem (np. ffq12.com). Wykonuj pełne skanowania, kilka razy dotąd, dopóki skaner nie będzie nic znajdował. Lecz co się da, resztę usuwaj.
4. Następnie podaj nowe logi z Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników (z opcji Delete) + log z TDSSKiller + nowe logi z OTL.[/quote]
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”