Zdobycie hasła admininstratora, będąc na danym profilu

Wszystko co dotyczy bezpieczeństwa systemów oraz walki z malware, w szczególności analiza logów
brysiu28

Użytkownik

Post15 sty 2013, 22:02

Siemka. Nie będę oszukiwał. Mam karę na kompa :mrgreen: , założony limit czasowy z kontroli na moim profilu i ni ch*** się do niego nie dostanę, lecz jest profil admina (taty) i czasem mi się na niego loguje jak np. coś przyświruje i mówię, że chce coś wydrukować lub coś. Czy będąc na danym profilu admina da się podejrzeć jakie jest hasło na tym profilu ? , w gre nie wchodzi usunięcie hasła. PROSZĘ O POMOC. Wiem, że do nie do końca fair no ale zrozumcie nastolatka ;)

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Post15 sty 2013, 23:26

uuu marnie to widzę :D

Awatar użytkownika
patrolvip2

Użytkownik

Post16 sty 2013, 10:15

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post16 sty 2013, 19:40

brysiu28 pisze:Siemka. Nie będę oszukiwał. Mam karę na kompa :mrgreen: , założony limit czasowy z kontroli na moim profilu i ni ch*** się do niego nie dostanę, lecz jest profil admina (taty) i czasem mi się na niego loguje jak np. coś przyświruje i mówię, że chce coś wydrukować lub coś. Czy będąc na danym profilu admina da się podejrzeć jakie jest hasło na tym profilu ? , w gre nie wchodzi usunięcie hasła. PROSZĘ O POMOC. Wiem, że do nie do końca fair no ale zrozumcie nastolatka ;)

Próbuj tutaj jedynie użyć -> Hiren's Boot`a (oczywiście -> Kon-boot) -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników. A poza tym - nie lepiej byłoby przypisać swojemu kontu praw Administratora? :)
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

brysiu28

Użytkownik

Post17 sty 2013, 19:01

Pewnie, że lepiej, tylko po karze i tak mam kompa teoretycznie tylko w weekendy ze względu ocen i przy każdym zakładaniu KR zmienia się na konto standardowe ;/, ale jak skorzystać z tego Hiren'sBoot'a ?

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post17 sty 2013, 21:14

brysiu28 pisze:Pewnie, że lepiej, tylko po karze i tak mam kompa teoretycznie tylko w weekendy ze względu ocen i przy każdym zakładaniu KR zmienia się na konto standardowe ;/, ale jak skorzystać z tego Hiren'sBoot'a ?

Po zmianie na uprawnienia Administracyjne nie ma prawa się zmienić na standardowe.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.

brysiu28

Użytkownik

Post18 sty 2013, 19:54

Wyskakuje opcja, że przy założeniu tego limitu czasowego, konto musi zostać zmienione na standardowe no i niestety tata, accept i po ptakach ;/

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post19 sty 2013, 16:23

brysiu28 pisze:Wyskakuje opcja, że przy założeniu tego limitu czasowego, konto musi zostać zmienione na standardowe no i niestety tata, accept i po ptakach ;/

W takim sensie ;) . Sprytne, sprytne, ale na pewno istnieje opcja wyłączenia tego z konta Administratora.

brysiu28

Użytkownik

Post20 sty 2013, 21:03

ALE JAK TO ZROBIĆ ? :D

Awatar użytkownika
kominekl

Ekspert
Kontaktowanie:

Post21 sty 2013, 19:30

brysiu28 pisze:ALE JAK TO ZROBIĆ ? :D

Użyj SAMInside`a -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników.

• Reklama

Wróć do „Bezpieczeństwo”