No i mbam pro wykryło złośliwy proces, a antywirus złośliwy plik- rkverity.exe.
Nie wiem, czy to był fałszywy alarm...
Ale ten plik ponoć jest bardzo złośliwy...
W każdym razie na jednej stronie znalazłam informacje o nim i go teraz szukam w moim kompie...
Dobrze, że od razu przerwałam instalację AudioGrail...
Ponoć rkverity to tak złośliwy plik, że kopiuje się do wielu lokalizacji i znany jest jako:
Kod: Zaznacz cały
RKVERIFY1.EXE
MSI1A.TMP
MSI7.TMP
MSI15.TMP
64070585.EXE
23789715.DAT
45076571.EXE
64271967.EXE
33994368.EXE
11711586.EXE
26095468.EXE
04940617.SVD
56045812.EXE
92662492.EXE
Znalazłam info o tym zagrożeniu na pewnej stronie, jednak nie wiem, czy jest bezpieczna...
Inni też wykryli zagrożenie związane z instalką tego programu...
AnonymousMar 30, 2012 04:41 AM
An adware monster
AudioGrail installation process
First my fire wall cut a addware on red alert
Then insist to install-it, part of a servey they say.
Then try to full me to install a toolbar with leuring me with free software !!
After that recommande me to install Babylon Toolbar, homepage hacking and search engin
then offer install Complitly Addon for quicker search, set home page to...and search engin.
then a servey for ownerdheap of computer, I answer all anything last answer,
Block them all
Teraz będę jeszcze bardziej uważać, aby nie narazić nikogo na żadne zagrożenie...
__________________________________________________________________________________________________
Alert antywirusa:
Begin scan in 'C:\Users\Joanna ...\AppData\Local\Temp\is-MQ9SL.tmp\rkverify.exe'
C:\Users\Joanna...\AppData\Local\Temp\is-MQ9SL.tmp\rkverify.exe
[DETECTION] Contains recognition pattern of the ADSPY/NaviPromo.J adware or spyware
NOTE] The file was moved to the quarantine directory under the name '494f9e00.qua'.
Usunęłam tamten plik z kwarantanny. Nie znalazłam w moim kompie tamtych podejrzanych plików...
Jednakże nie instalujcie Audio Grail, który jest dostępny na promocyjnej stronie, będącej konkurencją dla GOTD.