Wykryte przez Loaris Trojan Remover. Test.

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post06 lut 2015, 18:59

Dziś zainstalowałam sobie na próbę Loaris Trojan Remover. No i on wykrył u mnie raczej sporo rzeczy, jednak jestem pewna, że przeważają FP. Jestem ciekawa, czy on wykrył chociaż jedno prawdziwe zagrożenie. Na szczęście ,,wykryte zagrożenia" można zignorować lub uznać za FP.

Z dwie rzeczy przeskanowałam na Virus Total i jak było do przewidzenia, żaden skaner nic tam nie wykrył. Jedną rzecz usunęłam, bo i tak jej ponownie nie zainstaluję, czyli instalkę Comodo Internet Security.

Załączam log z tego programu:

Kod: Zaznacz cały

http://www.wklej.eu/index.php?id=6e1d5b95ac&view=nl

Czy rzeczywiście wszystko, co on wykrył, to FP? :mrgreen:

Ciekawa jestem co ten soft Wam wykryje... Może pochwalcie się swoimi wynikami?

Uważam, że warto przetestować ten program, bo jego licencja, którą dziś można zdobyć, jest dożywotnia, a może w przyszłości będzie miał większą skuteczność.

Edit:

On jak go uruchomiłam zaczął skanować a dopiero potem go zarejestrowałam, więc obecnie używam jego zarejestrowanej wersji. Aha, Avira też niepotrzebnie wykrywała wirusa w grze Magic Ball, jednak wiem, że to jest FP.

Można ten soft usunąć z Autostart oraz wyłączyć w nim co godzinne aktualizacje i używać go jako skanera na żądanie.
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post06 lut 2015, 19:18

stukot pisze: bo jego licencja, którą dziś można zdobyć, jest dożywotnia

Witam . Może byś napisała jak licencję zdobyć . :)

Już wiem - Giveaway of the Day
Ostatnio zmieniony 06 lut 2015, 19:33 przez leon1956, łącznie zmieniany 1 raz.
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post06 lut 2015, 19:27

Leon1956, wystarczy skorzystać z dzisiejszej promocji na GOTD.

Strona promocyjna:

Kod: Zaznacz cały

http://www.giveawayoftheday.com/loaris-trojan-remover-1-3-6/

Stamtąd, do jutra do 9 rano, należy pobrać archiwum z ograniczoną czasowo instalką tego softu, oraz plik tekstowy, zawierający dane potrzebne do jego rejestracji.

Następnie ten soft należy zainstalować i zarejestrować.
Pozdrawiam, Joanna

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post12 lut 2015, 20:08

Chyba nic nie przebije Zemana Anti Malware beta, która na moim kompie, chodzącym bezproblemowo, wykryła, dzięki Avirze i Emsisoft około 60 wirusów. :shock:

Niestety, zamiast zgłosić je jako nieszkodliwe, po prostu kazałam je zignorować.

Jedna instalka była potencjalnie niebezpieczna, więc może kiedyś ją wyrzucę, w każdym razie nie zamierzam instalować tamtego softu.

Czyli Loaris Trojan Remover generuje mniej FP od ZAM.
Pozdrawiam, Joanna

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”