Witam,
złapałam jakoś na swój komputer wirusa : sytem tool 2011, no i pojęcia nie mam jak go usunąć.. za radą pewnego filmiku na youtube.com - > Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Pobrałam MBAM, przeskanowałam, usunęłam wszystkie pliki które wykryło jako zainfekowane.. restartowałam no i bez zmian... ;/
Jestem początkująca (jak kto woli zupełnie zielona w tych sprawach). No ale z powrotem weszłam na tryb awaryjny, no i znów przeskanowałam no i program nie znalazł żadnych zarażonych plików.. ale wirus cały czas jest na komputerze...
Gdyby co mam log z pierwszego skanowania..
Boję się trochę używać ComboFix - ze względu na to, że jest podobno dla zaawansowanych.
I za wszelką cenę chcę uniknąć - formatu.
Proszę o pomoc, bo już nie wiem co robić ;/
-- 24 sty 2011, 10:45 --
Poprawa, właśnie jestem na trybie awaryjnym i skanuję komputer ponownie.. i znów znajduje zarażone pliki ;/
Wirus System Tool 2011, jak się go pozbyć ?
-
Ostatnio zmieniony 24 sty 2011, 10:55 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne, przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię, dodałem polskie znaki diakrytyczne, przeniosłem z działu Problemy --> Bezpieczeństwo.
- XMan
Zobacz temat :
post56032.html?hilit=system%20tool%202011#p56032
Inne wirusy - wrzucasz logi wg. tego regulaminu :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
post56032.html?hilit=system%20tool%202011#p56032
Inne wirusy - wrzucasz logi wg. tego regulaminu :
bezpieczenstwo/nowy-regulamin-dzialu-bezpiecze-stwo-t1887.html
-
- Reklama