Wszystko zaczęło się w piątek 27.05.2011 jeszcze rano wszystko działało, po południu już nie. Nie przypominam sobie bym cokolwiek aktualizował / ściągał.
Problem ten miałem już ho ho temu i rozwiązała go magiczna linijka dodana do hosts:
74.125.162.39 static.cache.l.google.com s.ytimg.com
Jednak teraz to nie działa, a sytuacja wygląda następująco:
Krótko: Wchodząc na YT około minuty pisze oczekiwanie na s.ytimg.com po czym włącza się w trybie awaryjnym jakby i wygląda to tak:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Po sprawdzeniu informacji o stronie gdy próbuję wczytać filmik (oczywiście czarne tło) pokazuje w Media, że filmik w formacie .swf został osadzony...
Co zrobiłem:
Zaktualizowałem flash playera, shockwave'a
Przeskanowałem antywirem i na spyware/malware
CCleaner użyty, ciastka, pamięć podręczna i inne badziewia usunięte
Dodana magiczna linijka do pliku hosts
Z wyłączonymi wtyczkami i skryptami też nic nie działa
Sprawdzałem różne DNS'y, ale też nie działa.
WAŻNE: Na starym innym kompie działa
Googluję ten problem i nie mogę znaleźć solucji...
Dodam, że na innych przeglądarkach : IE, Chrome, Safari, Opera też nie działa...
Mam neo niestety, wylaczenie zapory w liveboxie tez nic nie dalo, ani wylaczenie antyvira tudzież zapory windowsa...
Ważne też, że przez proxy np. hidemyass działa jako tako, ale działa sam youtube. Bo np. wchodząc na joemonster i próbując odtworzyć filmik przez jakieś proxy to nie idzie.
Jest to jedyna strona, która nie działa inne strony z filmikami działają np. vimeo.
Problem jest z samym YT(s.ytimg.com), na innych stronach nie mogę odtwarzać filmików z YT.
Piszę tu bo mam nadzieję, że to ogarniecie

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Log z Hijack:
Log z OTL:
Screen z tracert: