Wyniki Spybot Search & Destroy, pomoc w usunięciu wpisów.

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Wyniki Spybot Search & Destroy, pomoc w usunięciu wpisów.

Post07 mar 2009, 12:31

mam pytanie skanowałem kompa eset smart security i nic nie wykrywa. a jak przeskanuje spybot search and destroyd to mam takie wyniki:

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

i nie wiem co usunąć żeby nic nie zepsuć. powiedzcie mi co usunąć na 100% żeby nic nie zepsuć. albo czy w ogóle coś usuwać bo może te pliki są nie groźne.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2009, 13:29 przez rokko, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Raport wstawiam na serwer /djarta, zmieniono tytuł /rokko

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

wyniki spybota

Post07 mar 2009, 12:35

Możesz te klucze spokojnie usunąć.

Na wszelki wypadek daj log z ComboFixa + HijackThisa


==================
K.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

wyniki spybota

Post07 mar 2009, 13:08

combofix używałem ale tego nie usunął. na pewno mogę wszystko usunąć?

Post2

te wszystkie klucze nie są potrzebne? nie chce kompa zepsuć.



-------------------------------------------

Proszę, nie pisz post pod postem, używaj opcji Obrazek
me@djohnsc
Ostatnio zmieniony 07 mar 2009, 13:22 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: połączyłem posty

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

wyniki spybota

Post07 mar 2009, 13:24

Te klucze nie są potrzebne. Czekamy na logi.

============
K.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

wyniki spybota

Post07 mar 2009, 13:30

a mogę je usunąć przez spybota tylko? bo chwilowo nie mam czasu na zabawę z combofixem i Hijjacka

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Posty: 5850
Rejestracja: 26 gru 2008, 17:15
Lokalizacja: Białystok
Kontaktowanie:

wyniki spybota

Post07 mar 2009, 14:45

Log z ComboFixa i Hijacka tylko do kontroli, oni nie są obowiązkowe. Tak możesz te klucze usunąć w Spy'bocie.


==========
K.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: wyniki spybota

Post07 mar 2009, 23:53

mam takie pytanko czy combofixa mogę często używać tak w celach sprawdzania kompa. i czy mam za każdym razem w combofixie zgadzać się na konsole odzyskiwania i czy jak się zgodzę to będę np 2 takie konsole i przy uruchamianu systemu będę miał do wyboru swój system i do tego coraz więcej tych konsol odzyskiwania.

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator
Posty: 1223
Rejestracja: 22 lis 2008, 19:28
Lokalizacja: Śląsk

wyniki spybota

Post07 mar 2009, 23:56

Możesz combofixa używać ile razy chcesz. W ogóle się nie trzeba zgadzać na instalację konsoli odzyskiwania. Nie wiem czy będzie się instalować więcej konsol odzyskiwania, moim zdaniem nie, chyba combofix wykrywa że jest zainstalowana i się więcej nie pyta.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Re: wyniki spybota

Post08 mar 2009, 12:56

mam pytanie co to za plik MATCHUP.GID? bo znalazłem go jako plik ukryty w folderze z konwerterem video i czy mogę go usunąć?

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4082
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

wyniki spybota

Post08 mar 2009, 13:21

Opis dla plików GID -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

znalazłem go jako plik ukryty w folderze z konwerterem video

Czyli w tym wypadku najprawdopodobniej jest to plik utworzony równolegle do pliku pomocy.

i czy mogę go usunąć?

Plik i tak się utworzy, gdy po raz kolejny otworzysz moduł pomocy konwertera.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8244
Rejestracja: 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Wyniki Spybot Search & Destroy, pomoc w usunięciu wpisów.

Post08 mar 2009, 13:58

a plik co ma rozszerzenie .sha? bo jak skanuje ccleaner to zawsze te klucze powracają ten z rozszerzeniem .gid i ten co podałem i są w tej samej lokalizacji.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Posty: 4082
Rejestracja: 23 lis 2008, 22:14
Lokalizacja: Myszków
Kontaktowanie:

Wyniki Spybot Search & Destroy, pomoc w usunięciu wpisów.

Post08 mar 2009, 14:21

Informacje dla formatu pliku SHA znajdziesz tutaj -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW



  • Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości