Witam, mam problem.. Nie wiem czy dobry dział.. Otóz mam problem z internetem ale przejde do opisu
Rano siostra włączyła komputer otworzyła przegladarke Mozilla Firefox przez chwile połaczenie było i nagle pokazało "Błąd wczytywania strony" Nie odnaleziono serwera" znajomy który pracuje w kablówce z innego miasta i jest specem od spraw z internetem instrułował ja co ma robic i powiedział, że internet jest więc byc może zawirusowało nam przegladarke, w Mozilli ani Google chrome w ogóle nie odczytuje internetu mimo iż jest bo działa tylko na exploterze, skanowałam komputer programen Malwarebytes Anti-Malware i nie znalazło żadnego wirusa.. chociaż teraz zauważyłam, ze wersja testowa sie zakonczyła, czy jest jakis inny porgram skuteczny? jeśli tak prosze o nazwe.. bo może dlatego nie wykryło żadnego wirusa?..
Odinstalowałam Mozille a później ponownie zainstalowałam ale problem nadal wystepuje..
Chciałam zrobić loga w OTL ale podczas Scanning modules sie zawiesza i nic nie moge dalej zrobić..
Prosze o pomoc.
Zawirusowana przegladarka Mozilla?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Daj proszę te oto informację http://forum.hotfix.pl/bezpieczenstwo/regulamin-bezpiecze-stwa-t19001.html
- stukot
Aniusiapdg, Malwarebytes Anti Malware jest skuteczne zarówno w darmowej wersji, jak i w płatnej. Instalując ten soft niepotrzebnie zgodziłaś się na jego wersję testową.
Miałaś problem z daną stroną w Firefox i Google Chrome, czy on dotyczy wszystkich stron?
To dziwne, że net działa Ci tylko w Internet Explorerze.
Może zmieniałaś ustawienia internetowe lub źle skonfigurowałaś zaporę i przez to Firefox i Google Chrome nie mają dostępu do internetu?
Miałaś problem z daną stroną w Firefox i Google Chrome, czy on dotyczy wszystkich stron?
To dziwne, że net działa Ci tylko w Internet Explorerze.
Może zmieniałaś ustawienia internetowe lub źle skonfigurowałaś zaporę i przez to Firefox i Google Chrome nie mają dostępu do internetu?
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
-
Wczoraj bedąc przy komputerze wszystko było okej, a siostra rano miała przez chwilke internet po chwili już nie, wiem że usuneła z połaczeń lokalnych połaczenie z PLAYA ponieważ pare dni temu tez miałysmy kłopot z komputerem a dokładniej z internetem spalona karta sieciową po burzy i pożyczałysmy bezprzewodowy internet i jak już oddałysmy internet bezprzewodowy z playa to w połaczenich to zostało pomimo odinstalowania play online i mówiła, że usunęła bo jej przeszkadzała ikonka w połaczenich lokalnych PLAY, wiem że coś grzebała tam ale czy w zaporze lub w ustawieniach to już nie mam pojecia.. Tez mnie to dziwi, że w mozilli ani w google chrome nie ma internetu.
1log GMER Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2log GMER Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
zrobiłam przy okazji z Loga z OTL nadal nie moge zrobić, zrobiłam log z DDS.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i Attach.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników chociaz nie wiem czy się przydadzą
1log GMER Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2log GMER Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
zrobiłam przy okazji z Loga z OTL nadal nie moge zrobić, zrobiłam log z DDS.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
i Attach.txt Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników chociaz nie wiem czy się przydadzą
- kominekl
- Kontaktowanie:
skanowałam komputer programen Malwarebytes Anti-Malware i nie znalazło żadnego wirusa.. chociaż teraz zauważyłam, ze wersja testowa sie zakonczyła, czy jest jakis inny porgram skuteczny? jeśli tak prosze o nazwe.. bo może dlatego nie wykryło żadnego wirusa?..
Odinstaluj Malwarebytes`a narazie.
Google Update Helper
Skype Toolbars
SweetIM for Messenger 3.6
To zbędne oprogramowanie. Pierwsze to część śmiecia. Drugie to zbędny pasek narzędziowy. Ostatnie to śmieciowy komunikator. Odinstaluj to oprogramowanie.
uRun: [ctfmon.exe] c:\windows\system32\ctfmon.exe
uRun: [ares] "c:\program files\ares\Ares.exe" -h
mRun: [C-Media Mixer] Mixer.exe /startup
mRun: [EPSON Stylus DX4000 Series] c:\windows\system32\spool\drivers\w32x86\3\e_fatibee.exe /fu "c:\windows\temp\E_S2EC1.tmp" /EF "HKLM"
dRun: [CTFMON.EXE] c:\windows\system32\CTFMON.EXE
To zbędne wpisy w autostarcie. Później się nimi zajmiemy.
Chciałam zrobić loga w OTL ale podczas Scanning modules sie zawiesza i nic nie moge dalej zrobić..
Spróbuj wykonać log z OTL w trybie awaryjnym.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
Problem rozwiazany, siostra grzebała w opcjach internetowych i z zakładki Połaczenia -> Ustawienia połaczenia telefonicznego i wirtualnej sieci prywatnej usuneła połaczenie telefoniczne domyslne, przed chwila znów coś tu grzebała i dodała i problem zniknał. Internet na mozilli juz jest 
a co do usuniecia
Google Update Helper
Skype Toolbars
odinstalowałam Skype Toolbars i SweetIM for Messenger a tego google update helper znalazłam za pomoca wyszukaj i usunełam
Dziękuje za pomoc

a co do usuniecia
Google Update Helper
Skype Toolbars
odinstalowałam Skype Toolbars i SweetIM for Messenger a tego google update helper znalazłam za pomoca wyszukaj i usunełam
Dziękuje za pomoc
- kominekl
- Kontaktowanie:
Problem rozwiazany, siostra grzebała w opcjach internetowych i z zakładki Połaczenia -> Ustawienia połaczenia telefonicznego i wirtualnej sieci prywatnej usuneła połaczenie telefoniczne domyslne, przed chwila znów coś tu grzebała i dodała i problem zniknał. Internet na mozilli juz jest
Winszuję

Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
-
- Reklama