Witam.
Mam problem już powszechny jak widzę i niestety nie mogę wrzucić logów, bo tak:
1) Nie działa żadna opcja typu tryb awaryjny, z wierszem poleceń, uruchom normalnie - wszystko co znajduje sie po wciśnięciu F8, po prostu co bym nie kliknął komp uruchamia się ponownie. Jeszcze na samym początku walki z wirusem, awaryjny działał i to co się dało zrobić bez pomocy neta.
Zrobiłem, ale niestety wtedy nie wpadłem na wejście w awaryjny z dostępem do sieci.
2) Komp uruchamia się ponownie i poza wspomnianym F8 i biosem nie mogę nic zrobić.
Stoję w punkcie wyjścia czyli po uruchomieniu komputera zostają dwie opcje:
Uruchom normalnie (nie działa) i Uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania.
W tej 2. opcji z kolei jest niby jakieś 6 możliwości w tym Przywracanie systemu i wiersz polecenia, ale obie nie działają.
Wiersz polecenia niby działa, ale jak chciałem uruchomić OTL z pena to pojawiał się komunikat:
Podsystem potrzebny do obsługi tego typu obrazu jest nieobecny.
Próbowałem jakoś Boot ustawić w Biosie ale się nie znam na tym i nic to nie dało.
Proszę o pomoc.
Wirus - Ukash
-
Wirus - Ukash
Ostatnio zmieniony 15 lip 2012, 12:39 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię oraz dodałem polskie znaki diakrytyczne
Powód: korekta tytułu tematu, poprawiłem pisownię oraz dodałem polskie znaki diakrytyczne
- kominekl
- Kontaktowanie:
Wirus - Ukash
Podsystem potrzebny do obsługi tego typu obrazu jest nieobecny.
Oczywiście.
W tej 2. opcji z kolei jest niby jakieś 6 możliwości w tym Przywracanie systemu i wiersz polecenia, ale obie nie działają.
Wejdź do Wiersza polecenia i wprowadź tam polecenie -> CHKDSK /R. Chociaż najlepiej byłoby gdybyś użył tego polecenia w Konsoli Odzyskiwania.
Reasumacja.
Gdy w końcu uda Ci się uruchomić system podaj logi z OTL -> http://hotfix.pl/articles.php?article_id=143 i TDSSKiller -> http://www.hotfix.pl/instrukcja-obslugi ... r-a341.htm. W razie jakichkolwiek problemów z czymkolwiek pisz śmiało. W ostateczności wykonamy analizę logów na niestartującym systemie z pomocą OTLPE, ale o tym później, jeśli zajdzie taka potrzeba.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Wirus - Ukash
kominekl pisze:Wejdź do Wiersza polecenia i wprowadź tam polecenie -> CHKDSK /R. Chociaż najlepiej byłoby gdybyś użył tego polecenia w Konsoli Odzyskiwania.
Typ systemu plikow to NTFS.
Nie mozna zablokowac biezacego dysku.
System Windows nie moze uruchomic sprawdzenia dysku na tym woluminie, poniewaz jest on zabezpieczony przed zapisem
- kominekl
- Kontaktowanie:
Wirus - Ukash
Typ systemu plikow to NTFS.
Nie mozna zablokowac biezacego dysku.
System Windows nie moze uruchomic sprawdzenia dysku na tym woluminie, poniewaz jest on zabezpieczony przed zapisem
Uruchom Konsolę Odzyskiwania -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Wejdź w Niej do wiersza polecenia i tam użyj -> CHKDSK /R.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama